francuskie wiatraczki – ekspresowe

francuskie wiatraczki – ekspresowe

francuskie wiatraczki – ekspresowe

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 12 łyżeczek gęstego powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego 1 białko wykonanie: Ciasto rozwijamy i kroimy na 12 jednakowych kwadratów lub wg własnego uznania. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy nacinamy po przekątnej nie nacinając środka. Na każdym środku nakładamy po małej łyżeczce powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego. Składamy co drugi róg do środka i dociskamy środek. Każdy wiatraczek smarujemy białkiem. Pieczemy przez ok.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, ciasto francuskie, ciasto francuskie, krem czekoladowy, ciastka , ciastka z ciasta francuskiego, deser, desery, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasteczka z marmoladą, krem z pora, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.