Zrobiłam to ciasto dla moich gości, wszystkim smakowało. Trochę z nim pracy, ale warto. Przygotowanie galaretki – galaretkę zalać pół litrem wrzącej wody, wymieszać. Odstawić do prawie całkowitego zagęszczenia. Wykonanie ciasta – masło z dokładnie rozmieszać na gładką masę. Podczas mieszania dodawać cukier, cukier waniliowy, sól. Dokładnie wymieszać. Następnie co jakiś czas wmieszać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy maślanej i dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl