SEKRETY UDANEGO CIASTA KRUCHEGO
SEKRETY UDANEGO CIASTA KRUCHEGO
Ciasto kruche to doskonała podstawa ciast owocowych, serników, mazurków, tart i ciasteczek. Jest sporządzane bez dodatków środków spulchniających. Jego cechą charakterystyczną jest kruchość, uzyskana dzięki dużej ilości tłuszczu. Podstawowymi składnikami ciasta kruchego są: maka, tłuszcz, cukier, żółtka i czasami śmietana. Przygotowując kruche ciasto, powinno się zachować następujące proporcje wagowe: jedna część cukru, dwie części tłuszczu i trzy części mąki. Najlepszym tłuszczem do sporządzania ciasta kru... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości
Autor
IzaT
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasteczka, ciastka , kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, tarta, placki, kruche ciasteczka, mielone, babeczki, ryż, szarlotka, sernik, ciasto owocowe, ciasta z masa, kokosowe, czekolada, mięso, imbir, mak, orzechy, ciasteczka z czekolada, ciasto z makiem, sernik pieczony, ciasteczka kokosowe, szybkie ciasto, ciasto kokosowe, ciasto z orzechami
Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję