ciasto - 163812 przepisów (strona:408/10921)

Ciasto na diecie 269

iasto na diecie bo wypieczone z mąki pełnoziarnistej, z ksylitolem zamiast cukru i bez dodatku masła. Bardzo smaczne, puszyste ciasto. Należy postępować ściśle wg przepisu, nie zmieniać kolejności dodawanych składników! :) Bardzo polecam. Ciasto na diecie PRZEPIS {forma: 20x20 cm} Składniki 1,5 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka, oddzielnie białka i żółtka(...)ksylitol, dalej ubijając. Dodać żółtka, ubić. Wlać olej i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, skórkę z cytryną i ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć owoce i posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 1 h w temperaturze 170°C do tzw. suchego patyczka.  Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto marchewkowe z kremem chałwowym 343

Ciasto marchewkowe jeszcze niedawno uznawane było za całkiem oryginalne, szybko jednak spowszedniało i trafiło do cukierniczego czyśćca. Postanowiłam je więc połączyć z innym składnikiem, który też nie budzi już drżenia rąk łakomczuchów (tja, w ogóle...), czyli chałwą. Taki zestaw przekonał mnie, że najprostsze połączenia są najlepsze! Ciasto marchewkowe: 3 duże marchewki szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki klarowanego(...)drobne kawałeczki i podgrzewamy ze śmietanką na wolnym ogniu. Mieszamy do momentu gdy pozbędziemy się grudek, a krem nabierze gładkości. Przestudzoną masę ubijamy z mascarpone i przekładamy na wierzch ciasta, wyrównujemy. Całość chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3-4 godziny. Omnomnujemy :) Fantastyczny teledysk :) Muzyka jeszcze bardziej, budzi dobre wspomnienia

sama złodycz
Paróweczki w cieście francuskim 246

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 szt cienkich parówek mleko do posmarowania przyprawy do posypania ( można użyć: suszonego tymianku, papryki słodkiej, sezamu, ziół prowansalskich). Wykonanie: Każdą parówkę kroimy na 3 części. Ciasto francuskie kroimy na paski, wzdłuż dłuższego boku o szerokości nieco mniejszej niż kawałek parówki. Następnie każdy pasek dzielimy jeszcze na pół. Owijamy ciasno każdą parówkę i układamy na blasze(...)Wierzch ciasta smarujemy mlekiem i posypujemy przyprawą. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Parówki pieczemy przez 15 minut, na złoty kolor

Czerwona Porzeczka
Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką 2017

Post Ciasto kawowo-czekoladowe z wiśniową pianką i galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 508

Post Kruche ciasto z rabarbarem i bezą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Orzeźwiający Porzeczkowiec z pianką – idealne ciasto na upalne dni 9

Orzeźwiający porzeczkowiec z pianką to jedno z tych ciast, które przywołują wspomnienia dzieciństwa, ogródków pełnych czerwonych porzeczek i leniwych popołudni spędzanych z babcią przy kuchennym stole

Gotuj z Prezesem
Ciasto czekoladowo-kokosowe 29

Szukasz pomysłu na proste i efektowne ciasto, które zachwyci zarówno domowników, jak i gości? Ciasto czekoladowo-kokosowe będzie idealnym wyborem. Połączenie czekoladowego biszkoptu z delikatnym kremem

Alle Dobre!
Ciasto Sen Nocy Letniej – lekki krem jogurtowy z truskawkami i kakaowym biszkoptem 31

Ciasto Sen Nocy Letniej to prawdziwa uczta dla zmysłów – lekkie, puszyste i pełne letnich smaków. Kakaowy biszkopt przełożony delikatnym kremem na bazie jogurtu greckiego i mascarpone

