MINI TARTY Z JABŁKAMI I MIODEM

MINI TARTY Z JABŁKAMI I MIODEM

MINI TARTY Z JABŁKAMI I MIODEM

SKŁADNIKI: 6 dużych jabłek 1 opakowanie ciasta kruchego ok 400 g 3 łyżki miodu (dowolnego) 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego cukier puder do posypania    PRZYGOTOWANIE: Jabłka obieram, myję i kroję w kostkę. Pokrojone jabłka przekładam do garnka o grubym dnie. Duszę ok 5 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodaję miód, cynamon oraz ekstrakt z wanilii. Duszę jeszcze ok 3 min aż sok z jabłek wyparuje.   Konsystencja jabłek musi być gęsta. Całoś studzę.  &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.