Pyszny i prosty przepis na wilgotne muffinki zawsze się przyda, w każdym domu, zwłaszcza jak możemy w tych muffinach ulokować jakąś cześć naszych zamrożonych zeszłorocznych owoców ;) Składniki na 8-10 muffinek: 150 g mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki sody 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 50 g masła roztopionego 1/2 szkl gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka kl M 100 g cukru około 2 łyżki cukru brązowego (nie konieczny) około 150 g mrożonych owoców (truskawki, jagody, rabarbar, czerwona porzeczka itp.) 1. ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...