ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:396/892)

Ciasto 3 BIT – bez pieczenia 153

miękkiego masła Masa druga: 2 budynie waniliowe bez cukru / na 0,5 litra mleka każdy 150 g masła cukier do smaku Masa trzecia: 0,5 litra śmietany kremówki cukier waniliowy 3 – 4 łyżki mleka w proszku Oraz 0,5 kg herbatników 250 g krakersów 50 g gorzkiej czekolady CIASTO 3 BIT – BEZ PIECZENIA Wykonanie: 1. Blachę wykładamy papierem

Kuchnia Na Wypasie
Kraków - wegański przewodnik kulinarny 122

Położona lekko na uboczu i raczej omijana przez wielkie rzesze turystów potrafi zauroczyć i sprawić, że niepostrzeżenie i podświadomie będziecie chcieli tu przychodzić codziennie. Do kawusi polecamy genialną wegańską kremówkę, ale na uwagę zasługują również inne ciasta - my na przykład trafiliśmy na przepyszny biszkopt z owocami. Sam lokal również jest bardzo klimatyczny - sukulenty i stoliki rozłożone na chodniku i jakiś

Roślinożerni urlopowicze
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 107

niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa

Kuchnia MagdaLeny
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 107

niej również prawdziwą czekoladę gorzką oraz mleczną i dużą ilość mielonych orzechów laskowych. Dzięki temu jej smak jest intensywnie czekoladowy z mocno wyczuwalnym orzechowym akcentem. Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz gorzka czekolada i orzechy laskowe.  Prosty i szybki przepis na pyszne i słodkie ciacho, które zachwyci każdego, kto uwielbia połączenie czekolady i orzechów. Składniki: Masa budyniowa

Kuchnia MagdaLeny
Krakersiak z masą kajmakowo-orzechową bez pieczenia 112

śmietanki 30% 200 g orzechów pekan + kilka do dekoracji ok 300 g krakersów Orzechy uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać. Do misy miksera przełożyć mascarpone i kremówkę, zmiksować na puszystą masę. Nadal ucierając dodawać masę kajmakową. Na koniec masę wymieszać z posiekanymi orzechami (2 łyżki orzechów zostawić do posypania ciasta). Foremkę (20x20cm) wyłożyć folią, na dnie ułożyć warstwę krakersów

Smakołyki Asi
Szybki torcik malinowy bez pieczenia 166

zapracowanych, nie wymaga dużej ilości czasu, a efekt jest pyszny i bardzo kolorowy. Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: - biszkopty okrągłe, 7-10 sztuk - 660 ml śmietany kremówki 30 % - 2 opakowania śnieżki  - 2 opakowania śmietan fiksu - 3 łyżki cukru pudru - 2 płaskie łyżki żelatyny - 2 szklanki mrożonych lub świeżych malin Wykonanie: 1.Spód formy wykładamy biszkoptami. 2. Schłodzoną

Apetyczna babeczka
Ciasto Filadelfia z serkiem mascarpone 215

Składniki: 200 gram nutelli ½ paczki sucharów 0,25 litra śmietany kremówki 36% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 75 gram płatków migdałowych 2 garście borówki amerykańskiej 1 opakowanie galaretki jagodowej I warstwa Suchary zmielić. Nutellę podgrzać, wsypać suchary i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Uklepać. II warstwa Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać cukier puder i wymieszać. Schłodzony serek

Przepisy Babci
Quiche z szynką i pieczarkami 106

szynki wieprzowej (najlepiej już pokrojonej w cienkie plasterki) 250-300 g małych pieczarek 1 cebula 150 g żółtego sera (u mnie sokół) Dodatkowo: 3 jajka 1 szklanka kremówki 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli Cebulę kroimy w piórka. Szynkę kroimy w kostkę. Cztery/pięć pieczarek kroimy na cienkie plasterki, odkładamy je. Pozostałe pieczarki kroimy na grubsze półplasterki

Smaki Na Talerzu
Sos kurkowy 171

Sos kurkowy to super dodatek do wielu dań, zarówno tych z mięsem, jak i bez. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego, a jednocześnie prostego przepisu na

Kulinarne Przeboje
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie kurkowym 105

połowa dużej) ·        50 ml białego wytrawnego wina lub pół szklanki bulionu drobiowego ·        ok. 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% ·        1 garść posiekanego koperku ·        2 łyżki masła klarowanego PRZYGOTOWANIE Kurki delikatnie opłukać wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym

Calzonella.com
Sernik na zimno z malinami i mascarpone. 119

zimno z malinami Składniki 1 opakowanie herbatników około 230 g 100 g masła (roztopić) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany kremówki 30 lub 36% mocno schłodzonej 500 g malin (świeże lub mrożone) 1 galaretka (czerwona) Instrukcje Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach zimnej wody. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Tortownicę

To co lubię - gotuję i polecam
Malinowe delicje – malinowa chmurka 85

smaku malinowym Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody, kiedy wystygnie dodajemy lekko rozmrożone maliny. Odstawiamy do czasu, aż zacznie tężeć. Składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % 500 ml serka mascarpone 4 czubate łyżeczki żelatyny (opakowanie 70 g) 3 czubate łyżki cukru pudru Instrukcje Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na jasną, puszystą masę

To co lubię - gotuję i polecam
Pianka niespodzianka 140

niespodzianką, idealna dla amatorów ciepłych lodów :)            Składniki: 1 opakowanie ciepłych lodów 10-12sztuk 500g serka waniliowego jogobella lub inny ulubiony 500ml śmietanki kremówki 30-36% 4 równe galaretki, u mnie agrestowe Przygotowanie: 2 galaretki przygotować na 2 szklanki gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietankę, dodać serek następnie wmieszać tężejącą galaretkę. W miedzy czasie

W garach u Gosi