ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:436/1410)

Metrowiec 279

przepis na pięknie i bardzo efektownie wyglądające ciasto metrowiec. Ciasto to składa się z ciasta ciemnego, ciasta jasnego i masy budyniowej. Całość smaku dopełnia polewa z czekolady. Dla bardzo wielu osób ciasto metrowiec to ciasto, które obowiązkowo musi pojawić się jako jeden z deserów na świątecznym stole. Ciasto metrowiec nie tylko super wygląda, ale wyśmienicie smakuje, jak również przez bardzo(...)moim blogu kulinarnym znajdziesz wiele przepisów na pyszne ciasta. Wśród nich są ciasta bez pieczenia, takie jak przysmak mnicha, czy pyszne ciasto z kawałkami batoników ciasto Lion. Nie można zapomnieć również o przepisach na pyszne serniki. Metrowiec ciasto jasne składniki Metrowiec ciasto ciemne składniki Masa budyniowa składniki Polewa czekoladowa składniki Metrowiec przepis Zaczynamy od przygotowania ciasta jasnego na metrowiec. Mąkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kruche babeczki z nadzieniem czekoladowym 136

zapraszam na małe słodkości w postaci kruchych babeczek. Nadzienie to budyń czekoladowy z dodatkiem czekolady. Użyłam czekolady gorzkiej ale jak ktoś woli bardziej słodkie może użyć czekolady mlecznej. Do dekoracji wykorzystałam m.in. wiśnie, które pozostały mi po nalewce , bardzo dobrze się komponują z czekoladowym nadzieniem. składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 50 g cukru pudru(...)żółtka  szczypta soli oraz 1 duży budyń czekoladowy (na 3/4 l mleka) 3 płaskie łyżki cukru 3/4 l mleka 60 g ciemnej czekolady, dałam gorzką wiórki kokosowe posiekane prażone orzechy laskowe pestki granatu wiśnie z nalewki Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Dodać żółtka i zagnieść jednolite ciasto. Gotowe ciasto

Monia miesza i gotuje
Krantz czekoladowy 134

zmagania z drożdżowymi wypiekami, ten przepis będzie dla Was. Krantz czekoladowy wytypowałam jako pierwszy do przetestowania z książki „Jarusalem”. Jest to drożdżowy zawijas z nadzieniem czekoladowym, obsypany orzechami. Popularne ciasto prosto z Jerozolimy może być sporym wyzwaniem. Z takim typem wypieków przeważnie daję sobie radę (szczególnie z świeżymi […] Artykuł Krantz czekoladowy pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Torcik serduszko kolorowe 35

części dodajemy kakao w proszku i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy  w kształcie serca wyłożonej papierem. Piekarnik nagrzewamy do 180stC  i pieczemy ok 25 minut. Każdy kolor pieczemy osobno. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Górną część ciasta skroić i skruszyć. pozostałe ciasto przekroić na 3 części. Z ciasta brązowego i zielonego skrawamy delikatnie wierzch i drobno kruszymy(...)ubijać na sztywno, w połowie ubijania dosypać cukier i  dodać serek mascarpone i ubijać na sztywno. Pierwszą część ciasta przekładamy masą, przykrywamy drugą częścią, teraz wykładamy kolejną część masy śmietanowej i kolejna część ciasta, teraz smarujemy cisto kremem czekoladowym np nutellą, następnie dodajemy  resztę  masy, wyrównujemy i na wierzchu posypujemy pokruszonym ciastem. Chłodzimy około 3 godzin

Camilla w kuchni
Wuzetka 160

cukru pudru 2 płaskie łyżki cukru waniliowego 5 łyżek zsiadłego mleka 1 szklanka śmietany - 18 lub 12% Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 2 łyżki mleka Dodatkowo: Dżem lub konfitura do przełożenia Śmietana kremówka na bitą śmietanę Ciasto: Masło, cukier i jajka dokładnie utrzeć mikserem. Cały czas miksując dodać dżem/konfiturę i 3 łyżki kakao(...)jeszcze około 10 minut. Jeśli to nie pomoże - po prostu wyłożyć krem na ciasto - po nocy w lodówce krem będzie zwarty i cudowny. Krem wyłożyć na blat ciasta i przykryć drugim. Polewa czekoladowa: Czekoladę, masło i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszać. Polewą wysmarować całe ciasto. Udekorować ubitą kremówką - najlepiej jej już nie dosładzać - ciasto będzie wystarczająco słodkie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik z polewą czekoladową 135

misce, a miskę na garnku z gotującą się wodą. Polać rozpuszczoną czekoladą sernik i posypać posypką Delecty czekoladowymi kamyczkami po okręgu sernika i na środku ciasta. Smacznego. sernik z polewą czekoladową

