Dziś ponownie śliwki w roli głównej. Tym razem w wydaniu wegeteriańskim. Składniki : 1 szklanka otrębów gryczanych 1 szklanka mąki gryczanej 1/2 szklanki rodzynek( u mnie pół na pół z żurawiną) 1 szklanka pokrojonych śliwek 1/4 oleju 1 szklanka mleka roślinnego 2 łyżeczki agaru 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki cukru trzcinowego Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180*C Mieszamy otręby,rodzynki,mąkę, sodę, cynamon, cukier, agar i śliwki W drugiej miseczce mieszamy mleko i o... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula