Panna cotta pietruszkowo-ogórkowa z sosem malinowym i miętą.

Panna cotta pietruszkowo-ogórkowa z sosem malinowym i miętą.

Panna cotta pietruszkowo-ogórkowa z sosem malinowym i miętą.

Przepis na : deser

Panna cotta to znany już chyba wszędzie deser z północnych Włoch.  Postanowiłam zaszaleć (też tak czasem macie, że smaki chodzą za wami aż w końcu trzeba spróbować, bo spokoju się nie zazna...?)  I tak jak za mną chodził bazyliowy krem ( tu znajdziecie przepis), tak nie opuszczał mnie pomysł na zrobienie kremu z natki pietruszki i ogórka.  Jeśli lubicie zaszaleć i zaskoczyć smakiem to koniecznie spróbujcie. Nas zaskoczył i powiem Wam, że mina pana męża kiedy dowiedział się z czego zrobiony deser -... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.