Pyszne połączenie ciasta pomarańczowego z czekoladą ,zachwyca wyglądem i smakiem.Idealne ciasto na Wielkanocny stół. SKŁADNIKI Keksówka 12×25 cm 200 g masła 130 g cukru skórka otarta z jednej pomarańczy 5 jajek 250 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przełożenie: 150 g czekolady mleczna lub gorzka wedle smaku 50 ml śmietanki kremówki 30 % Polewa: 100 ml śmietanki kremówki 30 % 75 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE Do miski wrzucamy miękkie masło,wsypujemy c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)