Odrobina słodyczy do pysznej popołudniowej kawki zawsze mile widziana. Dziś proponuję babeczki marchewkowe, proste ,aromatyczne co nieco. SKŁADNIKI: 1 pomarańcza 230 g cukru 400 g marchewki 4 jajka 240 g oleju 250 g oleju słonecznikowego 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)pieczenia,sodę, cynamon,gałkę i sól, wymieszać, ciasto przełożyć do kokilek, piec 20-25 minut do "suchego patyczka", po wyjęciu z piekarnika pozostawić w kokilkach do całkowitego wystudzenia, babeczki można posypać cukrem pudrem
Kuchnia Beatymokre składniki – mleko i sodę rozpuszczoną w occie. Następnie łączymy mokre składniki z suchymi i dodajemy maliny. Mieszamy i przekładamy do „papilotek” do pieczenia muffinek. Pieczemy babeczki przez 30 minut w temperaturze 180 st. C. Możemy je podać z odrobiną bitej śmietany i polewą czekoladową, albo bez niczego. Smacznego! Artykuł Muffinki z malinami pochodzi z serwisu Kulinarny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!portójne W. Wilgotna, waniliowa i wyjatkowa. Faktycznie inna od piaskowych, majonezowych, maślanych, olejowych, jogurtowych, delikatnych pastelowo - żółtych babeczek. To babka z charakterem. Pełnoziarnisty, pełen zakres doznań dla ceniących wartościowsze odmiany mąki. Od pierwszego kęsa jesteśmy świadomi, z czym mamy do czynienia, - wyrazisty smak, aromat delikatnie podrasowany wanilią. Miękka, lekka, odpowiednio wilgotna struktura. Baba jest smaczna(...)tego, co na talerzu. Zapraszam do przepisu wyjątkowego, bo nie dla wszystkich. Ale, gwarantuję szukającym wypieków pełnoziarnistych - dobrze trafiliscie. Nadmienię przy okazji, że piekłam z tego przepisu również babeczkę z mąki pszennej tortowej. Wychodzi idealnie puszysta, lżejsza od pełnoziarnistego bliźniaka. Jedna z najlepszych babek waniliowych, jakie piekłam. I jedna z najprostszych. Składniki: w temperaturze pokojowej 1/4 szklanki mąki
Kronika PiekarnikaŚwięta zbliżają się wielkimi krokami. Być może, będziecie szukać przepisów na różnego rodzaju babki i babeczki. Dlatego ja, już w przedświątecznym klimacie upiekłam i wystroiłam babkę. Na blogu, jest już sporo przepisów na babki i babeczki, ale od przybytku głowa nie boli :) Jest kolejny przepis. Tym razem babka zrobiona na śmietance. Prosty przepis, szybkie wykonanie
Agusiowe smakołykimojprzepisna.pl | Ogórki małosolne Powoli zaczyna się sezon ogórkowy … więc polecam ogórki małosolne. Są pyszne, chrupiące i szybko znikają. Inspiracja Składniki na 4 litrowe słoiki: 2
moj przepis namojprzepisna.pl | Sernik z musem jeżynowym Wygląda jak biedronka ale to sernik i to w dodatku pyszny, kremowy, rozpływający się w ustach, aksamitny. Na kruchym, pełnoziarnistym czekoladowym
moj przepis namojprzepisna.pl | Migdałowe ciasto z ricottą Zrobiłam to ciasto i zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe
moj przepis namojprzepisna.pl | Jeżynianki Jako że mieszkamy bardzo blisko lasów i polan, to mamy sporo darów natury na wyciągniecie ręki. Jeżyny są właśnie jednym z tych darów. Czasami
moj przepis namojprzepisna.pl | Ogórki kiszone Przez całe lato robiłam ogórki małosolne. Jak tylko się kończyły to robiłam następne. Przepis na małosolne mam w małym paluszku. Natomiast jeszcze nigdy
moj przepis namojprzepisna.pl | Jak zrobić tort na 1 urodziny lub chrzciny Chciałbym podzielić się moim pomysłem jak zrobić tort, udekorowany masą cukrową. Miesiąc temu sama borykałam się z
moj przepis naPrzepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła
moj przepis naSezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam
moj przepis naCzy można jeść cukinię na słodko, ależ tak! Pyszne czekoladowe ciasto z cukinią jest na to dowodem, cukinii w nim nic nie czuć, więc spokojnie można
moj przepis naNajzwyklejsze ciasto drożdżowe, a jakie pyszne, bardzo puszyste, z chrupiącą skórką, mięciutkie w środku, nic dziwnego że nawet małe smyki wyciągają rączki po więcej :). Pierwotnie miałam
moj przepis naMoje najulubieńsze czekoladowe ciasto kruche, jest naprawdę kruche*, pyszne, czekoladowe, przepyszny słodki krem na bazie śmietany i białej czekolady, a do tego świeże porzeczki lub inne
moj przepis na