Proste, bardzo wilgotne babeczki nadziane kakaowym tahini, czyli zdrową alternatywą dla kremów czekoladowych. Z truskawkami skomponowały się wyśmienicie.
- 150 g mąki owsianej
- 30 g mąki krupczatki
- kopiasta łyżka kakao
- 70 g cukru trzcinowego
- łyżeczka sody
- 200 g kefiru
- pół szklanki oleju
- jajko
- 10 łyżeczek kakaowego tahini
- szklanka truskawek
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.
Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta.
Na środek nakładamy po łyżeczce tahini i przykrywamy resztą ciasta.
Na wierzchu układamy pokrojone truskawki.
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).
Odstawiamy do ostudzenia.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)
1 komentarz
Przepiękne zdjęcia