Beef bulgogi czyli wołowina w ostro-słodkim sosie

Beef bulgogi czyli wołowina w ostro-słodkim sosie

Beef bulgogi czyli wołowina w ostro-słodkim sosie

Od czasu do czasu mam ochotę na azjatyckie smaki i wtedy powstają takie kompozycje. Gwiazdą tej miski jest krojona cieniutko wołowina, marynowana w sosie sojowym, z dodatkiem min. cukru, chilli, imbiru i czosnku a następnie szybko smażona - zwana beef bulgogi. Danie te możecie spotkać w azjatyckich (szczególnie koreańskich) knajpach, gdzie mięso układa się w misce z ryżem i innymi dodatkami jak marynowane i świeże warzywa i jajko. U mnie w charakterze dodatków wystąpiło jajko, cienko pokrojony ogórek oraz  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczny zeszyt

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.