Post Tarta mus czekoladowy z czarną porzeczką na orzechach tygrysich pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara .
Codogaraciasto jest niskie, takie zakalcowate, ale zakalcem nie jest. Ciasto podobne do brownies. Wilgotne, czekoladowe, pyszne. Do przygotowania potrzebujemy jedną miskę, blender i blaszkę. Ciasto blendujemy, do blaszki i do pieczenia. kilka chwil przygotowania plus pieczenia. Polecam osobom, które lubią takie ciasta. Potrzebujemy: 3 jajka 200 g serka wiejskiego 60 g cukru 1 cukier waniliowy 100 g mąki tortowej
IzabelawkuchniPrzed Wami bardzo szybkie ciasto, które pewnie skradnie Wasze serca… Do ciasta dodałam zmielonych ziaren słonecznika – jest to bogate źródło witaminy E. Bardzo ciekawy
Via Gustopieczenia. Ciasto pieczemy w temperaturze 175°C przez ok. 50-60 minut. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystygnięcia. W oryginalnym przepisie była jeszcze polewa czekoladowa, ale pominęłam ją , gdyż ciasto było słodkie i uznałam, że polewa ni e jest konieczna. Przepis znalazłam na www.kuchnialidla.pl i wprowadziłam w nim drobne zmiany
Mania WypiekaniaNiezwykle wilgotne i mocno czekoladowe, to dwie najważniejsze cechy tego ciasta. Po za tym jest obłędnie smaczne. Cukinia nie jest w ogóle wyczuwalna, a jedynie nadaje ciastu odpowiedniej konsystencji. Wzorowałam się na tym przepisie . Proporcje na blachę 20x25cm. 100 gram masła 1/2 szklanki oleju 180 gram jogurtu naturalnego 300 gram mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Czerwony GupikDomowe lody czekoladowe to przepyszny deser na upalne dni, idealny dla wielbicieli czekolady. Orzeźwiające i bardzo proste do zrobienia lody nie wymagają użycia maszynki, są doskonałą
Smakowite Daniaprzygotować polewę. Czekoladę razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej, ciągle mieszając. Gotową polewą polać wierzch ciasta i udekorować je malinami. Ciasto wyszło bardzo wilgotne i czekoladowe naprawdę polecam! A już nie długo zapraszam na kolejne ciasto, które również wykonałam z okazji obrony ukochanego ;) Buziaki Kasia
Cukier&Pudermiałam przyjemności konsumować :)Jest po prostu przepyszny. Smak czekolady dodaje mu dodatkowego atutu. Muszę również dodać , że spód składa się z pysznego ciasta kruchego. Bardzo polecam go upiec z okazji zbliżających się świąt. Kto lubi blok czekoladowy temu sernik będzie smakował szczególnie , bo , że smakuje podobnie stwierdziła zgodnie cała moja rodzinka :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cmCzas pieczenia(...)Zdjąć z ognia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem i jajkami. Wsypać mąkę , dolać rum. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy do lodówki. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylkoszkl mleko - 0,5 szkl cukier - 0,5 szkl jajko - 1 szt soda - 1 łyżeczka przyprawa do piernika - 0,5 opak Dodatkowo : polewa czekoladowa posypka cukierkowa kolorowa tłuszcz do formy Przygotowanie : Ciasto Wybić jajko do miski, dodać cukier, zmiksować do białości. Do miski przesiać mąkę z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Do utartego jajka, dodać mleko i olej, zmiksować(...)wymieszać robotem. Do zmiksowanego ciasta dodać powidła śliwkowe, wymieszać. Formę na muffiny wysmarować tłuszczem, łyżką nałożyć ciasto do foremki. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika, piec ok.20 minut w 180 stop. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, jak jest suchy, to są upieczone. Ostudzone muffiny, polać polewą czekoladową i posypać posypką cukierkową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia DanusiPora na niedzielne ciasto! Miałam wielką ochotę na marchewkowe ciasto , aż w końcu je upiekłam. Rezultat, tort czekoladowo marchewkowy zaspokoił moje wszelkie oczekiwania. Tak się akurat zbiegło, że już niedługo zaczyna się adwent i świąteczne wypieki . Myślę, że tort czekoladowo marchewkowy może być niezłą smakową sensacją na świątecznym stole. Torcik czekoladowo marchewkowy Składniki: tortownica o średnicy 27 cm Spód marchewkowy(...)mokrych i wymieszaj dokładnie łyżką. Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia i napełnij masą. Piecz ciasto przez około 40 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ostudzone ciasto rozkrój na 3 placki. Krem czekoladowo serowy 270 g gorzkiej czekolady, u mnie 70 kakao 350 g homogenizowanego serka 85 g masła 250 g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Rozpuść
codojedzeniadnia więc można go przygotować wcześniej. Ciasto biszkoptowe przełożone gotowanym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Składniki na ciasto ciemne: 6 jajek całe 100 g cukru 0,5 szklanki (szklanka 250 ml) 140 g mąki tortowej 1 szkl. 2 łyżki kakao płaskie 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na ciasto jasne: 6 białek 3/4 szklanki cukru(...)pieczenie: Blaszkę o wymiarach 25×35 cm wykładamy papierem do pieczenia (boków nie smakujemy). Naprzemiennie przekładamy ciasto białe z ciastem ciemnym. Delikatnie mieszamy warstwy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 50 minut (do tzw. suchego patyczka) Ciasto studzimy i kroimy na trzy blaty. masa sernikowa: Żółtka razem z cukrem ucieramy na jasną puszystą masę
To co lubię - gotuję i polecamnalewki. Od razu przy zlewaniu tegorocznego trunku wiedzieliśmy, że zrobimy z nich tort szwarcwaldzki , czyli inaczej tort czarny las . Nieskromnie musimy powiedzieć, że było to jedno z lepszych ciast, jakie jedliśmy w tym roku. Każdy kęs tego doskonałego tortu szwarcwaldzkiego rekompensuje czas i nakład pracy włożone w jego zrobienie. Tym samym możemy Wam podpowiedzieć, że przygotowanie Black Forest Cake najlepiej(...)wierzchu biszkoptu czekoladowego ściąć wypukłą część, następnie przekroić go na trzy blaty. Pierwszy z nich przełożyć na paterę, zwilżyć ponczem z nalewki wiśniowej. Na nim rozłożyć połowę frużeliny z wiśni, rozprowadzić warstwę bitej śmietany. Ułożyć kolejny blat biszkoptu, nasączyć go ponczem, rozłożyć resztę wiśni, rozprowadzić śmietanę. Położyć ostatni blat, nasączyć go, jego wierzch oraz boki ciasta posmarować pozostałą ubitą kremówką
niecodziennikparynalewki. Od razu przy zlewaniu tegorocznego trunku wiedzieliśmy, że zrobimy z nich tort szwarcwaldzki , czyli inaczej tort czarny las . Nieskromnie musimy powiedzieć, że było to jedno z lepszych ciast, jakie jedliśmy w tym roku. Każdy kęs tego doskonałego tortu szwarcwaldzkiego rekompensuje czas i nakład pracy włożone w jego zrobienie. Tym samym możemy Wam podpowiedzieć, że przygotowanie Black Forest Cake najlepiej(...)wierzchu biszkoptu czekoladowego ściąć wypukłą część, następnie przekroić go na trzy blaty. Pierwszy z nich przełożyć na paterę, zwilżyć ponczem z nalewki wiśniowej. Na nim rozłożyć połowę frużeliny z wiśni, rozprowadzić warstwę bitej śmietany. Ułożyć kolejny blat biszkoptu, nasączyć go ponczem, rozłożyć resztę wiśni, rozprowadzić śmietanę. Położyć ostatni blat, nasączyć go, jego wierzch oraz boki ciasta posmarować pozostałą ubitą kremówką
niecodziennikparyPrzepis na pyszne, łatwe do zrobienia i pomysłowe ciasto arbuz. Idealne na letnie przyjęcia i spotkania przy kawie. Ciasto arbuz to szpinakowe ciasto z masą serkowo – śmietanową i galaretką, w moim wypadku jest to galaretka z owoców leśnych. Składniki: Ciasto: 170 g szpinaku mrożonego 2 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g maki pszennej(...)pieczenia. Ciasto bardzo dobrze wymieszac. Gotowe ciasto przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem, o średnicy 25 cm i wyrównać. Ciasto piec w gorącym piekarniku, w 180 st. C. przez około 30 minut. Upieczone ciasto wystudzić na kratce. Kiedy ciasto się studzi przygotować masę serowa: śmietanę, cukier, wanilie i serek ubić na sztywna masę. Tak przygotowanym kremem posmarować równo ciasto. Na kremie
Pani M - kuchnia smakowita