ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:404/892)

Rolada Tiramisu – pyszny deser bez pieczenia. 123

zrobienia a przy tym atrakcyjnie wyglądająca. Krem do niej zrobiony jest na bazie serka mascarpone i śmietany, bez dodatku jaj. SKŁADNIKI: 500 G SERKA MASCARPONE 350 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 -36 % 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 1 ŁYŻKA CUKRU WANILIOWEGO 36 PODŁUŻNYCH BISZKOPTÓW LADY FINGERS 3/4 SZKLANKI MOCNEJ KAWY MAŁY KIELISZEK AMARETTO LUB WEDŁUG UZNANIA CZUBATA ŁYŻKA KAKAO ZAPRASZAM RÓWNIEŻ

Pani M - kuchnia smakowita
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 88

niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa

Kuchnia MagdaLeny
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 88

niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa

Kuchnia MagdaLeny
Krakersiak z masą kajmakowo-orzechową bez pieczenia 96

śmietanki 30% 200 g orzechów pekan + kilka do dekoracji ok 300 g krakersów Orzechy uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać. Do misy miksera przełożyć mascarpone i kremówkę, zmiksować na puszystą masę. Nadal ucierając dodawać masę kajmakową. Na koniec masę wymieszać z posiekanymi orzechami (2 łyżki orzechów zostawić do posypania ciasta). Foremkę (20x20cm) wyłożyć folią, na dnie ułożyć warstwę krakersów

Smakołyki Asi
Ciasto krówka bez pieczenia. 155

HERBATNIKÓW 1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY 2 -3 ŁYŻKI CUKRU, OPCJONALNIE, DO DOSŁODZENIA MASY BUDYNIOWEJ 500 ML MLEKA 200 G MASŁA SZCZYPTA SOLI 500 G PUSZKA MASY KAJMAKOWEJ 500 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 % 250 G SERKA MASCARPONE 2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU GARŚĆ POKROJONYCH KRÓWEK ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: BUDYŃ UGOTOWAĆ WEDŁUG WSKAZÓWEK NA OPAKOWANIU. UGOTOWANY ZDJĄĆ

Pani M - kuchnia smakowita
Szybki torcik malinowy bez pieczenia 144

zapracowanych, nie wymaga dużej ilości czasu, a efekt jest pyszny i bardzo kolorowy. Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: - biszkopty okrągłe, 7-10 sztuk - 660 ml śmietany kremówki 30 % - 2 opakowania śnieżki  - 2 opakowania śmietan fiksu - 3 łyżki cukru pudru - 2 płaskie łyżki żelatyny - 2 szklanki mrożonych lub świeżych malin Wykonanie: 1.Spód formy wykładamy biszkoptami. 2. Schłodzoną

Apetyczna babeczka
Ciasto Filadelfia z serkiem mascarpone 188

Składniki: 200 gram nutelli ½ paczki sucharów 0,25 litra śmietany kremówki 36% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 75 gram płatków migdałowych 2 garście borówki amerykańskiej 1 opakowanie galaretki jagodowej I warstwa Suchary zmielić. Nutellę podgrzać, wsypać suchary i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Uklepać. II warstwa Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać cukier puder i wymieszać. Schłodzony serek

Przepisy Babci
Quiche z szynką i pieczarkami 86

szynki wieprzowej (najlepiej już pokrojonej w cienkie plasterki) 250-300 g małych pieczarek 1 cebula 150 g żółtego sera (u mnie sokół) Dodatkowo: 3 jajka 1 szklanka kremówki 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli Cebulę kroimy w piórka. Szynkę kroimy w kostkę. Cztery/pięć pieczarek kroimy na cienkie plasterki, odkładamy je. Pozostałe pieczarki kroimy na grubsze półplasterki

Smaki Na Talerzu
Sos kurkowy 151

Sos kurkowy to super dodatek do wielu dań, zarówno tych z mięsem, jak i bez. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego, a jednocześnie prostego przepisu na

Kulinarne Przeboje
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie kurkowym 83

połowa dużej) ·        50 ml białego wytrawnego wina lub pół szklanki bulionu drobiowego ·        ok. 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% ·        1 garść posiekanego koperku ·        2 łyżki masła klarowanego PRZYGOTOWANIE Kurki delikatnie opłukać wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym

Calzonella.com
Sernik na zimno z malinami i mascarpone. 95

zimno z malinami Składniki 1 opakowanie herbatników około 230 g 100 g masła (roztopić) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany kremówki 30 lub 36% mocno schłodzonej 500 g malin (świeże lub mrożone) 1 galaretka (czerwona) Instrukcje Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach zimnej wody. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Tortownicę

To co lubię - gotuję i polecam
Malinowe delicje – malinowa chmurka 66

smaku malinowym Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody, kiedy wystygnie dodajemy lekko rozmrożone maliny. Odstawiamy do czasu, aż zacznie tężeć. Składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % 500 ml serka mascarpone 4 czubate łyżeczki żelatyny (opakowanie 70 g) 3 czubate łyżki cukru pudru Instrukcje Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na jasną, puszystą masę

To co lubię - gotuję i polecam
Pianka niespodzianka 117

niespodzianką, idealna dla amatorów ciepłych lodów :)            Składniki: 1 opakowanie ciepłych lodów 10-12sztuk 500g serka waniliowego jogobella lub inny ulubiony 500ml śmietanki kremówki 30-36% 4 równe galaretki, u mnie agrestowe Przygotowanie: 2 galaretki przygotować na 2 szklanki gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietankę, dodać serek następnie wmieszać tężejącą galaretkę. W miedzy czasie

W garach u Gosi