robię bo wszystkim smakuje. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 4 szt. Pieprz mielony 1 łyżeczka Papryka mielona wędzona ½ łyżeczki Masło 2 łyżki Olej rzepakowy 4 łyżki Śmietanka kremówka 150 gram Sól do smaku Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Następnie natrzeć pieprzem i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i masłem. Posypać wędzoną papryką i dusić przez
Tradycyjna Kuchniapieprz, curry, ostra i słodka papryka -łyżeczka tymianku -250 g szpinaku świeżego lub 400 g mrożonego Sos serowy: -1 serek topiony (100 g) -pół szklanki mleka -250 ml śmietany kremówki 18 % -100 g tartego sera (żółtego lub mozzarella) -sól, pieprz Przygotowanie --> Naleśniki: --> Jajka, mleko, wodę i olej mieszamy rózgą. Dodajemy mąkę, sól. Miksujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy na kilka minut
Marta Gotujefanowi czerwonego mięsa. Składniki ( 2 porcje ): 2 grube kotlety z ligawy wołowej przyprawa do steków olej do smażenia na sos: pół słoiczka zielonego, marynowanego pieprzu 1 małe opakowanie śmietany kremówki łyżka masła łyżka mąki sól i świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: mięso umyj, osusz, ponakłuwaj wykałaczką dosyć gęsto, posyp z obu stron przyprawą do steków, odłóż na bok do małego garnka
Oka w rosole czyli KaFka gotujetemp. 150 stopni i 110 minut w temp. 120 stopni. Krem przygotować krótko przed przełożeniem ciastek. Składniki na krem mascarpone: 250 gram serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i powoli dodawać serek mascarpone. Miksować przez chwilę do uzyskania jednolitej konsystencji. Po wystudzeniu ciastka
Przepisy Babciminut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Z zimnego ciasta odciąć wierzch (max 1 cm), pozostałe ciasto przekroić na 2 równe części. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru Zimną śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier i wmiksować na najmniejszej mocy miksera. Warstwa malinowa: 500 g malin 250 ml wody 2 galaretki malinowe Maliny
kulinarnyswiatdomipięknych Walentynek ;):) SKŁADNIKI (na 2 mini torciki) Torcik 3 jajka 50 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 1 łyżka kakao Krem chantilly 250 g śmietany kremówki 25 g cukru pudru pó ł laski wanilii różowy barwnik spożywczy gorzka czekolada do dekoracji **** INGREDIENTI (per 2 mini tortine) Torta 3 uova 50 g di farina
La grande e la piccola cuocacukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, krem: 500 ml śmietany kremówki (30 – 36%), 150 g czekolady deserowej, 50 g białej czekolady polewa: 35 g masła, 75 g białej czekolady, Ciasto: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej oraz roztopione
królestwo garówskładniki: 150 g czekolady gorzkiej 50 ml wina, czerwonego (ja użyłam półsłodkiego) 80 ml śmietanki kremówki 30% kakao do obtoczenia opcjonalnie: wiśnie z likieru wykonanie: Śmietankę podgrzewamy (nie dopuszczamy do wrzenia), gdy będzie gorąca zalewamy nią połamana na mniejsze kawałeczki czekoladę. Na chwilkę odstawiamy. W osobnym naczyniu delikatnie podgrzewamy wino (równie nie dopuszczamy do zagotowania), letnie wlewamy do masy. Całość
Domowy Smak Jedzeniasuszonych borowików 1 duża szalotka 2 – 3 ząbki czosnku 2/3 szklanki białego wina masło, oliwa z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz, świeży tymianek 200 g śmietany kremówki Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Grzyby mocz w chłodnej wodzie przez około 1/2 godziny. Następnie odsącz je na sitku. Borowiki umieść na suchej patelni
Moja pasja smakumoże być właśnie przepyszny wanilinowy crème brûlée Zapraszam do skorzystania z poniższego przepisu. Smacznego i dużżżooo miłości – nie tylko od święta ! Składniki /3-5 porcji: – 500 ml śmietanki kremówki 36% – 4 żółtka – 1/3 szklanki cukru – 1 laska wanilii lub cukier wanilinowy z ziarenkami wanilii dodatkowo – cukier potrzebny do karmelizacji oraz borówki, maliny lub truskawki – świeża mięta Przygotowanie
I LOVE LIFECałość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 250g truskawek do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru Poncz: 400 ml mocnej kawy espresso 85 ml likieru amaretto 60 ml wódki 10 ml aromatu migdałowego Mus truskawkowy: 400g truskawek
Szalona Kuchnia Ewelinykostki) 3 łyżki drobnego cukru 190 g mąki pszennej (1,5 szklanki) 4 jajka (rozm. M) olej do smażenia - słonecznikowy lub rzepakowy składniki na sos : 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 ml śmietanki słodkiej 18% 15 ml alkoholu (np. rum, brandy, metaxa) 2-3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 150 g gorzkiej czekolady (min. 75% kakao) łyżka masła Sposób przygotowania
W kuchni Karmel-itkijeszcze 9 dni, a poza tym jest to z pewnością chyba najważniejsze ŚWIĘTO każdego łasucha, w tym mnie. Na około 15 pralinek/trufli, jak kto woli : ok 100 ml śmietanki kremówki Tabliczka czekolady gorzkiej pół tabliczki czekolady mlecznej łyżeczka masła 3-5 łyżki wódki lub rumu kakao i kilka orzechów włoskich Zaczynamy od zagotowania śmietanki, następnie zdejmujemy z ognia i wrzucamy
Pora na porafileta z kurczaka Marynata: - 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki - sok wyciśnięty z połowy cytryny - sól - pieprz - olej Sos: - 10 dag serka topionego - 3 ząbki czosnku - 250 ml śmietany kremówki 30 % - 25 dag mrożonego szpinaku - jedna lub dwie łyżki mąki - olej - sól - pieprz 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry, wcieramy w nie olej, sok z cytryny i przyprawy
Apetyczna babeczkanastępnie wyłożyć masę z białą czekoladą. Na wierzch ułożyć ponownie warstwę herbatników. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę mleczną wraz z deserową i ostudzić. Ubić na sztywno 200 g śmietany kremówki i dodawać stopniowo rozpuszczone czekolady. Wyłożyć na herbatniki i posypać płatkami (pszenica miodem) Odstawić w chłodne miejsce. kinder country ciasto bez pieczenia
O kuchni z uczuciem