wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z truskawkami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, ubić cało9ść na sztywno. Masę przygotować przed samym wyłożeniem jej na ciasto. Beza
Domowa cukiernia EwyWstawiamy na ogień i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż mus zgęstnieje. składniki na masę serową: 800 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 300 g cukru 2 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy tylko do połączenia się w jednolitą masę, nie za długo aby bardzo
Domowy Smak Jedzeniaidealny wypiek na spotkania rodzinne. Polecam Składniki: ciasto: 1 szkl wody 150 g margaryny Palma 1 szkl maki pszennej 2 jajka krem: 200 g truskawek 500 ml śmietanki kremówki 36% 1/2 szkl cukru pudru 2 op. galaretki truskawkowej 1 szkl gorącej wody oraz tortownica o śred. 28 cm Przygotowanie: Do garnka wlewamy wodę oraz wkrajamy margarynę, zagotowujemy. Do gotującego się
słodkie i nie tylko historie kulinarnelodówce, np.w filiżance. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Studzimy. Z tabliczki czekolady odłamujemy 2-3 kostki i ścieramy je na tarce o małych oczkach. Zimną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem z cukrem pudrem na sztywną masą. Następnie dodajemy małymi porcjami wystudzoną żelatynę, nie przerywając miksowania. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy łyżką. Wkładamy do lodówki
Kuchnia MagdaLenyłamiemy na kawałki a następnie rozpuszczamy w garnku na małym płomieniu, cały czas mieszając. Rozpuszczoną czekoladę dokładnie studzimy. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo wystudzoną czekoladę. Do masy wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę dzielimy na trzy równe części. Na dnie
Smakowite Daniazupełnie się ostudzi, żeby dało się je ładnie przekroić. Na koniec dekorujemy murzynka polewą czekoladową – rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej w razie potrzeby dodając odrobinę mleka lub śmietany kremówki. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Murzynek pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
CiastkozercySłonecznikowiec to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto. Zachęcam do skosztowania. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu a efekt jest smakowity. Ciemny biszkopt przekładamy kremem na bazie kajmaku, kremówki i podprażonych ziaren słonecznika. Całość polana gorzką czekoladą. Mmm... pyszności musicie spróbować. Ciekawe połączenie smaków. Biszkopt:5 jajek3/4 szklanki cukru1/2
Krokusowy Domzmianę wsypujemy mąkę i maślankę ciągle miksując, na końcu dodajemy sodę. Ciasto przekładamy do papilotek. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut KREM: 500 ml. śmietanki kremówki 500 ml, serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 100g białej czekolady Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Ubijamy bardzo zimną śmietankę z połową cukru pudru. oddzielnie ubijamy serek z resztą cukru, dodajemy
Upiecz sobie babeczkęRozpuszczam dwie galaretki w dwóch szklankach wody, lekko już zastygłą galaretkę wykładam na biszkopt i wkładam do lodówki. Przygotowuję krem. SKŁADNIKI NA KREM: 1 litr bardzo zimnej śmietany kremówki 4 śmietan-fix 1/2 szklanki cukru pudru 3 duże wafle Princessa starta skórka z pomarańczy brzoskwinie ok 10 połówek PRZYGOTOWANIE KREMU : ubijam śmietanę na puszystą pianę, pod koniec dodając
Upiecz sobie babeczkęoblanie jednego tortu. W celu ozdobienia mojego tortu podwoiłam ilości, a tu znajdziesz przepis na torcik . SKŁADNIKI: 1,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 60 ml. śmietany kremówki 36% 30 g. glukozy szczypta barwnika 100 g. białej czekolady PRZYGOTOWANIE: żelatynę rozpuszczam w wodzie, odstawiam w rondelku podgrzewam ciągle mieszając śmietankę, glukozę i barwnik kiedy się rozpuszczą dokładam połamana
Upiecz sobie babeczkęsamą temperaturę). Łyżeczką odkrawam wierzch ciasta, który kruszę, w powstałe otwory nakładam budyń, a następnie obsypuję okruszkami ciasta. ŚMIETANKOWO- GALARETKOWA PIANKA SKŁADNIKI: zielona galaretka 3/4 szklanki wody 200g śmietanki kremówki WYKONANIE: rozpuszczam galaretkę we wrzątku ubijam zmrożoną śmietankę gdy galaretka ostygnie i zacznie lekko tężeć, dolewam cienkim strumieniem do śmietanki nakładam na babeczki SMACZNEGO! SMACZNEGO
Upiecz sobie babeczkęmieszając w tym czasie mąkę rozrabiam w 1/4 szklance wody wlewam do kremu, ciągle mieszając, zagotowuję gorący krem przelewam przez sito SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWO - ANANASOWY: 250 ml. śmietany kremówki (bardzo zimnej) 4 łyżki kremu ananasowego WYKONANIE: śmietankę ubijam mikserem do otrzymania sztywnej konsystencji dodaję po łyżce krem ananasowy i mieszam delikatnie do połączenia składników. WYKONANIE BABECZEK: łyżeczką odkrawam wierzch
Upiecz sobie babeczkęwrzątku, pozostawiam do ostygnięcia kroję truskawki na ćwiartki, wrzucam je do zimnej galaretki, wkładam do lodówki, gdy zgęstnieje wykładam na upieczony wcześniej spód ŚMIETANKA Z MASCARPONE: 500 ml. śmietanki kremówki (zimnej) 250 ml. mascarpone (zimnego) 3 łyżki cukru pudru WYKONANIE: umieszczam wszystkie składniki w misce i miksuję do uzyskania gęstego kremu krem wykładam na galaretkę na śmietankę nakładam beze wkładam
Upiecz sobie babeczkępiekarnika. Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach, a następnie pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przygotować masę śmietanową. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i ostudzić. Kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno, a na końcu powoli połączyć z zimną, ale nie tężejącą galaretką. Ciasto. Biszkopt nasączyć ponczem i umieścić na nim masę śmietanową. Całość schłodzić
Di gotuje