ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:419/892)

Maxi - King 130

Kasia (250g) 3 szklanki mleka w proszku (ok. 300g) 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego garść orzechów włoskich 2 gorzkie czekolady 50ml mleka lub śmietany kremówki WYKONANIE: 1. Podgrzej szklankę mleka wraz z cukrem i cukrem waniliowym; 2. Miękką margarynę ucieraj mikserem ok. 5min, następnie wlewaj po łyżce przestudzonego mleka ciągle miksując, kiedy składniki się połączą

Prosty przepis na
Włoskie tiramisu w pucharku 302

deserem który uświetni każdy jesienny podwieczorek , podawany w szklanych pucharkach prezentuje się najlepiej. Składniki na 6 dużych pucharków: 20 dag podłużnych biszkoptów Savoiardi 3 żółtka 350 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 szklanka posłodzonego  naparu z mocnej kawy espresso 90 ml amaretto Kakao do oprószenia Sposób wykonania deseru: Jajka do deseru sparzam wrzątkiem

Wanilia i Kardamon
sernik na herbatnikach z białą polewą i ciasteczkami oreo-przepis od rodzinny 192

jajek 15 dag masła szczypta soli 2 łyżki wiórków kokosowych 5 dag rodzynek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki wrocławskiej polewa 1 tabliczka białej czekolady 1/3 szklanka kremówki smarujemy ciasto polewą i ozdabiamy Białka ubić razem ze solą na sztywną pianę i garnek odkładamy ‚ W następnym garnku ucieramy masło ,z cukrem i żółtkami na puszystą masę .Potem dodajemy biały

Moje Wyroby
Cytrynka 206

gorącej wody 1-2 łyżki cukru pudru   Galaretki cytrynowe rozpuszczamy  w szklance gorącej wody i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno opcjonalnie dodając cukier puder. Do kremówki dodajemy serek i miksujemy. Cienką strużką wlewamy przestudzoną galaretkę i odstawiamy do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Lemon curd: 2 jaja 2 żółtka skórka otarta z 2 cytryn 8 łyżek soku

Cynamonowe szczęście
Ciasto W-Z (WUZETKA) 145

szklanki pąki pszennej tortowej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu DO PRZEŁOŻENIA 500 ml. śmietanki kremówki + 50 ml do dekoracji 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie śmietan fix POLEWA CZEKOLADOWA 1 czekolada deserowa 3/4 łyżki mleka 40 gramów masła Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo

Andzia Pichci
Kostka alpejska 444

szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem kajmakowy: 400g kajmaku 200g miękkiego masła 150g suchych bezików Krem śmietankowy: 500ml śmietanki kremówki 30-36% 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: 1/3 szklanki mocnej kawy – do nasączenia biszkoptu 5-6 łyżek dżemu porzeczkowego 100g gorzkiej czekolady     *** Przygotowujemy biszkopt: białka jaj ubijamy

Blog z Apetytem
Gołąbki myśliwskie z kaszą i grzybami. Miały być na dwa dni, zaczęły znikać od razu. PRZEPIS 158

gryczanej, kilogram mięsa mielonego (najlepsze będzie wołowe albo wieprzowo-wołowe), 4 cebule, 200 gramów boczku wędzonego, 2-3 garści suszonych grzybów, 2 kopiaste łyżki mąki pszennej, 100 ml śmietanki kremówki, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz. Zrób tak: grzyby namocz w gorącej wodzie. Oba rodzaje kaszy ugotuj na sypko, boczek pokrój w kostkę, przesmaż, a gdy puści tłuszcz (jeśli jest

Kulinarna Polska
Ziemniaki zapiekane w śmietanie 119

Uwierzcie na słowo że są obłędne lub spróbujcie je zrobić i sprawdźcie sami składniki na około 4 osoby : 6 średnich ziemniaków 2 małe cebule 300 ml słodkiej śmietany , najlepiej kremówki 30 % 2 łyżeczki ,granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1,5 łyżeczki brązowego cukru sól , pieprz do smaku Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry o grubości około

Ogrodnik w podróży
Biszkopt z masą jabłkowo-kisielową 143

niepełna łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku z cytryny  Przełożenie 2 kisiele czerwone 6 łyżek cukru 1 i 1/2 szkl. tartych jabłek Wierzch 500 ml śmietany kremówki 2 zagęstniki do śmietany 1 cukier wanilinowy 1 galaretka czerwona Oddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać , następnie także

Moje domowe kucharzenie
Sernik Dyniowa Złota Rosa 87

odłożyć na pianę) 1 całe jajo 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe/śmietankowe każdy po 40 g (sam proszek) 1,5 szklanki puree z dyni 0,5 szklanki śmietanki kremówki 30 % 0,5 szklanki oleju Piana z rosą: 4 białka (odłożonych wcześniej podczas przygotowań) 0,5 szklanki cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki na masę serową umieścić w misie i wymieszać tylko

Kocham..lubię..gotuję..
Kopiec kreta 153

mąki pszennej 3 łyżki kakao po łyżeczce sody i proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 2 jajka szklanka mleka 3/4 szklanki oleju Krem 250 g ricotty 400 ml śmietany kremówki 3 czubate łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny + odrobina gorącej wody do rozpuszczenia kilka kropel soku z cytryny pół tabliczki czekolady (u mnie pół na pół mleczna z gorzką) dodatkowo

Analiza Smaku
Jesienna zapiekanka z ziemniakami, boczkiem, pieczarkami i beszamelem 108

niewielka ilość tartego parmezanu sos beszamelowy 80 g masła / 2 łyżki mąki pszennej / spora szczypta gałki muszkatołowej / 1 szklanka mleka sos śmietankowo – jajeczny 2 jajka / 200 g śmietanki kremówki / sól / pieprz / szczypta suszonego tymianku i oregano Wykonanie Ugotowane ziemniaki kroimy na połówki. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Pieczarki podsmażamy, boczek kroimy w paski lub plastry

Raj dla Podniebienia
Keto panna cotta dyniowa (Paleo, LowCarb) 123

się niespodziewana wizyta, panna cotta będzie wtedy zawsze dobrym wyborem. Jest ona również rozsądną opcją na diecie ketogenicznej . Bez względu na to czy zdecydujecie się na użycie śmietany kremówki czy też mleka kokosowego o wysokiej zawartości tłuszczu, zawsze będzie to deser o idealnych keto proporcjach. Pamiętajcie tylko, żeby do słodzenia użyć stewii lub erytrytolu . Panna cotta dyniowo – kawowa Keto panna

Modern Cave Girl
Ciasto dyniowo-karmelowe 145

szklanka cukru 250 g puree z dyni 3 jajka 300 g mąki 2 łyżeczki proszku o pieczenia szczypta sol Krem karmelowy: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki 3 łyżki masy kajmakowej 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 60 g orzechów laskowych, podprażonych i grubo posiekanych 70 g czekolady deserowej Ciasto: Masło rozpuścić w rondelku. Dodać cukier i mieszać do jego

My simple kitchen