ciasto - 162020 przepisów (strona:409/10802)

Wielkanocny sernik z morelami 66

Pomysł na to ciasto wyszperałam na stronie www.oetker.de, ale po przeanalizowaniu składników stwierdziłam, że masę serową zdecydowanie wolę przygotować po swojemu :)  Oto przykład jak tradycyjny sernik z dodatkiem moreli i kilku kruchych, kakaowych ciasteczek, może zamienić się w wielkanocne cudo :) Sernik nie jest zbyt słodki, a dodatek owoców sprawia, że ciasto nabiera niepowtarzalnego smaku. Składniki na ciasto(...)twarogu sernikowego 2 budynie śmietankowe 200 g cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 200 ml śmietanki 30% 3 jajka Dodatkowo: 2 puszki moreli w syropie Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Masło pokroić na mniejsze kawałki. Dodać resztę składników. Szybko zagnieść jednolite ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie z ciasta odciąć

Świat Ciasta
Porzeczkowiec bez pieczenia 61

Porzeczkowiec to idealny deser dla wszystkich miłośników czarnej porzeczki i nie tylko. Ciasto ma słodko-kwaśny smak, przygotowany jest na herbatnikach kakaowych i pyszną masą śmietanową Przygotowany jest w wersji bez pieczenia, dlatego będzie idealne dla osób, które nie lubią piec. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli lubicie kremowe ciasta przełamane lekko kwaśnym dżemem, ciasto porzeczkowiec z pewnością przypadnie(...)gustu. Gorąco polecam Wam ciasto porzeczkowiec bez pieczenia, bo jest naprawdę smaczne. Idealnie sprawdzi się na święta, czy na weekend do filiżanki kawy. Jeśli jesteście miłośnikami ciast bez pieczenia, zachęcam Was również do wypróbowania innych przepisów na tego typu słodkości, które znajdziecie tutaj: CIASTA BEZ PIECZENIA . PRZEPIS NA CIASTO PORZECZKOWIEC BEZ PIECZENIA Liczba porcji: forma

Przepiski.pl
Schab w cieście 50

Znudził Wam się schab w wersji, którą znacie? Ile można jeść kotletów? Smok poleca przepyszny schab w cieście! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/02\/schab-w-ciescie-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/02\/schab-w-ciescie-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/02\/schab-w-ciescie-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["10 plastr\u00f3w schabu,\r","1 jajko,\r","1 szkl. m\u0105ki(...)u015bcie","recipeCategory":"dania mi\u0119sne","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Plastry schabu posoli\u0107 i popieprzy\u0107.\r","Mleko, m\u0105k\u0119, jajko i szczyot\u0119 soli wymiesza\u0107. Ciasto ma mie\u0107 konsystencj\u0119 ciasta nale\u015bnikowego, ew. dola\u0107 mleka lub dosypa\u0107 m\u0105ki.\r","Schab moczy\u0107 w cie\u015bcie.\r","Sma\u017cy\u0107 na oleju

Bardzo Gruby Smok
Puszyste rogaliki drożdżowe z marmoladą 73

zrobienia szczegółowo opisane krok po kroku wraz z fotorelacją wykonania miękkie i puszyste możesz je wykonać z ulubionym, słodkim nadzieniem Rogaliki wykonasz w 60 minut. Czas potrzebny na wyrastanie ciasta to 60 minut. Czas pieczenia 1 partii wynosi około 18 – 20 minut. Rogaliki drożdżowe z marmoladą – składniki. Wszystkie składniki na rogaliki drożdżowe powinny być oczywiście w temperaturze pokojowej(...)rogaliki . Składniki na rozczyn drożdżowy. 25 g świeżych drożdży (lub 7 g suszonych) 2 łyżki mąki pszennej 50 ml ciepłego mleka (ciepłe, ale nie gorące) łyżka cukru Składniki na ciasto. 600 g mąki pszennej (około 4 szklanek) 150 g masła (3/4 kostki) 200 ml mleka (1 szklanka pomniejszona o 50 ml do rozczynu drożdżowego) 3 średnie jajka (rozmiar

