ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:482/892)

Półfrancuskie ciastka z kremem piernikowym. 167

ustach. Jak macie ochotę to polecam :) Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 25 dag masła lub margaryny 1 jajko pół szklanki śmietany 12 % Krem: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy cukier puder do posypania ciastek kolorowa dowolna posypka według uznania Wykonanie

Izabelawkuchni
Lody kokosowe 121

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 400 ml mleka kokosowego 400 ml śmietanki kremówki 36% 1 szklanka cukru 100 g wiórek kokosowych Wszystkie składniki umieścić w garnuszku. Podgrzewać, aż do rozpuszczenia się cukru, nie doprowadzić do wrzenia. Schłodzić. Przelać do pojemnika, włożyć

kulinarnyswiatdomi
Brokuły zapiekane z serem pleśniowym 253

zapieczone to dodatek, który urozmaici niejeden obiad. U boku ulubionego mięska lub rybki sprawdzą się świetnie. Mniam… Składniki: 1 mały brokuł 80 g sera lazur 100 g śmietany kremówki 30% 1 jajko sól pieprz Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki i wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować na małym ogniu 3-4 minuty i odcedzić. Do miseczki wlać śmietankę

Oryginalny smak
NALEŚNIKI Z RICOTTĄ I FIGAMI 171

szklanka mleka 2 jajka lub 1 duże wiejskie 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 30 dag twarogu  10 dag ricotty cukier puder do smaku dodatkowo: pól szklanki kremówki świeże figi Wykonanie: *Do miseczki wsypać mąkę,sól, wodę i mleko, zmiksować na puszysta masę. Dodać jajka, znów zmiksować. Odstawić na ok 10 minut, po tym czasie dodać olej, dobrze wymieszać

Z Majeczką w kuchni
Zupa-krem z pietruszki z gruszką 152

sami. Składniki (3-4 porcje): Krem: 5 (ok. 500 g) korzeni pietruszki 2 nieduże gruszki (u mnie Abate) 1 średni ziemniak 3 łyżki oleju 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 200 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus (lub koncentratu bulionu warzywnego) 700 ml gorącej wody 1-2 łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru biały pieprz sól

Fitsweet.me
LEŚNY MECH Z MASCARPONE 232

duże jajka  1 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 1/3 szklanki oleju  2,5 szklanki mąki  3 łyżeczki proszku do pieczenia 400 ml śmietanki kremówki  250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 100 g borówki amerykańskiej Sposób wykonania: Szpinak rozmrozić i odsączyć używając sitka. Następnie zblendować. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Deser bananowy z tofii 340

Warstwa ciasteczkowa: 2/3 szklanki pokruszonych ciasteczek Petit Beurre, 2 łyżki cukru pudru, 6 łyżek stopionego masła. Krem z ricotty: 250 g ricotty, 150 ml śmietany kremówki 30%, 2,5 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego. Krem bananowy: 4 żółtka, 1 łyżka cukru, sok z 1 cytryny, 2 średnie banany. Warstwa śmietanowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30%, 2 łyżki cukru

Świat Domowej Kuchni
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie 654

serowa: 250 g sera (ja użyłam naturalnego President) 400 g serka waniliowego homogenizowanego 1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszku ) Składniki masa śmietanowa: 150 ml śmietany kremówki 30%  1 jako  1 łyżka cukru 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) Polewa malinowa: około 400 g malin u mnie mrożone 1 łyżka mąki ziemniaczanej

kruche babeczki
Ciasto z jeżynami i jagodami 173

jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki margaryny "Kasia" - do wysmarowania blaszki 500 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 4 łyżki gorącej wody 300 g jeżyn mrożonych 3/4 szklanki jagód (lub borówek amerykańskich) 2 opakowania galaretki czerwonej (u mnie poziomkowa) Przygotowanie: Owoce rozmrażamy. Białka

Alutka-Gotuje
Torcik śliwkowy z odrobiną cynamonu. 194

temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy części. Przepis na krem śliwkowy. 500 g śliwek  2/3 szklanki cukru (do smaku - dodajcie więcej lub mniej) 300 g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru (do smaku) 2 łyżeczki żelatyny. 1/2 łyżeczki cynamonu  Śliwki umyć, usunąć pestki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym rozcięciami ku górze, i wstawić do piekarnika. Piec

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kostka Banoffee bez pieczenia 1592

żółtka 1 całe jajko 140g cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej ziarenka z 1/2 laski waniliii 300g masła w temperaturze pokojowej 500ml dobrze schłodzonej śmietanki kremówki 30-36% łyżka cukru pudru 1 1/2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Żółtka i jajko utrzeć z cukrem, dodać 1/2 szkl. mleka, dodać obie mąki i dobrze utrzeć, aby nie było grudek

Swojskie jedzonko
Mini kokardki z brukselką 180

makaronu małe kokardki Lubella 15-20 szt brukselki (wybieramy raczej te małe) 3-4 plastry surowego boczku 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oregano 2/3 szkl śmietany kremówki parmezan do posypania sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Brukselkę obieramy z zewnętrznych liści, przecinamy na połówki lub jeśli są większe to na ćwiartki. Boczek kroimy

Bon appetit mon amie
Solony karmel 173

wszystkiego... no prawie do wszystkiego 💗. Ja przetestowałam go przy robieniu  waniliowych lodów . Zapraszam po przepis. Solony karmel Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 100 g brązowego cukru 150 g kremówki 30% 20 g masła  w temperaturze pokojowej 1/3 łyżeczki grubej soli morskiej Wykonanie:  Na suchą patelnię wsypujemy cukier, podgrzewamy na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Ważne

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z jabłkami, pianką i herbatnikami. 166

Smacznego. Rady: Aby uzyskać 70 dag obranych jabłek, należy kupić ich około 1 kg. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Zamiast ,,Śnieżki'' można ubić 250 ml śmietanki kremówki 30 % z cukrem pudrem do smaku

Izabelawkuchni
Ciasto ze szpinakiem ,, Leśny mech''. 194

najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy granatem, kroimy i podajemy. 7. Smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Zamiast Śnieżek można ubić 2 szklanki śmietanki kremówki 30 %. Tortownica o średnicy 23 cm. Ciasto najlepiej składać na talerzu na którym będzie podane, ponieważ jest dość ciężkie i sypkie i trudno jest je przenosić

Izabelawkuchni