ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:396/892)

Tort kawowo makowy z marcepanem 102

maku białego nie mielony 1/2 szklanki mąki tortowej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek wielkość M 1/2 szklanki cukru krem kawowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 2 płaskie łyżeczki żelatyny 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki wody gorącej 3 łyżki cukru pudru nasączenie: 125 ml wina białego półsłodkiego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 50 ml wody

wesoła kuchnia
Tort pistacjowy 70

cukru pudru, 100g mąki pszennej, u mnie tortowej, sok z 1/2 cytryny, ekstrakt lub cukier waniliowy, masa : 350 g mączki migdałowej, 350 g cukru pudru, 30 - 40 ml śmietany kremówki, 30 ml rumu, 10 - 20 ml wody pomarańczowej, zielony barwnik spożywczy, Nie to nie błąd. Pistacji w tym torcie nie znajdziemy. Jest to tort pistacjowy z nazwy, a tak naprawdę

królestwo garów
Michałek (bez pieczenia) 87

herbatnikach w czekoladzie, pomiędzy którymi znajduje się orzechowo-kakaowa masa z chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Masa wykonana została z serka macarpone, masła orzechowego oraz kakao. Wierzch ciasta zdobi bita śmietana kremówka oraz drobno posiekane orzeszki ziemne. Ciasto jest genialne w smaku i bardzo przypomina popularne cukierki "Michałki". Dodatkowo jest bardzo proste oraz szybkie w przygotowaniu i składa się z niewielu składników

Kuchnia MagdaLeny
Deser brzoskwiniowa straciatella 100

czekolady do tego mus brzoskwiniowy. Mega prosty i mega smaczny deser. Trochę fantazji i sukces gwarantowany :) 6 dużych deserów 1 puszka brzoskwiń 250 gramów serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru około 80 gramów czekolady użyłam gorzkiej 1 galaretka o smaku brzoskwiniowym 250 ml wrzątku Galaretkę zalać wrzątkiem dokładnie wymieszać i pozostawić do ostudzenia.( galaretka powinna zostać

Andzia Pichci
Ciasto Maltesers bez pieczenia + film 70

Ciasto Maltesers bez pieczenia to przepyszny smakołyk z dodatkiem znanych i lubianych draży/cukierków. Kremowa, rozpływajaca się w ustach masa z serków mascarpone i philadelphia oraz kremówki z pysznym chrupkim spodem i wierzchem z draży maltesers tworzą idealną kompozycję smakową. Ciasto jest dość słodkie, aczkolwiek bardzo smaczne, przygotowuje się je w mgnieniu oka.     składniki na tortownicę

Smakowite Dania
Sernik straciatella z wiśniami 95

łyżeczka waniliowego ekstraktu 250 g mrożonych wiśni 100 g czekolady, 60% kakao Ganache 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 1 łyżka golden syropu 4 łyżki masła 1 łyżka śmietanki kremówki 2 łyżki liofilizowanej posypki owocowej, u mnie malina Ciastka zmiksuj na proszek i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadź równomiernie kruszonkę i wstaw blaszkę

codojedzenia
Moja wersja Eton Mess 100

Jeśli lubicie oryginalny deser Eton Mess to moja wersja powinna też Wam posmakować. Zamiast śmietany kremówki użyłam jogurtu greckiego co nadało lekkości. Do tego pokruszone bezy i mus z kiwi. Jest to deser błyskawiczny, przygotujecie go w 10 minut.  Składniki na 2 porcje : 3 kiwi 200 g jogurtu greckiego bezy 50 g + kilka bez do pokruszenia po wierzchu pianki

noteskulinarnyfiga
Kremowy sernik z musem pomarańczowym 119

herbatników ok 6 łyżek mleka Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus pomarańczowy: ok 300g obranych pomarańczy 200ml soku z pomarańczy 1 galaretka pomarańczowa       *** Blaszkę o wymiarach 26x26cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy

Blog z Apetytem
Eton mess z malinami 58

już inna para kaloszy. Jeżeli jednak użyjecie kupnych, deser jest gotowy w 2 minuty. Dodatkowo jest bardzo smaczny i po prostu ładnie wygląda. Składniki: 10 małych bez szklanka śmietany kremówki szklanka malin (przepis na 3 porcje)   Bezy rozkruszamy, maliny myjemy i trochę rozdrabniamy widelcem, bardzo zimną śmietanę ubijamy. W wielu przepisach jest dodatek cukru, ja go nie używam

Kardamonovy
Shake z bourbonem 57

opublikować z nim jakiś przepis. I tak oto jest. Waniliowy shake z Four Roses. Składniki: 400 ml lodów waniliowych pół szklanki mleka 70-100 ml bourbona 1/4 szklanki śmietany kremówki (opcjonalnie) kakao do posypania (przepis na 2 porcje) Zacznę może od tego, że za pierwszym podejściem wrzuciłam wszystko (poza śmietaną i kakao) do blendera i zmiksowałam. Mój blender ma jednak

Kardamonovy
Sznycel schabowy po myśliwsku 104

tarta sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia ( ew. smalec) Sos: pieczarki: 300 g boczek wędzony: 100 -150 g cebula: 1 szt. koncentrat pomidorowy: 1 łyżka śmietana kremówka: 1-2 łyżki papryka słodka: 1 łyżka bulion warzywny lub woda: 125 ml sól i pieprz do smaku opcjonalnie pietruszka Sznycel schabowy po myśliwsku Przygotowanie: Kotlety: Z kotletów należy odkroić

Kuchnia Na Wypasie
Zupa krem z suszonych grzybów 99

niewielkie ziemniaki 1 korzeń pietruszki 1/2 średniej główki selera 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka tymianku 250 ml śmietany kremówki 1 świeży grzyb (może być pieczarka) do ozdoby około pół szklanki zimnego mleka masło klarowane sól oraz pieprz do smaku Zupa krem z suszonych grzybów – przepis Suszone grzyby płuczemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto MALINOWA KSIĘŻNICZKA z masą krówkową 590

proszku do pieczenia Do nasączenia: 120ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 15g żelatyny 120-130ml wody w temperaturze pokojowej 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 500g gotowego ser na sernik (użyłam sera z wiaderka) Dodatkowo: 400g masy krówkowej (użyłam z puszki) 250g herbatników kakaowych

Mała Cukierenka
Makaron z sosem piernikowym 92

obiad.   Składniki: - 2 garście makaronu - 1/2 szklanki śmietany 30% - 1/2 szklanki mleka - 1 łyżka mąki - 1 łyżeczka cukru pudru - 2 pierniki Przygotowanie: Makaron gotujemy aldente. Do garnka wlewamy kremówkę i zagotowujemy. Do gotującej śmietanki wlewamy mleko, w którym rozmieszaliśmy mąkę. Całość gotujemy, aż sos zgęstnieje. Pierniki blendujemy i wrzucamy je do sosu. Mieszamy i polewamy ugotowany makaron

Zainspirowana w kuchni