Łazanki – sycąca potrawa z makaronu i kapusty kiszonej, którą zawdzięczamy królowej Bonie, może być ciekawą odmianą rodzinnych obiadów. Nasze dzieci kochają makaron. Ale lubią go tylko
smakowitehistorie.comSos waniliowy idealnie smakuje z szarlotką, Kaiserchmarrn, Apfelstrudlem, naleśnikami z serem, goframi lub kluskami na parze albo po prostu świeżymi owocami. Sos waniliowy to jeden z
smakowitehistorie.comStaropolski sos grzybowy przygotowujemy z aromatycznych grzybów zebranych jesienią w polskich lasach, a potem suszonych, by móc z nich korzystać przez cały rok. Tradycyjna kuchnia polska
smakowitehistorie.comKażda niemiecka gospodyni ma swoją sprawdzoną recepturę na Kartoffelsalat. Ten prosty, tradycyjny i smaczny przepis dostałam podczas podróży do Bawarii. Ziemniaki zostały przywiezione na nasz
smakowitehistorie.comZ braku czasu ostatnio często robię bardzo szybkie, smaczne danie – leniwe. Z przepisu mojej babci zawsze wychodzą pyszne. Leniwe to mój smak z dzieciństwa, pamiętam jak
smakowitehistorie.comZostaliśmy zaproszeni na Festiwal Haluszków w słowackiej Małej Fatrze. Poznaliśmy tam tradycyjną recepturę na bryndzove haluszki. Zdradzę Wam teraz oryginalny, tradycyjny przepis na bryndzové halušky, który
smakowitehistorie.comWegański majonez z awokado to roślinna wersja popularnego sosu z żółtek i oleju. Tak samo smaczna, tyle, że zdrowsza i bardziej light. Wegański majonez z awokado
smakowitehistorie.comCo dom to inna receptura. Sałatka jarzynowa to flagowe danie polskiej kuchni i każdy ma na nią swój sprawdzony sposób. Ja robię ją z przepisu mojej
smakowitehistorie.comPełna różnorodnych smaków sałatka z serem Brie i owocami może być zarówno przystawką jak i lekkim daniem. Robi się ją szybko, jest elegancka, niskokaloryczna i bardzo
smakowitehistorie.comZakwas z buraków to prawdziwa bomba witaminowa. Znakomicie wpływa na odporność i ma wszechstronne działanie prozdrowotne. O zdrowotnych właściwościach buraków wiedzieli starożytni Grecy i Rzymianie, a
smakowitehistorie.comSałatka Waldorf zaostrza apetyt, jest więc doskonałą przystawką na przyjęcie lub lekką przekąską do schłodzonego białego wina. Sałatka Waldorf, czyli aromatyczna sałatka z selerem naciowym, owocami
smakowitehistorie.comJapońskie bułeczki Hokkaido / Japanese Hokkaido Rolls Bułeczki japońskie Hokkaido to wyjątkowo smaczne, odrywane, mleczne bułeczki maślane - idealne na śniadanie i nie tylko. Przykuwają wzrok swoim interesującym kształtem. Są puszyste jak chmurka, delikatne, smakują prawie jak drożdżówki! Koniecznie zobaczcie poniższy film i przekonajcie się sami, jak puszyste i delikatne są bułeczki Hokkaido : Kliknij tu, by subskrybować i dostawać powiadomienia, kiedy(...)wnętrzem świetnie smakują z domowym dżemem, konfiturą lub miodem. Pasują też do nich wytrawne dodatki. Ja uwielbiam je nawet z samym masłem! Japońskie bułeczki Hokkaido będą dobre na śniadanie , kolację czy podwieczorek, koniecznie wypróbujcie, polecam, smacznego :) Przepis na bułeczki japońskie Hokkaido, składniki: na tangzhong: 3 łyżki wody, 3 łyżki mleka, 2 łyżki mąki chlebowej na ciasto
Lekcje w kuchniPomysł na jajka w wyjątkowej postaci. Żółtka zapiekane w puszystej chmurce z białka. Białko przypomina swoją konsystencją napowietrzoną bezę, a żółtko jest półpłynne. Dlatego podsuwam tą propozycję na urozmaicenie śniadania, szczególnie dla dzieci niejadków. Artykuł Śniadaniowe puszyste jajka zapiekane w chmurze pochodzi z serwisu ProstePesto
ProstePesto.plpyszna pasta zdecydowanie urozmaici Wasze śniadania. Jej przyrządzenie zajmuje dosłownie kilka minut i nie wymaga dużej ilości składników. Jest dość lekką formą śniadania ponieważ nie zawiera majonezu ani oleju. Ja podaję je na waflach ryżowych ale oczywiście świetnie komponuje się zarówno ze świeżą bułeczką jak i pełnoziarnistym pieczywem :) Do przygotowania tej pasty potrzebujemy: 6 jajek, 1 puszka tuńczyka
Przepis na Dzień DobryCiasteczka maślane z trzech składników Przepis na kruche ciastka z jabłkami do zrobienia w domu z dzieckiem. Ciasteczka maślane z trzech składników to chyba najprostszy z
Cztery Fajery