sernik to takie jesienne słońce na talerzu a to za sprawą dyni,która go tak pięknie ubarwiła. biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku masa serowa: 500 g mielonego twarogu 250 g puree z dyni 100 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 1/4 szkl. mleka 2 jajka(...)budyniem,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na biszkopt,wyrównać i odstawić do wystygnięcia. Kiedy masa serowa będzie zimna sernik wstawić jeszcze na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem na wierzch zetrzeć czekoladę
Kolorowa kuchnia ElkiObiecałam Wam przepis na kolejny serniczek?! Oto i on! Dziś częstuje Was Sernikiem brzoskwiniowym z musem i galaretką. Takim, który nie wymaga pieczenia. Taki sernik jest świetnym pomysłem nie tylko na lato – świetnie sprawdzi się o każdej porze roku, a teraz kiedy brzoskwinie są mega soczyste będzie wprost idealnym pomysłem o kawki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( mała blacha
Ostra na Słodkoherbatnikowy spód. -Na warstwie serowej ułożyć owoce , wciskając delikatnie do środka. -Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. -Odstawić do przestudzenia. -Lekko tężejącą zalać sernik. -Sernik wstawić na 2-3 godziny do lodówki
Zakamarki mojej kuchnicałej degustacji, a azjatyckie akcenty nadały jej unikalnego i intrygującego wyrazu. Pappatore zdecydowanie może ten pomysł opatentować. Deser Niestety największy zawód spotkał mnie przy daniu wieńczącym ucztę, czyli deserze. Sernik dyniowy był zdecydowanie czymś, na co czekałem i jako przykładny łasuch na diecie cieszyłem się na myśl o dobrym cheat-mealu . Sam sposób podania był bardzo na czasie(...)złoto biała kopuła, opasana cytrynową bezą włoską (bardzo smaczną muszę przyznać) i przybrana smakowitym kruchym ciastkiem oraz kawałeczkami dyni (ponoć) marynowanej w gruszkowym likierze zapowiadała się bardzo dobrze. Sam sernik był bardzo delikatny o piankowej wręcz strukturze, a po przekrojeniu wypływał z niego dyniowy sos. Niestety zarówno sernikowi, jak i jego wnętrzu brakowało smakowego zdecydowania, jakiejś kropki
Food Squaremascarpone. Okazało się, że koleżanka z łóżka nie wyciągnęła, ale skoro już upiekłam urodzinowe ciasto, to głupio teraz nie iść na trening ;) {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik z mascarpone","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-28 10:28:31","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/P9280001-e1475058429249.jpg","description":null,"recipeYield":"12 ","recipeIngredient(...)u0142adamy owoce ze s\u0142oika i przykrywamy drug\u0105 po\u0142ow\u0105 masy serowej. Pieczemy 35 minut w 180 st. C."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik z mascarpone Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Porcje 12 Składniki 250 g mascarpone 150 g twaróg chudy 2 szt jajko 150 g mąka ryżowa 1 łyżeczka proszek
Kucharzycazimno to fajny pomysł na deser w letnie, ciepłe dni. Robi się go szybko, jest łatwy do podzielenia, a i dzieciom na pewno posmakuje galaretkowata konsystencja ciasta. Mój sernik jest z dodatkiem borówek amerykańskich i brzoskwiniowych galaretek, ale równie dobrze można poszaleć i zastąpić owoce oraz smaki galaretek innymi. Jak nas wyobraźnia i kubki smakowe poniosą! Składniki: Na spód(...)300g ciasteczek pełnoziarnistych ok. 120 g masła Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu do serników 50 g cukru pudru 2 galaretki brzoskwiniowe Dodatkowo: borówki amerykańskie 2 galaretki brzoskwiniowe Ciasteczka pokruszyć na mniejsze kawałki i zblendować (ale nie na pył!), wymieszać z rozpuszczonym masłem. Na spód tortownicy wyłożyć pokruszone ciastka i docisnąć dłonią tak aby równo się rozłożyły
Simply FoodSernik ten należy do tych "ciężkich" i jest bardzo smaczny. Idealny do herbatki czy kawy. Ja jako wielbicielka wszystkich serników mogę Wam powiedzieć, że jest rewelacyjny w smaku. Mleczko skondensowane nadaje mu zupełnie inny smak, Świetnie się kroi i z podanego przepisu wychodzi nam cała duża blacha wspaniałego ciasta. 1 kg sera twarogowego (dałam wiaderkowy) 6 jajek(...)wyłączyć piekarnik lekko uchylić piekarnik i pozostawić tam ciasto do wystudzenia. Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystko razem wymieszać Polać ciasto po upieczeniu i wystudzeniu sernik z mlekiem skondensowanym
O kuchni z uczuciemLekki, waniliowy sernik jogurtowy na zimno z borówkami na bezglutenowym spodzie. Idealnie kremowy i orzeźwiający. Idealny przy upałach, z dużą ilościach słodkich borówek. Przepyszne i delikatne ciasto. Sernik zainspirowany przepisem z bloga Moje wypieki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: spód: 75 g biszkoptów bezglutenowych - u mnie Savoiardi Nutri Free 50 g rozpuszczonego masła masa jogurtowa: 800 g jogurtu greckiego
