Miodowe przekładane śmietaną

Miodowe przekładane śmietaną

Miodowe przekładane śmietaną

To ciasto robiłam dawno temu, nawet nie pamiętam kiedy.Robię to ciasto od czasu do czasu bo jest smaczne, najlepsze na drugi dzień.Ilość placków do tego ciasta zależy od wielkości blaszki, ja użyłam mniejszej blaszki i wyszło 5 placków. 2 1/3 szklanki mąki 150 g masła 2 jajka 3 łyżki miodu 1/2 szkl. cukru 1 płaska łyżeczka sody  masa śmietanowa 1 l śmietany kremówki 30%  1/2 szk.cukru pudru  sok wyciśnięty z 1 cytryny Na stolnicę wysypać mąkę, wbić jajka, dodać masło, miód, cukier i sodę , z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...