Ania gotuje
Zakręcone drożdżówki 171

Ciasto drożdżowe to świetna baza do wielu smacznych przekąsek. Można je przygotować z różnym nadzieniem w wersji na słono, jak i na słodko. Przygotowując domowe drożdżówki, możemy także nadać im różne ciekawe kształty, dzięki czemu są jeszcze smaczniejsze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam wszystkich miłośników domowych wypieków na najlepsze, zakręcone drożdżówki. To moje ulubione drożdżówki z marmoladą, które nie dość(...)Ciepłe mleko oraz wodę wymieszać z drożdżami i łyżką mąki. Odstawić na kilkanaście minut, aż drożdże zaczną pracować. Po upływie czasu dodać pozostałą mąkę, rozpuszczone masło, cukier, sól. Zagnieść ciasto. Miskę oprószyć mąką, umieścić ciasto w środku, przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce na około 60 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na dwie części

Przepiski.pl
Ciasto z kiwi 72

Ciasto z kiwi to smaczny deser z nietypowym dodatkiem owocowym. Kiwi wnosi tutaj nie tylko ciekawy kolor ale także niespotykany smak.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiele osób zastanawia się jak przygotować ten wypiek, a dokładniej co zrobić aby galaretka z kiwi nam zastygła. Pewnie wiele z Was robiąc różnego rodzaju desery z dodatkiem kiwi spotkała niemiła niespodzianka, że galaretka(...)zastygła. Nie martwcie się, w tym wpisie podpowiem Wam co zrobić by galaretka z kiwi zastygła oraz zaprezentuję Wam super przepis na pyszne ciasto z kiwi. Ciasto z kiwi to bardzo smaczny wypiek, który musicie wypróbować. Jest bardzo delikatne, lekkie, wręcz rozpływa się w ustach. Dodatkowo ciasto z kiwi jest bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego tym bardziej zachęcam

Przepiski.pl
Churros 79

zacznie się gotować, to jednym ruchem wrzucamy mąkę z cynamonem i zaczynamy energicznie i szybko mieszać, najlepiej drewnianą łyżką lub szpatułką. Mieszamy, aż uzyskamy jednolitą, zwartą, lśniącą kulę ciasta. Przekładamy ciasto do miski i odstawiamy na 5 minut. Po 5 minutach bierzemy mikser i zaczynamy miksować ciasto, dolewając po odrobinie jajka. Nie przejmujcie się, że ciasto jest gorące, wlewanie(...)odrobinie jajek i miksowanie nie zrobi wam jajecznicy. Ciasto będzie sprawiało wrażenie, że się rozdziela i nic z tego nie będzie. Miksujemy dalej i w końcu dojdziemy do takiego momentu, aż ciasto będzie tak ciężkie, że mikser zacznie zwalniać. Przerywamy miksowanie i mieszamy ciasto kilka minut szpatułką. Będzie zwarte, ciężkie i klejące. Tak ma być. Rozgrzewamy olej do temp

ladykitchen
Chrusty 1125

Chrusty to zaraz po pączkach bardzo popularny deser na Tłusty Czwartek. Są one niesamowicie kruche, delikatne, z dużą ilością pęcherzyków powietrza. Ciasto na chrusty musi być dobrze wyrobione, wówczas będą one bardzo kruche. Dlatego ważnym czynnikiem podczas wyrabiania ciasta jest jego „obijanie” wałkiem, dzięki temu procesowi ciasto zostaje dobrze napowietrzone. Tę czynność można wykonać także tłuczkiem do mięsa(...)właśnie robię to tym sposobem. Innym sposobem na wtłoczenie powietrza do ciasta jest też jego zmielenie w maszynce do mięsa (ten proces powtarzamy dwa razy). Ten drugi sposób jest może łatwiejszy, ale później jest więcej do zmywania. Ważnym składnikiem do ciasta na chrusty jest dodanie łyżki spirytusu, który można zastąpić octem spirytusowym. Dzięki temu chrusty podczas smażenia nie chłoną tłuszczu

Danka Pichci