ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:464/892)

Czekoladowy torcik na bazie buraków 107

dzięki nim ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość.  Przepyszne ganache, które jest chyba najłatwiejszą masą na świecie! Śmietanę na bitą śmietanę z łatwością możecie przebić, ale kremówki na ganache nie da się zepsuć :) Wystarczy użyć dobrej jakości czekolady i to właściwie tyle! :) Ja użyłam czekolad od Mercatare , która jest dystrybutorem i importerem produktów ekologicznych i naturalnych

MamaOskarka
Pasztet z kapusty 100

Bardzo smaczne danie nie tylko da wegetarian. Przepis zaczerpnęliśmy z bloga Edwarda . Warto wspominać bliskich sercu. Składniki 1,5 kg kapusty włoskiej 1 szklanka śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki mleka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka kolendry 1 łyżka soku z cytryny 4 jajka sól, pieprz Przygotowanie Kapustę oczyszczamy, zewnętrzne (4-5 liści) sparzamy w osolonym wrzątku. Wykładamy foremkę (keksówkę, większą

R'n'G Kitchen
Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki 103

polędwiczek wieprzowych 1 łyżka świeżego rozmarynu pieprz ziarnisty, np. czerwony sól morska klarowane masło Purée marchwiowe : 4  marchewki 1 łyżeczka masła 2 cm świeżego imbiru 50 ml śmietany kremówki 36 % sól Purée gruszkowe: 4 gruszki 1 łyżka masła 1 gałązka rozmarynu 100 g sera mascarpone szczypta gałki muszkatołowej pieprz sól Dodatkowo: garść jeżyn do podania świeże zioła do podania

Food Square
Czekoladowy mus z malinami i jadalną ziemią 358

porcje/ Malinowy mus: 25 dag świeżych malin ½ szklanki cukru-można mniej zależy jak słodkie są nasze maliny 50 ml rumu 2 listki żelatyny Czekoladowy mus: 1 szklanka schłodzonej kremówki 30% 5 dag gorzkiej czekolady 60% kakao 5 dag mlecznej czekolady 2 żółtka 1 łyżka cukru pudru Jadalna ziemia: 12 dag herbatników czekoladowych Cukry Nyskie Świeże maliny do dekoracji Sposób przygotowania

Wanilia i Kardamon
Bułki śmietankowe odrywane 360

Blaszkę 24cm x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.(tylko dno) i ułożyć bułki. w odstępach. Nakryć i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Dodatkowo 1 białko 100 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru Białko roztrzepać i posmarować delikatnie bułki z wierzchu. Smietanę wymieszać z cukrem i wlać w szpary miedzy bułkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

O kuchni z uczuciem
Polędwiczki wieprzowe z grzybami 127

suszonych grzybów • 1 polędwiczka wieprzowa (500 g) • 1 mała cebula • 1 łyżeczka suszonego oregano • 2 łyżki oliwy • 1/2 łyżki masła • 2 łyżki brandy lub whisky (opcjonalnie) • 100 ml śmietanki kremówki 30% • 2 łyżeczki musztardy • 1 łyżka sosu sojowego • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie : Pokrojone na plasterki suszone grzyby zalać 1 szklanką wody i zostawić na noc do namoczenia. Polędwiczkę

KUCHNIA POLSKA
Medaliony z polędwicy zawijane w boczku 137

łyżki miodu pół szklanki czerwonego słodkiego wina Składniki - serowy sos : 100 gr serka topionego śmietankowego (bez dodatków) 50 gr sera pleśniowego typu Lazur 150 ml bulionu 100 ml śmietany kremówki  łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Składniki - medaliony z polędwicy : 1 polędwica wieprzowa  ok 12 plastrów boczku ok łyżki oliwy z oliwek  1,5 łyżki masła klarowanego

