ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:433/1376)

Mazurek czekoladowy 234

czekoladowy,  przy tym bardzo, ale to bardzo delikatny i ta nuta kwaśnej porzeczki OBŁĘD <3 Składniki (duża blacha): Ciasto: 6 jaj „L”  80 g cukru  200 g czekolady deserowej  50 g masła  Ganasz czekoladowy: 200 g śmietanki 30%  200 g czekolady deserowej  2 łyżki miodu  2 łyżki miękkiego masła(...)minut. Odrobinę ganaszu zostawiamy do dekoracji, resztę podgrzewamy w mikrofalówce w celu uzyskania konsystencji polewy. Rozpuszczony ganasz mieszamy. Schłodzone ciasto oblewamy podgrzanym ganaszem. Następnie ciasto dekorujemy rozetkami za pomocą papierowego kornetu z ganaszem czekoladowym. Na mazurku układamy dekorację z suszonych i kandyzowanych owoców, pistacji i migdałów. SMACZNEGO!!! Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla" Pawła Małeckiego

Malinowo w kuchni
Miodownik królewski. 236

Witajcie :) przy sobocie zapraszam na pyszne ciasto, miodownik z biszkoptem, powidłami firmy  ORZECH oraz pysznym kremem czekoladowym. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto miodowe : 320 g mąki pszennej luksusowej typ 550 Młynów Stoisław   1  szklanka cukru   125 g masła   2 łyżki płynnego miodu   3 jajka 1 łyżeczka sody   2 łyżki kwaśnej śmietany(...)budyniowa : 1 l mleka   3 budynie czekoladowe Winiary   2 łyżki mąki    1 cukier waniliowy   2 łyżki cukru 3 łyżki masła   1 słoiczek powideł śliwkowych ja użyłam firmy ORZECH Polewa : 2 tabliczki czekolady  2 łyżki  śmietanki 12 %   starty wafelek Knoppers do dekoracji Wykonanie ciasta miodowego: Do miski przesiać mąkę z sodą

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z jeżynami 65

Gorąco polecam to wyjątkowe ciasto z jeżynami . Przepis jest niezwykle ciekawy, ponieważ w cieście nie ma jajek. Do tego wszystkie składniki mieszamy łyżką.  - bez jajek i bez użycia miksera - mocno czekoladowe, wilgotne i puszyste ciasto - można użyć innych owoców: jagody, porzeczki, wiśnie

AniaGotuje.pl
Halloween Potworki Brownie 120

być równe) i układamy na papierze do pieczenia. Brzegi można lekko ugnieść palcami, żeby były mniej kanciate. Mieszamy czekoladę ze śmietaną do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładamy na ciasto pierwszą warstwę polewy czekoladowej, wyrównujemy nożem lub szpatułką. Wkładamy na 5 minut do zamrażarki lub 10 do lodówki (ważne, żeby ciasto zawsze było dobrze przykryte). Kiedy pierwsza warstwa czekolady lekko stężeje, możemy

Ciastkozercy
Halloween Potworki Brownie 171

być równe) i układamy na papierze do pieczenia. Brzegi można lekko ugnieść palcami, żeby były mniej kanciate. Mieszamy czekoladę ze śmietaną do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładamy na ciasto pierwszą warstwę polewy czekoladowej, wyrównujemy nożem lub szpatułką. Wkładamy na 5 minut do zamrażarki lub 10 do lodówki (ważne, żeby ciasto zawsze było dobrze przykryte). Kiedy pierwsza warstwa czekolady lekko stężeje, możemy

Ciastkozercy
Torcik rabarbarowy 59

Wyczarowałam torcik rabarbarowy, ponieważ maj zdecydowanie kojarzy się z rabarbarem i pierwszymi świeżymi owocami. Ciasto można podać również bez kremu, ale połączenie rabarbaru z kremem czekoladowym smakuje świetnie. Spróbujcie sami Składniki na ciasto biszkoptowe: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 9 łyżek zimnej wody 400 g (2 duże sztuki(...)wykładam papierem do pieczenia lub smaruję masłem i wylewam ciasto, na cieście układam rabarbar. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę 55-60 minut do suchego patyczka. Po tym czasie wyciągam ciasto i odstawiam do wystygnięcia. Mogę zabrać się za przygotowanie kremu: Składniki na krem: 1 budyń czekoladowy (45 g) 400 ml mleka 2 łyżeczki ksylitolu

Słodki sentyment
Czekoladowe fondant Gordona 92

teraz nie mam skąd ta nagła potrzeba, bo wyjaśnić nie raczyła. A dzisiaj rano, gdy myślałam, że jednak mi się upiecze, pierwsze o czym wspomniała to o robieniu ciasta z wypływającą czekoladą. Jakby więc rady nie było. A ponieważ moja 3-latka ma całkiem niezły dryg do pieczenia, to poczyniłyśmy fondant z przepisu Gordona Ramsay’a. Składniki(...)Najlepiej na wysokich obrotach, masa powinna być aż jasna od ubijania. Do ubitych jajek z cukrem dodajemy mąkę i ponownie dokładnie miksujemy. delikatne mieszanie… Ostudzoną masę czekoladową dodajemy partiami do ciasta, za każdym razem delikatnie mieszając. Idealnie jest podzielić sobie dodawania czekolady na 3-4 etapy, aby całość dokładnie się połączyła. Masę rozlewamy do kokilek prawie po brzegi. Ciasto

