Od czasu do czasu mam ochotę na azjatyckie smaki i wtedy powstają takie kompozycje. Gwiazdą tej miski jest krojona cieniutko wołowina, marynowana w sosie sojowym, z dodatkiem min. cukru, chilli, imbiru i czosnku a następnie szybko smażona - zwana beef bulgogi. Danie te możecie spotkać w azjatyckich (szczególnie koreańskich) knajpach, gdzie mięso układa się w misce z ryżem i innymi dodatkami jak marynowane i świeże warzywa i jajko. U mnie w charakterze dodatków wystąpiło jajko, cienko pokrojony ogórek oraz ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...