Mechanik w kuchni
Noc w Wenecji -ciasto 479

połączenia się składników. Ciasto wlać na ciasto kokosowe. Piec około 25-30 minut w 180 stopniach C Wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić. Masa śmietanowa 800 g śmietany kremówki (36%) cukier puder według własnego smaku dałam 1/2 szklanki 4 łyżeczki żelatyny Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i odstawić do napęcznienia., a następnie podgrzać ją w mikrofali , ale nie gotować

O kuchni z uczuciem
Tort orzechowo-kakaowy z kremem mascarpone – przepis krok po kroku 132

się: 100 ml letniej lub zimnej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka alkoholu Te składniki po prostu ze sobą mieszamy Do przygotowania kremu mascarpone będziecie potrzebować: 400 g śmietanki kremówki (najlepiej 36 %) 500 g serka mascarpone 45 g cukru pudru Dodatki: ok. 40 dag owoców – ja wybrałam borówki, ale równie dobrze mogą to być np. maliny, czy truskawki tabliczka gorzkiej

Okiem Blondynki by McBlondi
ciasto z musem śliwkowym 92

gotujemy w takiej ilości wody aby otrzymać 2000 ml musu. Dodajemy suche galaretki mieszamy do rozpuszczenia, ewentualnie dosładzamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia. składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietanki kremówki 80 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku ok. 60 ml wody, gorącej wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Mini serniczki na zimno z serków waniliowych 88

naszej koleżanki Sabinki, mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu Składniki 5 małych serków homogenizowanych o smaku waniliowym (po około 140 g każdy) 200 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 36%, 6-7 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w wodzie 2-3 łyżki cukru pudru 2 galaretki owocowe (smak do wyboru),  opcjonalnie ulubione owoce. Przygotowanie Żelatynę zalewam kilkoma łyżkami gorącej wody

Cztery Fajery
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 103

szklanki dowolnych pokruszonych orzechów lub migdałów około 2 lub 3 łyżki drobnego brązowego cukru 150-200 g bardzo gęstej marmolady lub dżemu 100 ml mleka lub gęstej śmietany kremówki *** 80 g masła lub dobrej margaryny 2 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego 2 łyżki dobrej jakości kakao np. VanHouten. (ilość kakao można zmniejszyć, jeśli używamy resztek ciemnych ciast tj. piernik

Cztery Fajery
MARCHEWKOWE PANCAKES Z POMARAŃCZOWO - WANILIOWYM TWAROŻKIEM (JAK CIASTO MARCHEWKOWE!) 89

proszku 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA TWAROŻEK POMARAŃCZOWO - WANILIOWY: 200 g tw arogu z wiaderka lub w kostce 1/3 szklanki śmietany kremówki 3 łyżki mascarpone (można pominąć) skórka otarta z 3/4 pomarańczy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii DO PODANIA (OPCJONALNIE): orzechy włoskie (lub inne ulubione) syrop klonowy lub płynny miód WYKONANIE: Wszystkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Malinowy banoffee pie – bez pieczenia 121

szykujemy dzień wcześniej) Pozostałe składniki : – 2 banany + sok z połowy cytryny – 2 garście malin – pół puszki masy krówkowej (lub więcej jeżeli lubicie bardziej słodkie) – 250 ml śmietanki kremówki + pół łyżeczki cukru pudru – kakao do przyozdobienia Na ciasteczkowy spód wykładamy masę krówkową, równomiernie ją rozprowadzając. Banany kroimy w grubsze plastry, skrapiamy je sokiem z cytryny (żeby nie ściemniały) i układamy

Relaxtime
sernik ze śliwkami II 90

czasu do czasu mieszają. Upieczone wykładamy równomiernie na posypany bułką tartą spód ciasta. składniki na masę serową: 1000 g sera białego 250 ml śmietanki kremówki 5 jajek, białka oddzielone od żółtek 230 g cukru 1 budyń waniliowy opcjonalnie: 3/4 łyżki olejku cytrynowego wykonanie: Żółtka miksujemy z cukrem. Dodajemy ser, śmietankę, budyń oraz olejek i miksujemy tylko do połączenia się składników

Domowy Smak Jedzenia