ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:479/892)

DELIKATNA JAJECZNICA a'la GORDON RAMSAY 115

zdrowe i szczęśliwe życie :)   Wypróbujcie przepis - będziecie zadowoleni. Liczba porcji : 2-3 SKŁADNIKI:  6 dużych jaj 25g zimnego masła pokrojonego w małą kostkę 1 łyżka śmietany kremówki sól morska, mielony pieprz do smaku posiekany szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Na zimną patelnię, z grubym dnem, rozbijamy jajka, stawiamy na najmniejszym ogniu i dodajemy połowę masła - drewnianą łyżką mieszamy

Moja Książka Kucharska
klopsiki z szafranem 121

pokrojone julienne ,czyli na zapałkę ½ cebuli , drobno posiekana 3 czosnku , posiekane z ąbki 2 łyżki świeżej natki pietruszki ,lub suszonej 1 łyżka papryki hojna szczypta szafranu sól 200ml śmietanka kremówka Wykonanie M ięso zmielone połączyć w misce z cebulą, czosnkiem, pietruszką i panko. Wymieszać ,aż dobrze do połączenia składników, dodać ubite jajko i wymieszać ponownie. Uformować małe klopsiki. Posypa

w mojej kuchni
Kinder Country 274

Najpierw rozpuszczam czekoladę białą, najlepiej zrobić to na parze. Odstawiam ja do ostudzenia, (aby przyspieszyć wkładam z naczyniem do zimnej wody i mieszam.) Jak czekolada już prawie gotowa, ubijam kremówkę na sztywno, pod koniec ubijania dodaję porcjami, mascarpone, na koniec także porcjami, zimna czekolada, wsypuje chrupki ( kangusy) i mieszam całość. Powstałą masę wykładam na ułożone w blaszce herbatniki. Na masie

Takie tam pichcenie
Domowe masło 479

Jest naprawdę proste do przygotowania i nie zajmuje dużo czasu. No i oczywiście daje uczucie satysfakcji, że zrobiliśmy je własnoręcznie Składniki (na około 160 g masła): 500 g śmietany kremówki 36 % lub 42 % (im bardziej tłusta tym więcej masła otrzymamy) świeże zioła Przygotowanie: Śmietanę wlać do wysokiego naczynia. Ubijać mikserem tak długo, aż tłuszcz wyraźnie oddzieli się od maślanki. Następnie

Oryginalny smak
Jaffa Cakes- Ciasto pomarańczowe z musem z gorzkiej czekolady 177

gorzkiej czekolady posiekanej na drobniutkie kawałki 2 łyżki brandy 30 g miękkiego masła 4 łyżki wody 3 jajka (osobno białka i żółtka) 60 g cukru 125 g śmietany kremówki (schłodzonej) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać wodę, brandy i wymieszać. Powinien  powstać jednolity czekoladowy sos.  Jeśli czekolada jest gorąca odstawić do lekkiego przestudzenia. Czekoladowy sos  zmiksować

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wielkanocny tort z kruchymi ciasteczkami i bezami. 192

mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki cukru pudru  2 żółtka Bezy: 2 białka pół szklanki cukru zielony barwnik spożywczy według uznania Krem: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder według uznania 1 cytrynowa galaretka 125 ml gorącej wody Wykonanie: 1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie

Izabelawkuchni
Przepis na najlepsze domowe bułki do hamburgerów 240

mleka Drożdże rozkruszamy, dosypujemy cukier, mąkę, oraz wlewamy mleko. Mieszamy łyżką. Zostawiamy na 30 minut.  Składniki na ciasto właściwe: 800 g mąki pszennej typ 550 250 ml śmietany kremówki 36% 150 g miękkiego masła 6 żółtek  łyżeczka soli białko do posmarowania wierzchu i sezam do posypania wierzchu Wykonanie:  Wszystkie składniki umieszczamy w misce z zaczynem i wyrabiamy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Spaghetti z mulami i krewetkami w kremowym sosie winnym 149

makaronu spaghetti 300 g świeżych muli 150 g świeżych krewetek 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 gałązka tymianku 1 liść laurowy 250 ml białego wytrawnego wina 100 ml śmietany kremówki 1 pęczek świeżej pietruszki 20 g masła  pieprz Wykonanie: Mule należy dobrze opłukać, oczyścić, otwarte odrzucić. Masło rozgrzać w przygotowanym garnku, dodać posiekaną szalotkę z czosnkiem, tymianek, liść laurowy

Wino Francja Kuchnia
Serniczek z oreo i jagodami 434

Składniki: 2 opakowania ciastek oreo 400 g serka homogenizowanego naturalnego lub twarogu sernikowego 1 mały jogurt naturalny 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 słoiczek … Czytaj dalej Serniczek z oreo i jagodami

czarrna od kuchni
Egzotyczny sernik z chia i cytrusowym musem 131

brzoskwiń i mango to świetny pomysł na chłodzący deser w upalne dni. Składniki: Spód: 170g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowa z chia: 500g sera z wiaderka 500ml śmietany kremówki 36% 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek żelatyny 1 szklanka mleka 40g nasion chia Mus egzotyczny: 300g mango 300g  brzoskwiń 2 pomarańczowe galaretki 1/2 szklanka wody Dekoracja: 5 połówek

Szalona Kuchnia Eweliny
Biszkoptowe ciasto czekoladowe 196

Hej! Dziś przepis na bardzo dobre ciasto czekoladowe bez zbędnego gadania. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Sos z leśnych grzybów 207

Składniki: 40 g suszonych grzybów sól, pieprz śmietana kremówka małe opakowanie masło i mąka pszenna do przygotowania zasmażki ziele angielskie i liść laurowy po 3 sztuki Przygotowanie: grzyby zalej wodą – 0,5 litra i zostaw na noc po nocy przełóż grzyby wraz z wodą, w której się moczyły do garnka i gotuj na małym ogniu przez około pół godziny

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ciasto kopciuszek 205

wystudzenia. Miękkie masło miksujemy z wystudzonym budyniem na gładką masę (aby masa się nie zważyła budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masła). masa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremówki 1 czerwona galaretka ok. 70 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki

Domowy Smak Jedzenia
Pierś z kurczaka po włosku 274

sprawdzą się równie dobrze. Pierś z kurczaka po włosku: 3-4 pojedyncze piersi z kurczaka 500 ml passaty pomidorowej (przecieru) 2 ząbki czosnku 2 cebule szalotki 80 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki mini kaparów (opcjonalnie) kilka czarnych oliwek 1 kulka mozzarelli 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 pomidor garść

Poezja smaku
Kokosowa panna cotta 117

Smacznego Składniki na kokosową panna cottę. 10 dkg cukru pudru 4 pełne łyżki żelatyny 2 łyżki cukru kokosowego 6 łyżek zimnej wody 600 ml mleka kokosowego 400 ml śmietany kremówki (36%) Chutney z ananasa: 1 ananas 2-u centymetrowy kawałek świeżego imbiru 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny Posypka: 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka cukru kokosowego Kokosowa

mecooks