Pyszny, bardzo kremowy sernik z dodatkiem czekośliwki. Bez jajek, więc mogą go jeść osoby, właśnie na jajka, uczulone. Trochę jest mniej puszysty niż tradycyjny sernik, wynagradza to jednak jego delikatność i kremowa konsystencja. Cieszę się, że dodałam do niego czekośliwkę - wspaniale się wkomponowała w masę serową, dodała ciastu ciekawego smaku. Spód wykonałam z cynamonowych ciasteczek, które również
Domowa cukiernia Ewyczekolady, dokładnie wymieszajcie, aby otrzymać aksamitną polewę. Nieco przestudzoną polewą posmarujcie schłodzony sernik. Wstawcie na chwilę do lodówki, aby polewa stężała. Przed podaniem posypcie obficie kakaem. Przepis na sernik Erica Lanlard
OliveandThymemasę wylejcie na przygotowany spód i wstawcie do nagrzanego piekarnika. Pieczcie 1 godzinę. Upieczony sernik zostawcie w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Masę kajmakową rozsmarujcie na jeszcze lekko ciepłym serniku, posypcie solonymi orzeszkami. Sernik jest gotowy, ale najsmaczniejszy będzie po kilkunastu godzinach w lodówce
OliveandThymeSernik przygotowałam na szybko, nie miałam zbyt dużo czasu żeby upiec więc postanowiłam zrobić taki na szybko bez pieczenia. Wyszedł bardzo smaczny, wręcz się rozpływa w ustach, przygotowanie go zajęło mi zaledwie kilkanaście minut. Składniki: 1 kilogram sera z wiaderka Wieluń 250 gram masła 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka rodzynek 1 szklanka skórki pomarańczowej 0,5 opakowania okrągłych(...)lodówki. W rondlu rozpuszczamy mleko z cukrem pudrem i kakao, gotujemy przez 2 minuty, zdejmujemy z ognia i dodajemy masło oraz olej, mieszamy o momentu aż masło się rozpuści. Sernik wyjmujemy z lodówki, zdejmujemy obręcz tortownicy, polewamy ostudzoną polewą, wierzch posypujemy płatkami migdałów. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki żeby się schłodziło
Bajeczna Kuchniaoknem mroźno ale wygląda na to, że będzie słonecznie. Mam dziś pyszny sernik z ricotty. Upieczony bez spodu, jest delikatny i puszysty. To mój pierwszy sernik z ricotty ale chyba nie ostatni. Na zbliżający się weekend idealny. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSernik- Zebra. Edyta Guhl. Zapraszam na pyszny sernik na ciasteczkowym spodzie z wzorkiem zebra. Bardzo lubię tradycyjne ciasto zebra, które często piecze moja siostra i będę musiała poprosić ją kiedyś o przepis dla bloga. Cały sekret zebry polega na równomiernym rozmieszczeniu ciasta. Wymaga to dość spokojnej ręki. Na początku kładziemy dwie łyżki jasnego ciasta na środku foremki, następnie
dolcevitainmykitchennaszego domku - o ile można to nazwać zaciszem... mamy dwoje małych dzieci, które nie uznają ciszy ;)". Marlena zgłosiła do konkursu swój sernik owocowy, który dziś Wam prezentuję. Zapraszam. SERNIK OWOCOWY Upiec dwa cienkie biszkopty jeden jasny drugi ciemny wg własnego ulubionego przepisu. WKŁADKA SEROWA: • 60 dag zmielonego sera twarogowego • 30 dag cukru pudru • 1 budyń waniliowy
W mojej kuchniDopiero mamy styczeń a ja już tęsknię za latem,za ciepłem słońca i smakiem letnich owoców. By chociaż trochę wnieść tego lata do kuchni zrobiłam sernik z dodatkiem jagód leśnych. Jagody oczywiście mrożone ale równie smaczne jak latem. spód: 250 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła masa jagodowa: 500 g serka waniliowego 250 g mrożonych jagód(...)wylać na spód ciasteczkowy,odstawić do stężenia. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody,odstawić do wystygnięcia i tężejącą połączyć z serkiem. Masę pomarańczową wylać na warstwę jagodową. Sernik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować ubitą śmietaną
