Wilgotne babeczki z kakaowym tahini i truskawkami

Wilgotne babeczki z kakaowym tahini i truskawkami

Wilgotne babeczki z kakaowym tahini i truskawkami

Proste, bardzo wilgotne babeczki nadziane kakaowym tahini, czyli zdrową alternatywą dla kremów czekoladowych. Z truskawkami skomponowały się wyśmienicie. 150 g mąki owsianej 30 g mąki krupczatki kopiasta łyżka kakao 70 g cukru trzcinowego łyżeczka sody 200 g kefiru pół szklanki oleju jajko 10 łyżeczek kakaowego tahini szklanka truskawek Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta. Na środek nakładamy po ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.