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 50

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką to prawdziwy klasyk wiosennych i wczesnoletnich deserów, łączący w sobie puszystość drożdżowego spodu z kwaskowatością rabarbaru i chrupkością słodkiej kruszonki. Coś pysznego!   Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 25g świeżych drożdży 1 szklanka letniego mleka 3 jajka pół szklanki cukru (ok 100g) szczypta soli 120g masła(...)dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy wyrośnięty rozczyn z drożdży, pozostałe ciepłe mleko, cukier oraz sól *** *** Wbijamy jajka i zagniatamy całość najlepiej za pomocą robota z hakiem na gładkie ciasto *** *** Gdy ciasto będzie jednolite wlewamy cienkim strumieniem masło cały czas zagniatając. Wyrabiamy długo, aż ciasto wchłonie cały tłuszcz *** *** Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i odkładamy na około

Blog z Apetytem
Ciasto Truskawkowy Obłoczek – biszkopt z masą serową, pianką i truskawkami 47

Truskawkowy Obłoczek to lekkie i efektowne ciasto warstwowe, które zachwyca wyglądem i smakiem. Na delikatnym kakaowym biszkopcie spoczywa kremowa masa serowa, a całość wieńczą soczyste truskawki zatopione w galaretce i puszysta pianka jogurtowa. Idealne ciasto na lato, rodzinne spotkania lub słodką chwilę relaksu – smakuje jak deser prosto z cukierni, a przygotujesz je bez większego wysiłku! Składniki na Ciasto Truskawkowy Obłoczek(...)której dno jest wyłożone papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piecz około 25 minut (do suchego patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studź przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie wyjmij je i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Masa serowa W dość dużym garnku, na małym ogniu rozpuścić masło, następnie dodaj cukier i podgrzewaj przez

e-PrzepisyKulinarne
Mazurek pistacjowy 70

Każdy z nas ma swoje ulubione potrawy i ciasta na święta Wielkanocne, ale w większości domów tradycyjnym ciastem królującym na świątecznym stole jest mazurek. Przepisów na ten wypiek jest wiele, a ja dzisiaj proponuję przepis na mazurek pistacjowy . Jak większość tego typu ciast, tak też mazurek pistacjowy to kruchy spód z dodatkami. W tym przypadku jest to krem pistacjowy(...)dżem. U mnie jest to dżem malinowy, ale można użyć innego. Dodatek dżemu sprawia, że ciasto nie jest zbyt słodkie. Wierzchnia warstwa to krem zrobiony na bazie serka mascarpone, kremu pistacjowego i roztopionej w słodkiej śmietance białej czekolady. Mazurek pistacjowy to ciasto niezbyt tanie, ponieważ pistacje i ser mascarpone nie należą do najtańszych, ale czasami można zaszaleć. Dekoracja ciasta

Danka Pichci
Ciasto Wiosna 60

Ciasto Wiosna to moja propozycja na przywitanie Wiosny, na Wielkanoc , albo też na każdą inną porę, bo ciasto jest przepyszne, więc chyba nie ma co się limitować 🙂 Pyszny czekoladowy spód, twarożkowy krem i galaretka – to idealnie się komponuje. Zaczynamy zatem 🙂 Uwaga: Blaszka 25x30cm Składniki na czekoladowy spód: 100 g ciemnej czekolady 100 g mlecznej czekolady 150 g masła 5 jajek(...)przestygnięcia. Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Na koniec dodaję mąkę i delikatnie mieszam ciasto łopatką. Ciasto wylewam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut. Następnie wyciągam ciasto z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia

Słodki sentyment
leśny mech z malinami 51

składniki na ciasto szpinakowe: 260 g mąki 130 g szpinaku, świeżego 170 g cukru 5 jajek 150 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego wykonanie: Szpinak blendujemy z olejem. Białka miksujemy na sztywno, następnie dodajemy stopniowo cukier i żółtka cały czas miksując. Do puszyste masy jajecznej dodajemy zblendowany szpinak, miksujemy tylko do połączenia się z masą(...)jajeczną. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 23×33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia. Następnie ścinamy wierzch ok. 1/4 część ciasta i ją kruszymy. Spód ciasta przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. składniki

Domowy Smak Jedzenia