Kuchnia bezglutenowaSernik z jagodami na ciasteczkowym, bezglutenowym spodzie, który zachwycił całą moja rodzinę. Delikatny, wilgotny i po prostu przepyszny. Ja mój wykonałam w wersji bez białego cukru - użyłam ciastek bezcukrowych i ksylitolu. Rewelacyjny w smaku i wyglądzie. Inspiracja z blogu Moje Wypieki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: spód: 150 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Biscofibre Nutrisi) 50 g masła, roztopionego(...)wszystkie składniki. Zmiksuj tylko do połączenia składników ( nie miksować zbyt długo!) Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj. Piecz w temperaturze 150ºC przez około 70 minut. Polewa: Składniki wymieszaj. Sernik wyjmij z piekarnika, delikatnie wyłóż śmietankową polewę, wyrównaj i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodź w lodówce przez około 12 godzin. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaMacie tak czasem, że zjedlibyście coś dobrego, jakieś ciasto, ale ciężko się zdecydować czy sernik czy brownie? Ja tak mam, dlatego tak bardzo kocham sernikobrownie, bo rozwiązuje te moje małe problemy. Dodatek truskawki sprawia że deser zyskuje nie tylko w smaku, ale i w wyglądzie. Mniam mniam mniam. Cudowne w tym cieście jest również to jak łatwo można
Wypieki i Rumieńcecontext":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-13 07:09:07","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/P9110022-e1473750473783.jpg","description":null,"recipeYield":"10 ","recipeIngredient":["300 g m\u0105ka","150 g mas\u0142o klarowane","1 szt jajko","50 g erytrol (lub inne s\u0142odziwo(...)u0119 i dodajemy do duszonych brzoskwi\u0144. Mieszamy dok\u0142adnie i studzimy.","Po upieczeniu ciasta, gdy troch\u0119 ostygnie dekorujemy przygotowanym d\u017cemem brzoskwiniowym."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki Spód 300 g mąka 150 g masło klarowane 1 szt jajko
Kucharzycataty :-) tyle, że bez żadnego pomysłu... Zadzwonił w ostatniej chwili, że potrzebuje dobrego ciasta. Rozejrzałam się więc po kuchni i po lodówce i stwierdziłam, że za mało na sernik, za mało na szarlotkę, zanim pójdę na zakupy to jak nic się nie wyrobię. no i skleciłam z tego co było :-) Wyszło przepysznie, zniknęło momentalnie, ledwo zdążyłam zrobić zdjęcie(...)wierzch ścieramy pozostawioną w lodówce część ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 75 - 90 minut (sprawdźcie przed wyjęciem patyczkiem czy masa serowa jest upieczona). Podajemy sernik po całkowitym wystudzeniu, najlepiej schłodzony w lodówce
Czary - gary w kuchniPogoda dziś nas nie rozpieszcza, ale dzięki temu mam czas, by zdradzić Wam kolejny, smaczny przepis :) Taki właśnie na poprawę humoru i na chandrę. Ni to ciasto, ni to sernik... Delikatna, puszysta pianka w odcieniu zieleni, lekko kwaskowa. Idealna dla osób, które lubią mniej słodkie ciasta. Ja zdecydowanie wolę baaaaardzo słodkie, ale to jak najbardziej polecam! foremka 24x24cm Składniki(...)200g herbatników, 500g sera z wiaderka na serniki, 2 Śnieżki, szklanka mleka, 5 łyżek cukru pudru, 2 galaretki agrestowe (po 75g każda), 500ml wrzątku. Dno blaszki o wym. 24x24 cm wyłożyć herbatnikami. Galaretki rozpuścić we wrzątku i ostudzić. Śnieżki ubić z mlekiem, następnie dodać cukier puder oraz mielony ser. Zmiksować
Z miłości do słodkościSernik malinowo-jeżynowy Składniki : Spód ciasta herbatniki kakaowe - 200 g masło - 120 g Masa serowa : ser chudy - 320 g śmietanka 36% - 0,5 l mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l cukier kryształ - 0,5 szkl galaretki cytrynowe - 2 opak woda gotowana do galaretek - 1 szkl żelatyna - 2 łyżeczki woda do żelatyny - 5 łyżek Dodatkowo : jeżyny - 130 g maliny(...)dwie części, do jednej dodać zmiksowane jeżyny, dokładnie wymieszać. Przełożenie ciasta: Na spód ciasta wylać masę jeżynową, odstawić do stężenia. Następnie wylać masę cytrynową, schłodzić w lodówce. Wierzch sernika udekorować malinami i listkami mięty. Czekoladę rozpuścić, polać nią sernik. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id
Kuchnia DanusiProsty sernik bez spodu, pieczony z warstwą kwaśnej śmietany, mazisty, rozpływajacy się w ustach-to wyjątkowo pyszne ciasto, ubogi w składniki , potrzebny nam będzie tylko miska i blender. Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: 75 dag półtłustego twarogu 4 jajka ¾ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy -70 g 300 ml śmietany kremówki Warstwa(...)papierem do pieczenia –szczelnie ! tortownicy o śr 26 cm. Włożyć do nagrzanego do 160*c piekarnika. Piec 55 minut. Kwaśną śmietanę wymieszać z przesianym cukrem pudrem, wyjąc gorący sernik z piekarnika rozsmarować śmietanę temp w piekarniku zwiększyć do 180*c i piec jeszcze 12-15 minut, studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż będzie całkiem zimny. Po ostudzeniu
Wanilia i Kardamon