gutfut
Ciasta wielkanocne - baby, mazurki, serniki 107

babka czekoladowa na drożdżach babka drożdżowa babka drożdżowa czekoladowa ponczowa babka kakaowa babka migdałowa na drożdżach babka ponczowa babka sernikowa babka serowa babka szafranowa babka z tartego ciasta budyń orzechowy mazurki : mazurek czekoladowo kajmakowy mazurek czekoladowy mazurek czekoladowy z orzechami mazurek migdałowo pomarańczowy mazurek migdałowy mazurek migdałowy makaronikowy mazurek orzechowy mazurek różany mazurek z polewą czekoladową serniki : sernik bezglutenowy

królestwo garów
Sernik na zimno z galaretką i borówkami – prosty i pyszny przepis! 176

galaretką i borówkami to przepis na pyszne ciasto idealne na ciepłe dni. Sernik jest lekki, puszysty i orzeźwiający. Jak zrobić sernik bez pieczenia z sera z wiaderka z galaretką? Sernik bez pieczenia z galaretką i borówkami przygotujesz z sera z wiaderka. Spód ciasta to pokruszone herbatniki wymieszane z kremem czekoladowym. Krem serowy przygotujesz z sera z wiaderka z dodatkiem rozpuszczonych(...)borówek (lub innych owoców) 1 przezroczysta galaretka 250 ml wody (do rozpuszczenia galaretki) przygotowanie Na początek przygotuj spód ciasta – herbatniki pokrusz za pomocą blendera lub włóż je do woreczka i pokrusz wałkiem. Następnie wymieszaj je z kremem czekoladowym i łyżką wodą. Gotowy spód wyłóż do formy i rozprowadź równomiernie łyżką lub ręką, dociskając do formy. Przygotowanie warstwy z serem

Via Gusto
Biały blok waniliowy 101

biały blok. Jest pyszny, smakuje jak biała czekolada. W środku znajdziecie dodatek pistacji i żurawiny, które dodają charakteru temu ciastu. Możecie go podać ze świeżymi owocami, na przykład malinami, które przełamią słodki charakter ciasta. Sprawdź przepis na: Blok czekoladowy Składniki paczka mleka w proszku 400g kostka masła – 200g 1 – 1,5 szklanki cukru 200g herbatników 150g pistacji(...)żurawinę i mieszamy. Przelewamy wszystko do keksówki i zostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. Jeśli lubicie, możecie dodać odrobinę skórki z pomarańczy. Szybki przepis na: Szybkie i proste ciasto z gruszkami Biały blok waniliowy Smacznego! Artykuł Biały blok waniliowy pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SERNIK A'LA MONTE 119

świętami. Ale sernik nie zawsze musi być tradycyjny. Jeżeli lubimy odrobinę szaleństwa w kuchni to proponuję sernik czekoladowy z dodatkiem deserów a'la Monte. Na pewno przypadnie on do gustu wszystkim dzieciom - tym małym i tym trochę większym 😉   Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki  2 żółtka  1/3 szklanki cukru pudru 100 g masła  1 łyżka kakao(...)deseru Monte lub podobnego  3 jajka  3-4 łyżki cukru 1 op. dużego budyniu czekoladowego bez cukru szczypta soli Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła  garść orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i pokrojone w kostkę, zimne masło. Zagniatamy ciasto

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka regionalne 158

Ciasteczka regionalne to bardzo smaczne kruche ciastka kakaowe, które swoim kształtem przypominają każdemu dobrze znane ciasteczka regionalne. Te były oblane czekoladą, ale stwierdziłam, zamiast robić polewy

Przepiski.pl
Czekoladowa kostka z nutellą 61

pewne wiecie nie wyobrażam sobie dnia bez filiżanki kawy, a weekend do kawy obowiązkowo musi być jeszcze ciasto. Tym razem mocno czekoladowe z dodatkiem nutelli, by nie było za suche nasączyłam je kawą, a dla przełamania słodyczy użyłam dżemu porzeczkowego.  Wracając do kawy, to jako szczęśliwi posiadacze ekspresu mamy jej całkiem duże zużycie, dlatego często zamawiam ją online(...)herbatniki krem z dodatkiem nutelli, a na niego kolejną warstwę herbatników, na które wykładamy pozostały krem czekoladowy, którego 2-3 łyżki zostawiamy na wierzch. Krem przykrywamy drugą częścią biszkoptu, który nasączamy kawą, a na nim rozsmarowujemy resztę kremu i posypujemy kakao. Ciasto przechowujemy w lodówce i kroimy dopiero po kilku godzinach. Wpis powstał we współpracy ze sklepem Venosa.pl

Cynamonowe szczęście
Ciastka z kremem 74

Ciastka z kremem to dokładnie ciastka brownie z kremem o smaku malinowym. Czyli mocno czekoladowe z dodatkiem pysznego kremu doprawionego liofilizowanymi malinami. Ciacha wyszły idealnie czekoladowe. Trzeba na nie troszkę uważać, żeby nie siedziały zbyt długo w piekarniku. Wtedy będą troszkę za suche. 10 minut w zupełności im wystarczy. Oczywiście nie ma potrzeby robienia kremu. Można wcinać ciastka bez niczego(...)niewielkich obrotach. Również tylko do momentu połączenia składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Łyżką (lub specjalną łyżką do lodów) nakładamy porcje ciasta. Na porcje brałam około 2/3 łyżki ciasta. Zostawiamy około 2-3 cm przerwy ponieważ ciastka delikatnie się rozleją. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 min. Odkładamy do ostudzenia i szykujemy krem. Krem

Relaxtime