ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:483/892)

Babka fistaszkowa z masłem orzechowym 80

drobno mielonych orzechów ziemnych 200 g mąki 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki śmietany kremówki 1 łyżka oleju Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na gładką masę. Jaja dodawać pojedynczo. Całość dokładnie połączyć. W misce wymieszać orzechy, mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszankę wsypywać partiami

Czerwień i błękit
Pieczone buraki z chmurkami z koziego serka 132

serem ubijanym, to naprawdę czas to nadrobić! Kremowy kozi serek ubity z mocną, tłustą śmietaną (napowietrzony i puszysty) wygląda i smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką

Niedzielny kucharz
BABECZKI KOPCE KRETA 979

spód, resztę wydrążamy. Uzyskamy w ten sposób ,,miseczki" . Odłożone kawałki ciasta kruszymy.  * Żelatynę namaczamy w ok 3 łyżkach wody, kiedy spęcznieje podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Studzimy * Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru wg uznania do smaku, dodajemy wiórki czekoladowe,które wcześniej kruszymy, mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy.  * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę.Następnie kroimy

Z Majeczką w kuchni
Deser truskawkowy z bitą śmietaną 135

Coś dobrego i słodkiego dla naszych kubków smakowych. Składniki: Galaretka truskawkowa 2 szt. Śmietanka kremówka 30 % 500 ml Truskawki świeże Świeża mięta Czekolada deserowa gorzka Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w ½ litra wrzącej wody, dokładnie wymieszać, rozlać do ozdobnych szklanek, ustawić pod kątem i odstawić do zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody i przestudzić. W międzyczasie ubić śmietankę, 2/3 szklanki

Tradycyjna Kuchnia
Poniedziałek: Pieczone buraki z chmurkami z koziego serka 117

serem ubijanym, to naprawdę czas to nadrobić! Kremowy kozi serek ubity z mocną, tłustą śmietaną (napowietrzony i puszysty) wygląda i smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką

Niedzielny kucharz
Ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka 120

czasu do czasu , nikomu w biodra nie wejdzie Polecam ! Składniki na średnią blaszkę : 1/2 niezbyt dużego kalafiora 5-6 ziemniaków 200 ml słodkiej śmietanki ( ja używam , grzesznej kremówki 30 % ) 1/2 kostki masła 2 łyżeczki granulowanego , suszonego czosnku 1 płaska łyżeczka , mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku Ziemniaki obieramy i skrawamy na mandolinie do warzyw , na bardzo cieniutkie plasterki , takie

Ogrodnik w podróży
Poniedziałek: Pieczone buraki z chmurkami z koziego serka 130

serem ubijanym, to naprawdę czas to nadrobić! Kremowy kozi serek ubity z mocną, tłustą śmietaną (napowietrzony i puszysty) wygląda i smakuje jak chmurka. W naszym przepisie zrezygnowaliśmy z kremówki, zamiast niej ubiliśmy serek z gęstym jogurtem , dzięki czemu jest znacznie mniej kaloryczny, a przy tym nadal lekki jak puch. Danie doskonale sprawdzi się w roli lunchu do pracy, ale taką

Niedzielny kucharz
Zapiekanka kurczak w egzotycznym raju 157

curry 80g żółtego sera sól pieprz 2 łyżki klarowanego masła Sos: 150g śmietankowego sera topionego 1 duża cebula 1 kostka rosołowa 1 łyżka mąki pszennej 150ml mleka 200ml śmietany kremówki 2 łyżki masła 2 łyżeczki mieszanki przypraw curry sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 2. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny
Cytrynowy sernik z włoską opalaną bezą 120

świetna propozycja deseru na spotkania przy kawie z najbliższymi. Składniki: Spód: 100g herbatników pełnoziarnistych 200g cukierków czekoladowych np. michałków Masa serowo-cytrynowa: 1kg sera z wiaderka 500ml śmietany kremówki 30% 160g cukru 16g cukru wanilinowego 6 łyżek żelatyny 3 żółtka 120ml soku z cytryny skórka z 1 cytryny Beza włoska opalana: 250g cukru 60ml wody 3 białka Dekoracja: 1 cytryna

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasta na Święta Wielkanocne 5023

kremem śmietankowo - cytrynowym  4.  Ciasto łaciate 5.  Ciasto Świętego Jakuba  6.  Ciasto pianka cytrynowa  7.  Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Kremówka 9.  Ciasto 4 w 1 10.  Ciasto Doroty 2 11.  Leśny mech   12. Ciasto afrykańczyk   13.  Chałwowiec z brzoskwiniami  14.  Słonecznikowiec

kruche babeczki
Mazurek serowy z mango 130

szczypta soli 3 łyżki cukru trzcinowego 2 dkg drozdży 1 łyżka masła 1/2 szklanki mleka letniego masa serowa: 30 dkg sera twarogowego 3 łyżki jogurtu greckiego 200 ml śmietany kremówki 1/2 opakowania budyniu śmietankowego 1 mango 1/2 szklanki cukru pudru dekoracja: kilka migdałów 2 suszone morele czekolada gorzka 1 śliwka suszona Ciasto drożdżowe: Do miski przekładam drożdże, dodaję letnie mleko

wesoła kuchnia
MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY 163

nagrzanego do temp. 180 stopni na 15 min. Wyjmujemy i studzimy. Masa pomarańczowa: Mleko skondensowane miksujemy z żółtkami. Dodajemy serek mascarpone i sok z pomarańczy, nie przerywając miksowania. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Następnie łączymy delikatnie ubitą śmietankę z masą. Na końcu dodajemy skórkę z pomarańczy. Delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na ostudzony spód. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp

Kuchnia MagdaLeny
Rolada z karkówki z sosem chrzanowym 225

mieszamy. Gdy się zagotuje i zacznie skwierczeć dolewamy powoli płyn – jednocześnie intensywnie mieszając. Całość powinna szybko gęstnieć. Po wlaniu całość płynu zagotowujemy sos – ciągle mieszamy. Dolewamy kremówkę i dodajemy chrzan. Przyprawiamy do smaku cukrem, sokiem z cytryny i ewentualnie odrobiną soli. Roladę z karkówki kroimy na plastry. Podajemy z sosem chrzanowym. Ja do obiadu podałam dodatkowo puree ziemniaczane

Poezja smaku
panna cotta klasyczna 165

składniki: 250 ml śmietanki kremówki 250 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 80-100 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo do podania: mus owocowy np. malinowy, truskawkowy owoce wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 5 min. do napęcznienie. Do rondelka wlewamy śmietankę oraz mleko, wsypujemy cukier i podgrzewamy, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Śnieżny puch 411

Ciasto Śnieżny puch już od dłuższego czasu opanowało sieć. W internecie znajdziecie mnóstwo przepisów na to ciasto w różnych wersjach. Moja jest bez sproszkowanej śnieżki, którą zastąpiłam śmietanką kremówką. Uważam, że sernik w tej wersji jest zdrowszy i smaczniejszy. Od zawsze przeszkadzał mi w ciastach smak popularnej za czasów mojego dzieciństwa sztucznej, bitej śmietany. Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia

Pieguskowa Kuchnia