ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:480/892)

Kurczak w kremowym sosie szpinakowym z marchewką 215

Kurczak z marchewką, szpinakiem i makaronem otulony w kremowym sosie na bazie śmietany kremówki oraz odrobiny wody z ugotowanego makaronu (która dzięki zawartości skrobi fajnie zagęszcza całość), który- oprócz tradycyjnie soli oraz pieprzu- doprawiony został szczyptą gałki muszkatołowej. Pyszna i prosta potrawa pełna smaku i aromatu. 2 porcje: * pierś z kurczaka- około 200 g * makaron penne- około 120 g * świeży

Kraina Miodem Płynąca
Cytrynowe muffinki z lemon curd 138

pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 st C, piec ok 20 min. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie przygotować krem  Krem cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki 36 % 125 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru  1 łyżka lemon curd Serek mascarpone rozmieszać, śmietanę upić z cukrem pudrem, dodać mascarpone i lemon curd,wymieszać. Krem nałożyć

Z Marcepanem
Sernik tęczowy 213

środek poprzedniej warstwy ( tak jak w "zebrze"). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st i piec ok 1 godziny w 160-170 st C. Wierzch sernika ozdobić śmietaną kremówką ubitą z 1 łyżką cukru , posypać kolorową posypką. Smacznego

Z Marcepanem
Tarta różana 153

ciasta francuskiego 5-6 jabłek najlepiej z czerwoną skórką 6 łyżek cukru pudru sok z cytryny krem: 5 łyżek mąki 50 g cukru ( ok 3 łyżki) 250 ml śmietany kremówki 2 jaja oraz 4-5 łyżek sklarowanego masła Naczynie na tartę wysmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim. Podpiec ok 15 min w 200 st C Resztę ciasta francuskiego pociąć

Z Marcepanem
Skubaniec 467

masy. Miksujemy mikserem lub zagniatamy ręcznie. Jeśli ciasto jest zbyt sypkie i nie chce się połączyć dodajemy tłustą śmietanę aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ja dałam ok. 3 łyżki kremówki). Wyrobione ciasto dzielimy na 3 części: 2 większe na spód i 1 mniejszą na posypkę. Do jednej większej części dodajemy kakao i zagniatamy aż do uzyskania gładkiego ciasta. Konsystencja powinna

Ciastkozercy
Pieczeń z indyka z sosem musztardowo – kurkumowym 168

pieprz do smaku 2 łyżki oleju sos musztardowy : 2 łyżki masła 4 łyżki musztardy miodowej 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej kurkumy 2 łyżki miodu 2 ząbki czosnku 4 łyżki śmietany kremówki 30% biały pieprz do smaku 1 kostka , bulionowa drobiowa Mieszamy ze sobą , olej , miód , wyciśnięty praską czosnek i gałkę muszkatołową , do uzyskania jednolitej marynaty . Udo z indyka, nacieramy marynatą

Ogrodnik w podróży
Malinowa chmurka 1541

malin (mogą być świeże lub mrożone) 3 galaretki malinowe (każda na 500 ml wody) 3,5 szklanki gorącej wody Składniki na krem ś mietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone, 3 łyżki cukru pudru 1 laski wanilii Składniki na bezę: 3 białka 150 g drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Przygotowanie: Składniki

Swojskie jedzonko
GORĄCA CZEKOLADA Z WINEM 189

się idealnie... Zaskoczcie zatem swoją drugą połówkę tym przepysznym afrodyzjakiem... 💕 SKŁADNIKI (na 2 duże porcje lub 4 małe): 1,25 szklanki mleka  0,75 szklanki śmietany kremówki 36% 1,5 tabliczki czekolady (użyłam pół na pół mleczna i gorzką - można użyć samej gorzkiej) 0,75 szklanki wina (użyłam czerwonego półwytrawnego, może być również wytrawne lub  białe

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 790

polewą kakaową (60 g masła, 1/3 szklanki cukru, 2 łyżki kakao i 2 łyżki śmietany 18% – zagrzać razem i wymieszać), czekoladową (150 g deserowej czekolady i 100 ml kremówki – zagrzać razem i wymieszać) lub kajmakową (z ugotowanej puszki mleka skondensowanego słodzonego). Zobacz także: Makowiec bez ciasta, czyli ciasto japońskie Makowiec z jabłkami, czyli makowiec japoński to prawdziwa

Poezja smaku
Malinowa chmurka z kokosem 960

razu z chłodną i płynną galaretką-po dodaniu malin galaretka zsiada się natychmiast,  więc musimy działać szybko i wylać tężejącą na zimne kruche ciasto. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę wlać do miski, ubić na gęsty krem dodając pod koniec cukier puder oraz likier kokosowy , żelatynę w listkach namoczyć  w zimnej wodzie jak w przepisie na opakowaniu a następnie odcisnąć

Wanilia i Kardamon
TORCIK BEZOWY Ż CIASTKAMI KORZENNYMI 167

drobnego cukru (1,5 szklanki) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli 8 daktyli 2 ciasteczka korzenne  krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 10 ciasteczek korzennych  10 daktyli Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy

KuchcikoweLove
torcik cappuccino na Dzień Babci i Dziadka 184

łyżki kawy rozpuszczalnej ok. 200 ml gorącej wody opcjonalnie: alkohol do smaku wykonanie: Kawy rozpuszczamy w wodzie, studzimy. Dodajemy alkohol, mieszamy. składniki na krem do przełożenia: 375 ml śmietany kremówki 30% 1/2 galaretki cytrynowej ok. 60 ml gorącej wody 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku) 1 łyżka kawy cappuccino wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno

Domowy Smak Jedzenia
Pianka kefirowa na zimno z bitą śmietaną i bezikami 133

pieczenia i wyłożyć biszkoptami/herbatnikami/kruchymi ciastkami. Na ciastkach umieścić masę kefirową oraz ponownie warstwę dowolnych ciasteczek. Całość wstawić do lodówki, aż masa całkowicie zastygnie. W międzyczasie przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno i równomiernie umieścić na chłodzącym się cieście. Na wierzchu ułożyć kilka ciastek oraz delikatnie pokruszone beziki

Di gotuje
GALARETKOWIEC JOGURTOWY 561

Znany galaretkowiec w wersji mniej kalorycznej, bo na jogurcie naturalnym zamiast śmietany kremówki. Bardzo efektowny i pyszny deser na zimno, wykonany zaledwie z kilku składników. Jest to chyba najprostszy deser jaki robiłam, a w smaku wyśmienity - nie za słodka lekka i delikatna pianka jak ptasie mleczko. Dzieci go uwielbiają. Idealny na każdą okazję, a także i bez okazji 😉 Składniki

Kuchnia MagdaLeny