Ciasto kajmakowo-kawowe

Ciasto kajmakowo-kawowe

Ciasto kajmakowo-kawowe

Smaczne, delikatne ciasto dla miłośników masy kajmakowej i kawy. Kakaowy biszkopt nasączony kawą, przełożony delikatną masą na bazie bitej śmietany i jogurtu greckiego. Składniki na biszkopt kawowy: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżka octu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kawy inki/rozpuszczalnej/mielonej 1 kopiasta łyżka kakao Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Następnie stopniowo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna (nie)codzienność

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.