O kuchni z uczuciem
Najlepsze przepisy z kakao w roli głównej 49

kakao w roli głównej Ciasto kakaowe bez cukru i mąki – genialna propozycja również dla osób z zaburzoną gospodarką węglowodanową Koktajl czekoladowy na mleku migdałowym – przepyszny Zdrowy krem czekoladowy z awokado – idealny zamiennik niezdrowej Nutelli Ciasto daktylowe bez cukru i słodzików – wspaniałe! Mocno czekoladowe brownie z bananami – tutaj akurat wykorzystałam kawałek czekolady 70%. Kakaowa gryczanka

Natka Pietruszki
Bezglutenowe brownie z gruszkami 156

nastroju, na zastrzyk energii, czy na zwyczajną chęć zaspokojenia słodyczowego apetytu - czekolada dobra na wszystko. I z tej wielkiej miłości do czekolady powstało właśnie takie ciasto. B rownie  - słodkie, ciężkie, wilgotne i intensywnie czekoladowe! W moim wykonaniu na dodatek zdrowe i całkiem dietetyczne. ;) Coś w tylu tego  brownie   z tą różnicą, że ulepszone i o wieeeeele smaczniejsze(...)jaja dodając stopniowo cukier i resztę składników - mąkę ryżową, kaszę jaglaną, kakao i roztopiony olej kokosowy. Doprawiamy szczyptą soli i chilli dla podkreślenia smaku. Wyrabiamy ciasto przez kilka minut.  Następnie przelewamy naszą czekoladową masę do blaszki uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.  Gruszki myjemy i kroimy na plasterki. Dekorujemy nimi wierzch ciasta. Brownie pieczemy przez ok. 30-40 minut

Kuchnia Ellie
Czekoladowe Muffiny 194

Długi weekend się rozpoczął :)  No to mamy dużo czasu na popis w kuchni. Proponuję czekoladowe muffiny do kawy, przepis jest łatwy szybki w przyrządzeniu, a

Niezły Młynek
Ciasto marchewkowe z orzechami 98

Wypieki świąteczne kojarzą mi się nie tylko z sernikiem, makowcem czy mazurkiem ale również z aromatycznymi ciastami z dodatkiem pachnących przypraw korzennych i orzechów. Jednym z nich jest ciasto marchewkowe z polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Puszyste, wilgotne, pachnące cynamonem, znika ze stołu w ekspresowym tempie. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
MAZUREK ORZECHOWO CZEKOLADOWY + FILMIK 373

Mazurek czekoladowo - orzechowy, to pyszne połączenie orzechów, czekolady i powideł. Jest kruchy i wyjątkowo smaczny. Polecam przygotować to ciasto a zaskoczycie jego smakiem swoich gości.  Mazurka przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik  SKŁADNIKI : 250 g mąki pszennej 200 g masła 120 g orzechów włoskich 1 jajko 60-70 g cukru(...)dzbana robota i dodajemy czekolady, podgrzewamy do 35 % i cięgle mieszamy aż składniki się połączą.  Po rozpuszczeniu przelewamy do miseczki i odkładamy do ostudzenia. Masę czekoladową wylewamy na mazurka. Ciasto chłodzimy około 2 godzin w lodówce. Następnie dekorujemy orzechami. Po zastygnięciu czekolady kroimy na kawałki i podajemy.  Ciasto jest przepyszne, smacznego. Mazurek przechowujemy w lodówce

Kulinarne Fantazje Marioli
Dyniowe rogaliki z budyniem czekoladowym 182

dyniowych przysmaków. Zapas  dyniowego puree  zrobiony i powstał pierwszy w tym sezonie dyniowy wypiek. Upiekłam krucho-drożdżowe rogaliki z budyniem. Cudowny żółty kolor ciasta pięknie komponuje się z bardzo czekoladowym budyniem a do tego rogaliki smakują wyśmienicie. ciasto:  500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży  3 łyżki ciepłego mleka 3 żółtka 200 g masła(...)łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią i kardamonem 1 szkl. puree z dyni szczypta soli ponadto: 600 ml mleka  1 budyń czekoladowy na 3/4 l 1 łyżka kakao 3 łyżki cukru lukier: 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka masła  2 łyżki gorącej wody 3 kostki czekolady deserowej Drożdże rozetrzeć z 3 łyżkami mleka i 1 łyżką cukru

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik budyniowiec 147

margaryny 1/2 szkl. cukru 2 jaja + 1 żółtko Masa budyniowa  1 l mleka 3 opakowania budyniu czekoladowego Masa serowa 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl. cukru 500 g serka waniliowego 3 jajka + 1 białko 1 opakowanie budyniu śmietankowego Sposób 1. Przygotować ciasto: margarynę połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i żółtkiem. Zagnieść ciasto i wyłożyć na natłuszczoną blaszkę(...)serek i żółtka. Wsypać budyń i całość wymieszać z pianą z białek. Rozsmarować na zimnym budyniu. Piec w temp. 170 stopni C przez około 50 minut. Gotowe ciasto można polać polewą czekoladową

Kuchenne aromaty