Kolorowa kuchnia ElkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kremowy, rozpływający się w ustach sernik(...)dodatkiem musu malinowego. Smakuje doskonale. Możemy przygotować go teraz z mrożonych owoców, które zgromadziliśmy latem w zamrażalce Przepis zaczerpnęłam z bloga Dorotki . Polecam Post Sernik z musem malinowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujesernik bardzo często gości w moim domu, domownicy wręcz go uwielbiają. Jest bardzo puszysty i wilgotny, dzięki czemu długo zachowuje świeżość, polecam spróbować bo jest przepyszny. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej Szymanowskiej 0,5 szklanki cukru 1 jajko 1 żółtko (białko do piany) 100 gram masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kilogram tłustego sera(...)pomarańczową. Masę wylewamy na cieście, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Z białek bijamy pianę , ucierając dodajemy cukier, masę wykładamy na gorący sernik, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut, wierch powinien być lekko zrumieniony
Bajeczna Kuchniatygodniu była akcja "Jagodowo i smacznie" moją drugą propozycją jest sernik podwójnie jagodowy;) Do akcji przyłączyły się: Joanna z Różowej Kuchni , Dorota z Moje Małe Czarowanie , Asa z Szóste Niebo , Ewa z Ewusiowe Smaki , Iwona z Izoni Pyszne Smaki, Dorota z Esmeralda ze smakiem. Składniki: około 300 gram twarogu 3 jajka(...)przez około 50 minut do 1 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody, dodajemy do niej mus jagodowy. Zostawiamy do ostygnięcia, a już tężejącą wylewamy na sernik
Życie zaczyna się w kuchnikarnawał. Przepis znalazłam na blogu ilovebake , ale wprowadziłam do niego kilka niewielkich zmian - między innymi zdecydowałam się na dodanie odrobiny likieru Amaretto, tak jak w oryginale deseru Tiramisu. Delikatny sernik z kawową nutą, najlepiej smakuje na drugi dzień, po odstaniu przez noc w lodówce. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu mielonego np. z wiaderka (o temperaturze pokojowej(...)mascarpone przełożyć do miski i miksować razem, aż uzyskamy gęstą masę. Na koniec dodać przesiany cukier puder. Masę śmietanową wyłożyć na drugą warstwę biszkoptów (fot.4) . Gotowy sernik chłodzić przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Podawać oprószone kakao. drukuj przepis
Świat CiastaCiasto doskonałe, łączy w sobie wszystko co kocham - truskawki, sernik i brownie, wszystkie warstwy w jednym kawałku ciastka sprawiają, że to mój "ciastowy" hit tego lata. Dodatkowo mus truskawkowy można dowolnie modyfikować, truskawki zamienić na maliny, borówki lub wiśnie. Dla mnie truskawki doskonale łączą się z czekoladą więc zostawiłam jak jest. Inspiracja z lekkimi modyfikacjami "Kwestia smaku(...)Składniki na formę: 40/25 Czas przygotowania: 90 min + 3 h chłodzenie Spód 300 g masła 300 g gorzkiej czekolady 4 jajka 1 szklanka cukru 180 g mąki pszennej Sernik 1 kg zmielonego twarogu 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 laska wanilii 1 szklanka cukru 2 jaja Mus truskawkowy 2 galaretki truskawkowe 600 g truskawek * 1/2 szklanki cukru
Słodki KompromisSernik wstawiamy do piekarnika na 210 stopni na ok 15 min, następnie zmniejszamy moc piekarnika do 120 stopni i pieczemy ok 50 min, masa stężej jeszcze w lodówce, sernik powinien w niej spędzić po upieczeniu
Słodki KompromisCiasto wymagające dużo czasu i pracy, ale jest pyszne. Delikatny sernik na ciemnym cieście i chrupiącą kruszonką. Czas wykonania: 3 h Ilość porcji: 20 kawałków (forma 22 x 27 cm) Składniki: Ciasto(...)szklanki mąki 1 kostka margaryny (250 g) ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 żółtka 2 łyżki śmietany Masa serowa: 600 g […] Artykuł Sernik królewski pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl