ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:472/892)

sernik z czerwoną porzeczką 148

pudru 50 g masła wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy np. do miseczki i dłońmi wyrabiamy kruszonkę. składniki na masę serową: 1500 g sera białego, zmielonego 4 jajka 200 ml śmietanki kremówki 30% 350 g cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej opcjonalnie 1 łyżka ekstraktu cytrynowego dodatkowo: ok. 400 – 500 g czerwonej porzeczki wykonanie: Wszystkie składniki krótko miksujemy, tylko

Domowy Smak Jedzenia
MAKARON Z BROKUŁAMI, BOBEM I CUKINIĄ W CYTRYNOWYM SOSIE ORAZ Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 112

makaronu (użyłam rodzaju casarecce, ale może być jakikolwiek) 4 łyżki oleju 1 średnia cebula 1 większa cukinia (około 400 g) 3 ząbki czosnku 200 g gęstej śmietany kremówki skórka otarta z 1 cytryny 3-4 łyżeczki soku z cytryny kilka łyżeczek tartego parmezanu lub grana padano  listki bazylii (opcjonalnie) kilka łyżek słonecznika łuskanego sól i świeżo mielony pieprz WYKONANIE

Słodko-Słony Świat Ilony
Lody guacamole z tabasco 132

przyprawą ras el hanout . Składniki na 6 porcji: 2 dojrzałe awokado 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki zielonego tabasco pół puszki mleka skondensowanego słodzonego małe opakowanie śmietany kremówki (ok 200 g) garść posiekanych pistacji do posypania Fot: Ola Olczyk z www.czteryfajery.pl   Przepis na lody guacamole z tabasco Awokado obrać i wyjąć pestki. Zalać sokiem z limonki i tabasco

Ugotowane pozamiatane
Młoda kapusta zasmażana ze śmietanką i koperkiem 131

dodatek do młodych ziemniaczków i kotleta Polecam spróbować!     Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula 3 łyżki masła 1/2 szklanki bulionu 2 łyżki mąki 5 łyżek śmietany kremówki 1/2 pęczka koperku sól, pieprz     *** Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kosteczkę. W garnku roztapiamy łyżkę masła i szklimy na nim cebulę. Następnie dodajemy kapustę, mieszamy i zasmażamy przez

Blog z Apetytem
Lody porzeczkowe 189

Przepis na naturalne lody z czerwonej porzeczki oczarował nie tylko mnie samą, ale i moją najbliższą rodzinę. To tylko kremówka w połączeniu z kwaśnymi porzeczkami i odrobiną słodyczy a efekt wprost nieziemski.  Lubię robić domowe lody. Latem nie ma dnia, bym nie miała w zamrażalniku jakiś lodów naturalnych. Zazwyczaj są to lody owocowe, ale i l ody solony karmel

AniaGotuje.pl
BEZA Z OWOCAMI 135

Celebrujmy wolny dzień. Celebrujmy niedzielę, a że owoce teraz na czasie koniecznie celebrujmy owocami. A owoce wrzućmy na pyszną bezę i masę kremówki ;) To nic, że ma milion kalorii. Pyszne jest :) W niedzielę można  Dziś szybka wersja torcika powstałego z gotowych spodów bezowych. Robi się kilka minut ;) Składniki:   2 spody bezowe 23 cm 1 litr śmietany 30% cukier

Z Majeczką w kuchni
Ciasto czekoladowe lekko ciągnące 180

cukru 80 g muscovado cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 150 g mąki 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli Do podania 250 ml śmietanki kremówki 200 g truskawek 1 łyżka cukru pudru Nastaw piekarnik na 150ºC bez termoobiegu. Rozpuść masło z czekoladą, po czym dodaj olej i wymieszaj. Zmiksuj jajka z solą, cukrem i muscovado. Wlej czekoladową

codojedzenia
Sernik tradycyjny z rodzynkami bez spodu 170

udekorowałam minimalistycznie sezonowymi owocami! Próbujcie przepis i cieszcie się letnim już smakiem moich serników! Składniki: 1 k g twarogu półtłustego 5 jajek 200 g cukru pudru 3 łyżki śmietany kremówki 1 łyżeczka esencji pomarańczowej 1/2 cytryny ziarenka z 1/2 1 laski wanilii 2 łyżki kaszy manny 100 g rodzynek 2 łyżeczki smażonej z brązowym cukrem skórki pomarańczowej Wykonanie: 1. Masa

Raj dla Podniebienia
COFFEE NOIR – CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE 98

maślanka – 1 szkl. [240g] 0,70 zł kawa mielona lub rozpuszczalna – 4 łyżeczki 0,50 zł gorąca woda – 1/2 szkl. sól – szczypta // KREM // śmietana kremówka [300 ml] 3 zł kawa rozpuszczalna, najlepiej liofilizowana – 3 łyżeczki 0,40 zł cukier puder – 4 łyżki [lub więcej] 0,40 zł + alkohol do podlania ciasta, np. wódka

Nerds Kitchen
Cytrynowy tort bezowy z lemon curd 180

czasie piekarnik wyłączyć, a bezy studzić w uchylonym piekarniku. Najlepiej jest bezy upiec dzień wcześniej i studzić je przez noc. Składniki na krem: • 500 ml śmietany kremówki 36% • 200 g lemon curd • śmietan fix Śmietanę ubić na sztywno. Można dla pewności zrobić to z zagęstnikiem do śmietany. Kilka łyżek śmietany dodać do lemon curd i wymieszać delikatnie, następnie masę przełożyć

KUCHNIA POLSKA
Naleśniki z farszem ruskim 156

olej, wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy rózgą cukierniczą. Następnie, do miski przesiewamy mąkę i dokładnie mieszamy na gładkie, jednolite ciasto. Ciasto powinno być konsystencji śmietany kremówki i zostawiać cienką warstwę na łyżce.   Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki – wylewamy porcję ciasta i z wierzchu posypujemy odrobiną szczypiorku, aby się przykleił póki ciasto się

Smaczna Strona
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 130

Palma firmy Bielmar 150 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta czerwonego barwnika z proszku 1 łyżeczka liofilizowanych truskawek w proszku krem: 250 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady kilka truskawek Mleko, wodę oraz Palma formy Bielmar gotujemy. Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się składników. Ciasto energicznie

Kuchnia w oparach
Sernik Oreo 480

Idealny dla wielbicieli słodkości. Świetnie komponuje się z kawą. Polecam BARDZO!  :) Składniki: Spód: ok. 20 ciasteczek oreo 4 łyżki roztopionego masła szczypta soli Masa serowa: 330 ml śmietanki kremówki 500 g mascarpone 2 tabliczki białej czekolady (200g) 1 cukier wanilinowy kilka ciastek oreo pokrojonych w ćwiartki (wedle uznania) Polewa: 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru

The Sweet Damsel
TORT RÓŻANY OMBRE 148

dopiero wówczas można przekroić. Krem: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietanę ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować z białą czekoladą. Następnie partiami dodać ubitą śmietanę kremówkę. Poncz: Składniki ponczu połączyć i wymieszać. Pierwszy blat nasączamy 1/3 ponczu, następnie smarujemy połową konfitury różanej i wykładamy 1/3 kremu z białą czekoladą. Kładziemy kolejny blat i powtarzamy czynności. Ostatni blat

RAROSSA
Pavlova 163

dzisiaj zapraszam na pyszny torcik Pavlova. Składni ki: 2 blaty bezowe Firmy  MAKO  ( w opakowaniu są 3 szt) bezy cytrynowe  MAKO 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny ulubione owoce ( u mnie czereśnie) płatki róży Sposób przygotowania: Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać sok cytryny, wymieszać. Tak przygotowaną masa

Gosia gotuje