wspólne dekorowanie. Składniki: ciasto 4 żółtka 0,5 szklanki cukru pudru 50 dag mąki tortowej 25 dag masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa kremowa 500 ml śmietany kremówki 0,5 szklanki cukru pudru opakowanie śmietanfixu masa karmelowa puszka słodzonego mleka skondensowanego do dekoracji migdały orzechy cukierki czekoladowe Przygotowanie: mleko skondensowane w puszce umieszczamy
Niezły Młynekszklanką wody + sok z cytryny ( ja daje z połówki cytryny). Następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Wykonanie masy serowej: Cukier, ser i cukier waniliowy ucieram ( mikserem ), następnie ubijam kremówkę i dodaje do masy serowej ( mieszam ciągle mikserem ) i dodaje ostudzoną żelatynę i mieszam z masą ( 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczam w połowie szkl. gorącej wody i studzę tak żeby była
Wasze PrzepisyIdealne połączenie ! Przepis nawet dla tych początkujących cukierników:-) Składniki: 3 blaty biszkoptowe o średnicy 26-28cm 20 dag czekolady mlecznej 10 dag czekolady gorzkiej 0,5 l śmietanki kremówki 36% 8 łyżek dżemu wiśniowego 0,5 szklanki wiórek kokosowych 0,5 szklanki przegotowanej wody z cytryną-można dodać kilka łyżek likieru kokosowego Przygotowanie: Czekoladę kruszymy,wrzucamy do śmietanki
Przepisy mojej mamyidealne połączenie. Potrzebujemy: biszkopty tortowe czekoladowe 3 szt.o śr.24 cm 2 puszki mandarynek w syropie 300 ml- jedna sztuka 2 galaretki pomarańczowe tabliczka czekolady mlecznej 500 ml smietany kremówki 36% dżem morelowy -5 łyżek pół szklanki wody przegotowanej 2 łyżki soku z cytryny opakowanie śmietan-fixu Wykonanie: Mandarynki osączamy na sitku,sok zlewamy do drugiego naczynia.Wodę mieszamy
Przepisy mojej mamypodaniem ,aby ciastko było delikatne i kruche. Deser tylko dla dorosłych :-) Składniki: 1 blat gotowego ciasta francuskiego 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka ajerkoniaku 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżeczki żelatyny Ciasto francuskie rozwijamy,szklanką wykrawamy kółka i pieczemy ok.8-10 minut w 180-190°C. C zekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy na parze ,dodajemy ajerkoniak
Przepisy mojej mamymieszamy.Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok.35-40 minut w 180°C. Studzimy. Masa miętowa: 20 dag landrynek miętowych 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% ok.2 łyżki żelatyny* Landrynki wsypujemy do ¾ szklanki wody, podgrzewamy i rozpuszczamy cukierki. Nie gotujemy! Do ciepłego płynu wsypujemy i rozpuszczamy żelatynę. Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno
Przepisy mojej mamyteż nie było problemu z wyjęciem galaretki. Jeśli chcemy aby galaretka była mniejsza od biszkoptu używamy garnka o średnicy mniejszej niż tortownica. Masa śmietanowa: 0,5 l śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 biała czekolada Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno.Dodajemy serek i delikatnie mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ,przestudzamy i wlewamy do bitej śmietany.Mieszamy mikserem
Przepisy mojej mamydeserów,które robiłam. Składniki: 300 g czereśni mały cukier waniliowy 1 czubata łyżeczka cynamonu 1 galaretka wiśniowa 250g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 36% 8 biszkoptów 100 ml wiśniówki migdały i starta czekolada do dekoracji Czereśnie myjemy,drylujemy,przecinamy na pół i wrzucamy do garnka.Dodajemy cukier waniliowy,cynamon i chwilę smażymy,aż czereśnie
Przepisy mojej mamyminut w 180 st.C. Biszkopt studzimy i przekrawamy wzdłuż na pół. Masa krówkowa: puszka masy krówkowej 300 g ¾ margaryny 1 łyżka spirytusu 1 czekolada mleczna Oraz 300 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru pół szklanki posłodzonej wody z cytryną - do nasączania biszkoptu (ja dodałam łyżkę spirytusu ) Czekoladę rozpuszczamy na parze. Margarynę ucieramy i po dodajemy po łyżce
Przepisy mojej mamydeser jest idealnym pomysłem! Składniki na 4 desery: pierniki domowej roboty lub ciastka korzenne szklanka suszonych śliwek ok.50 ml wódki lub nalewki śliwkowej 1 biała czekolada 250 ml kremówki Śliwki zalewamy alkoholem-najlepiej w słoiku,zakręcamyi odstawiamy na ok.12 godzin. Po tym czasie miksujemy wszystko na gładką masę. Pierniki kruszymy i wsypujemy do pucharków.Następnie wlewamy śliwki. Białą czekoladę rozpuszczamy
Przepisy mojej mamydokładnie z pianą z białek. Na pierwszy biszkopt wykładamy tężejącą masę truskawkową .Przykrywamy drugim biszkoptem.Wylewamy masę czekoladową i nakładamy ostatni placek. Wierzch i zdobienie; 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno,dekorujemy wierzch i boki torta.Schładzamy w lodówce. Smacznego
Przepisy mojej mamywedług tego przepisu https://dziuniagotuje.blogspot.com/2018/02/moje-torty-z-dzemem-i-bita-smietana.html . Do bitej śmietany można dodać serek mascarpone. Wierzch tortu udekorowałam galaretką truskawkową. Przygotowanie: biszkopt z 6 jajek 500 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 200 g serka mascarpone 6 łyżek dżemu truskawkowego 2 galaretki(u mnie truskawkowe) rozpuszczone w 500 ml wody 1 galaretka rozpuszczona w 300 ml wody
Przepisy mojej mamyniespodziewanych gości.W tym okresie jak najbardziej można użyć owoców mrożonych. Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm. Składniki: biszkopt z 3 jajek 300 ml śmietanki kremówki 36 % 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki winogronowe owoce- truskawki,maliny,borówki Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody. Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy mikserem.Wylewamy na wystudzony biszkopt i wkładamy
Przepisy mojej mamyBiszkopt : 5 jajek 3/4 szkl.cukru 3/4 szkl.mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju ORAZ: 10 łyżek dżemu truskawkowego 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki wiórek kokosowych woda z cytryną do nasączenia biszkoptu truskawki do dekoracji Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mąki i p roszek mieszamy
Przepisy mojej mamytruskawkowym 🍓😊 Przepis na małą blaszkę SKŁADNIKI : CIASTO KRUCHE : 200 g margaryny 70 g cukru 270 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko ORAZ: 300 ml śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru truskawki 100 g białej czekolady Wszystkie składniki na ciasto kruche zagniatamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto równo wykładamy
Przepisy mojej mamy