Wegańskie, puszyste babeczki na soku z czerwonych pomarańczy

Wegańskie, puszyste babeczki na soku z czerwonych pomarańczy

Wegańskie, puszyste babeczki na soku z czerwonych pomarańczy

Bez jajek, bez nabiału, za to puszyste, przepyszne i pełne smaku pomarańczy. Takie właśnie są te wegańskie babeczki. Idealnie sprawdzą się na wielkanocny stół :) 220 g mąki orkiszowej jasnej 40 g cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią 200 ml soku z czerwonych pomarańczy (u mnie to ilość wyciśnięta z 4 sztuk) skórka starta z całej pomarańczy łyżeczka proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody 90 ml oleju rzepakowego szczypta soli dodatkowo: puder malinowy (liofilizowane maliny) świeża mięta Piekarnik nagrzewamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.