ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:418/892)

Czekoladowe ciasto z budyniem 173

słodkie, gdyż słodycz równoważy się z goryczką gorzkiej czekolady oraz kwaśną konfiturą malinową. Dodatkowo konfitura zwilża biszkopt, dzięki temu nie jest on za suchy. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz posypka z kruszonego biszkopta. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu niepełna szklanka mąki 2 łyżeczki

Kuchnia MagdaLeny
Placki ziemniaczane po Moskiewsku 94

miodu sól , pieprz do smaku sos z kurczakiem i pieczarkami: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 8 pieczarek, jędrnych i świeżych 1 średnia cebula 150 ml słodkiej śmietany, najlepiej kremówki 100 ml mleka 1 łyżeczka musztardy miodowej, słodkiej ( np. Roleski) sól, pieprz do smaku mąka z wodą do zagęszczenia sosu 1 łyżka masła Warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach

Ogrodnik w podróży
Deser Pina Colada z bitą śmietaną 211

dzisiaj gotowy - Pina Colada z bitą śmietaną 🥰... nie ma on miliona kalorii więc śmiało można zjeść bez większych wyrzutów sumienia 😄 Składniki na 2 deserki: * 1 galaretka pinacolada * 250 ml kremówki 36% * puszka krojonego ananasa * 2 łyżki mleka słodzonego zagęszczonego (skondensowane) * posypki - u mnie: wiórki czekoladowe i mielone orzechy laskowe Przygotowanie : 1. Galaretka - przygotuj zgodnie z instrukcją, ostudź, rozlej do pucharków

Alutka-Gotuje
Babka jogurtowa cytrynowo – pomarańczowa 198

jogurtu typu greckiego w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego Syrop: 120ml świeżego soku pomarańczowego 50ml soku z cytryny 50g cukru Polewa: 150g białej czekolady 80-90ml śmietanki kremówki 30% – śmietana do deserów Dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczowa suszone, jadalne kwiaty do posypania Ciasto: 1. Blaszkę z kominem do babki o średnicy 23cm posmarować masłem i posypać mąką

Mała Cukierenka
Ciasto 3 Bit + film 96

lekko podgrzać, wtedy lepiej się rozsmaruje). Na masie kajmakowej układamy ostatnią warstwę herbatników a na niej starannie rozprowadzamy dżem z czarnej porzeczki. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę a pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę przekładamy na ciasto i równomiernie ją rozprowadzamy a wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki

Smakowite Dania
Czekoladowe tartaletki z krakersami i masłem orzechowym (bez pieczenia) 73

średnicy12 cm Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki Spód: 170 g krakersów 50 g roztopionego masła 1 łyżka kakao Masa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 200 g śmietanki kremówki 2 pełne łyżki masła orzechowego   Wykonanie: Foremki wykładamy folią spożywczą. Składniki spodu dokładnie blendujemy i gotową masą wylepiamy foremki. Wkładamy do lodówki. W garnuszku podgrzewamy śmietankę wraz z połamaną

Kulinarne przygody Gatity
Tort donica z kwiatami – przepis krok po kroku 132

mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej (skrobi) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Przełożenie: 4-5 bananów 1 galaretka cytrynowa 1 szklanki gorącej wody 250ml śmietanki kremówki 1-2 łyżki cukru pudru Krem maślany do obłożenia tortu: 200g miękkiego masła 170g cukru pudru 2 łyżki mleka Dodatkowo: masa cukrowa – do obłożenia tortu – u mnie masa

Blog z Apetytem
Spaghetti bolognese – najlepszy przepis 180

łodygi selera naciowego 3-4 średnie pieczarki 3 liście laurowe 1 i ¾ szklanki passaty pomidorowej (przecieru) ¼ szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 szklanka bulionu warzywnego lub mięsnego ⅓ szklanki śmietanki kremówki 30% 2 łyżki masła + 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ¾ łyżeczki suszonej bazylii ¾ łyżeczki susznego oregano tarty parmezan do posypania sól morska, świeżo mielony pieprz oraz

Poezja smaku
Wytrawne naleśniki z cukinią i dymką 110

pieprz do smaku oraz sezam jeśli używamy. Wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej rózgą kuchenną.   Do mokrych składników przesiewamy mąkę, dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta – powinno mieć konsystencję śmietanki kremówki. Do ciasta dodajemy odciśniętą cukinię oraz dymkę ze szczypiorkiem, mieszamy delikatnie do połączenia.   Rozgrzewamy patelnię teflonową – ważne aby miała idealną powierzchnię, bez zarysowań, aby naleśniki idealnie dochodziły. Łyżką wazową

Smaczna Strona
Francuskie świderki z serem 144

francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html) czy paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/paluchy-serowo-zioowe-z-ciasta.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Łatwe ciasto z owocami i słodką śmietanką 96

Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na blaszkę 21×21) 3 jajka 1/2 szklanki cukru / 100 g 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/4 szklanki śmietanki kremówki 30 % / 250 g 2 szklanki mąki / 320 g 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * Proporcje składników na inne blaszki: Przygotowanie: Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na jasną

Słodki Blog
Napoleonka z kremem budyniowym 99

Napoleonka z kremem budyniowym Napoleonka z kremem budyniowym Kremówkę można przygotować z gotowego ciasta francuskiego lub przygotować samodzielnie. Składniki na ciasto francuskie: 500 g mąki pszennej 9 g soli 45 g masła do gruntu 232 ml wody 330 g masła do laminowania 50 g mąki do ciasta tłuszczowego Napoleonka z kremem budyniowym Wykonanie: Przygotowanie ciasta podstawowego – gruntu. Ciasto można wyrobić

Pomysłowa kuchnia
Roladki schabowe w sosie paprykowo-śmietanowym 110

robię kilka słoików ) można pominąć lub zastąpić pastą pomidorową, będzie nieco inaczej ale nadal smaczne 2 łyżki brązowego cukru, płaskie sól, chilli do smaku 200 ml słodkiej śmietanki, najlepiej kremówki wtedy sos sam się zagęści smalec wieprzowy do smażenia Mięso rozklep cieniutko, jak tylko się da Na każdym jego plastrze, połóż kawałek sera, i dwie posiekane połówki suszonych pomidorów ( reszta

Ogrodnik w podróży