ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:422/892)

Krówka jabłkowa, bez pieczenia 100

mnie to ciasto gościło już kilka razy. Składniki jabłka prażone 1 kg lub 1l gotowych 1 galaretka cytrynowa 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 600 ml śmietany kremówki 30 % masa krówkowa puszka 500 g duża paczka herbatników typ Petit kakaowe lub zwykłe Blaszka lub tortownica 24/24 Dno wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć warstwę herbatników. Jeżeli jabłka sami prażymy

gotuj ze mną
Torcik marchewkowy 115

pszennej tortowej (typ 450) 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżki miodu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki wiórek kokosowych Krem 250 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30%  1/2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: okrągłe biszkopty, kawa do nasączenia WYKONANIE Tortownicę smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia. Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy olej i miód. Następnie dodajemy

słodki bratek
Tiramisu bez jajek z adwokatem 132

świecie , efekt powala na kolana, Tiramisu jak u Włocha. Ma tylko jedną wadę… błyskawicznie znika. Krem z mascarpone jest lekki jak piórko, a to dzięki dodaniu ubitej śmietanki kremówki i likieru. Polecam szczególnie dla tych, którzy boją się w deserach surowych jajek, zamiast nich jest ajerkoniak / advocaat / eierlikör. Niestety to nie jest deser dla dzieci, dla nich trzeba zrobić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak w sosie z warzywami 102

masło) ale może być tylko mrożona marchewka z groszkiem 1 szklanka rosołu lub bulionu drobiowego (może być z ½ kostki warzywnej) 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 150 g śmietanki kremówki 30% 100 ml wrzącej wody po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej koperek do posypania ziemniaków olej rzepakowy Przygotowanie kurczaka w sosie z warzywami. Mięso oczyszczamy i kroimy po skosie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto Jeżyki bez pieczenia 119

gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Żelatynę rozpuścić w wodzie. Zostawić do napęcznienia. Następnie włożyć do kubka z gorącą wodą. Podgrzewać na gazie do rozpuszczenia. 2. Schłodzoną kremówkę przelać do naczynia i zmiksować z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodawać porcjami serek oraz mleko w proszku i miksować na niskich obrotach. Na końcu wlać rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie wymieszać. 3. Blaszkę

Danka Pichci
Królewski jabłecznik z bitą śmietaną 116

pół łyżeczki proszku do pieczenia Pół szklanki cukru 1 łyżka octu 1 kg obranych i pokrojonych jabłek 1 galaretka o smaku cytrynowym Opcjonalnie cukier do smaku 350 ml. śmietanki kremówki 1 cukier waniliowy 1 czubata łyżka cukru pudru Mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Żółtka oddzielić od białek, żółtka wymieszać z octem. Białka ubijamy ze szczyptą soli

Andzia Pichci
Rarytas galaretką i malinami 106

łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kajmakowy: 125 g mascarpone, 200 g masy kajmakowej Krem z białą czekoladą: 200 ml śmietany kremówki, ¾ tabliczki białej czekolady, 125 g mascarpone Dodatkowo: okrągłe biszkopty, 1 szkl. mocnej kawy, 1 galaretka malinowa, maliny, kawa Inka lub kakao do posypania WYKONANIE: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białka. Białka

słodki bratek
Owocowy TORCIK z CIASTA FRANCUSKIEGO 202

opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1-3 łyżki cukru pudru (należy dosłodzić do smaku, czasami sok z marakui może trafić się bez dodatku cukru) Krem: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 250g serka mascarpone Dodatkowo: około 40-50g mlecznej lub gorzkiej czekolady Ciasto: 1. Piekarnik nastawić

Mała Cukierenka
Gołąbki z kaszą gryczaną i borowikami z sosem grzybowym 108

Gotujemy wodę z grzybów wraz z odłożonymi grzybami, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. ·        W szklance łączymy ze sobą wodę, kremówkę i mąkę, mieszając energicznie widelcem. ·        Wlewamy do garnka stopniowo, mieszamy energicznie do uzyskania konsystencji sosu.  Gołąbki podawać z gotowanymi ziemniakami bądź świeżym chlebem. Smacznego

Calzonella.com
Pączki serowe – bardzo łatwy przepis 587

Składniki: (na jeden mały talerz pączków) 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 150 g serka homogenizowanego kilka łyżek śmietanki kremówki Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz śmietanki wymieszaj w misce. Dolej kilka łyżek śmietanki żeby otrzymać gęstą i lepką masę (ok. 3 łyżki) Rozgrzej olej. Nabieraj małe porcje ciasta i formuj w natłuszczonych dłoniach

Słodki Blog
Marchewkowe z pomarancza 81

cynamonu,     2 łyżeczki sody,     1 łyżeczka soli     1 łyżeczka proszku do pieczenia     80-100ml  śmietanka kremówka 30%     30dag serek śmietankowy     forma 24x35   teraz zaden kawalek sie nie zmarnuje,kupilam blaszke otwierana Wykonanie Ubić jajka z cukrem ma puszystą gładką

w mojej kuchni
Marchewkowe z pomarancza 116

cynamonu,     2 łyżeczki sody,     1 łyżeczka soli     1 łyżeczka proszku do pieczenia     80-100ml  śmietanka kremówka 30%     30dag serek śmietankowy     forma 24x35   teraz zaden kawalek sie nie zmarnuje,kupilam blaszke otwierana Wykonanie Ubić jajka z cukrem ma puszystą gładką

mojej kuchni
Tort z mascarpone i frużeliną malinową 148

szklanki cukru pudru 0,5 szklanki cukru drobnego do wypieków na nasączenie: pół szklanki wody, sok z 1 cytryny, czubata łyżka cukru Składniki na krem: 750 ml śmietanki kremówki 750 g serka mascarpone 9 łyżek cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego opcjonalnie: jeżeli tort będzie przewożony 3 opakowania fixu do bitej śmietany Składniki na frużelinę : 500g malin (mogą być mrożone

tyfranbox
Kawa i śmietanowy ludzik 50

tylko wcześniej przygotować ubitą śmietanę, zamrozić, następnie wykorzystać ulubione foremki.   Popijając z przyjemnością aromatyczną kawę, tym razem możemy uśmiechnąć się do niej     Składniki 125 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru kawa Wykonanie Śmietanę ubijamy , dodajemy cukier puder. Masę przelewamy do płaskiego naczynia, następnie wkładamy do zamrażarki ( można naczynie wyłożyć wcześniej folią spożywczą, ułatwi to wyjęcie

Tajemnice Smaku
Tort namiętności, czyli beza Pawłowej – Pavlova z bitą śmietaną, jeżynami i marakują 60

produkty, jest wyzwanie! Czy podołałam? Składniki BEZA 4 białka 200 g cukru szczypta soli 1 łyżeczka soku z cutryny 1 płaska łyżeczka maki ziemniaczanej BITA ŚMIETANA 300 ml śmietanki kremówki 36%, mocno schłodzonej 1 łyżka cukru pudru DEKORACJA kubek jeżyn miąższ i pestki z 2 marakuji Wykonanie BEZA Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem, pod koniec ubijania stopniowo, najlepiej

Tajemnice Smaku