śledź - 8492 przepisów (strona:477/567)

Uczciwa włoska kuchnia w Mercato Bar i Delikatesy - recenzja 103

spróbować kolejnych potraw, a także jeszcze raz zamówić świetne tiramisu.  Mercato Bar i Delikatesy , ul. Piękna 15, Warszawa *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na  Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Sernik dietetyczny by Honorata Skarbek 135

dzisiaj dla Was przepis na cos odchudzonego:) Przepis pochodzi ze strony Honoraty Skarbek , której poczynania bardzo ostatnio śledzę;) Zapraszam na jej stronę... http://www.honorata-skarbek.com/ Składniki; 1 kg twarogu chudego 12 jajek (z czego 7 całych, a 5 samych białek) ulubiony aromat do ciast (ja wybieram waniliowy) stevia + erytrol (słodziki) / u mnie ksylitol/ Przygotowanie; Rozgniatamy twaróg, następnie dodajemy żółtka i miksujemy

Anioły w kuchni
Syrnik czorno-bioły (Sernik czarno-biały…choć nie do końca ;) ) 164

zabrakn ōńć przi świōntecznym fajrowaniu 3 . Za starego piyrwy we moji familiji niy bōło, jakby to dzisiaj pedzieć 4 , za kans 5 „tradycji kulinarnych”. We Wielki Piōntek sie zjedli śledzia, a na niydziela bōły kroszōnki, szinka i kołocz. Tera sie to trocha zmiynio i nawet w tych chałpach, kaj 6 piyrwy ło świyncōnce ani niy słyszeli, to tera we Wielkoł

Chop w kuchni
Makaron z brukselką w sosie śmietanowym 183

dodaj do niego trochę odlanej wody. Rozłóż makaron pomiędzy talerze i posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Podawaj na ciepło.  *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na  Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Pierogi ruskie ze szpinakiem 135

gdyż kuchnia, jak to sztuka rządzi się własnymi prawami, a nazwy które wskazują na pochodzenie potrawy z konkretnego państwa często z prawdą nie mają wiele wspólnego. I tak o śledziach po japońsku w kraju kwitnącej wiśni nikt pewnie nie słyszał, jak o fasolce po bretońsku w Bretanii, a pierogi ruskie w Rosji nazywane są "pierogami polskimi". A tradycyjne ruskie wzbogacone

Smakowity Blog Kulinarny
Mini frittaty, czyli jak zamienić resztki z obiadu w posiłek do pracy lub szkoły + PREZENT 154

przestygnięciu nieco opadną). Możesz je jeść na ciepło lub na zimno, przetrwają 1-2 dni w lodówce. Smacznego :) *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
śledzie w zalewie octowej 133

Mój mąż śledzie może jeść pod każdą postacią

Ugotujmy Coś
Moje #kuchenneskarby - Zakupy w sklepie z produktami arabskimi 187

robicie zakupy w sklepach z produktami arabskimi? Znacie/używacie opisane przeze mnie produkty? Koniecznie podzielcie się doświadczeniami w komentarzach :) *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURACZKIEM 178

solonych filet śledziowych 1 burak 1 jabłko kwaskowe 1 cebula 2 ogórki kiszone koperek sól,pieprz   Sos:   2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny Śledzie moczyć w zimnej wodzie.aż będą odpowiednio słone.Osuszyć,pokroić na małe kawałki. Buraka ugotować,obrać,pokroić w kostkę.Jabłko obrać,pokroić na ćwiartki,następnie na cienkie plasterki.Ogórki

Niespełnione zdolności kulinarne
Makaron ze szpinakiem 132

kolejny udowadniam, że moje szpinakowe fobie (kto śledzi bloga ten już o nich wie) odeszły już w zapomnienie. Przekonałam się do szpinaku już w 100%, więc dzisiaj dla odmiany napiszę Wam co takiego ma w sobie szpinak i dlaczego warto go jeść.  Primo ;) -  należy do tzw. good food, bo jest źródłem witamin i mikroelementów

Bon appetit mon amie
Sałatka z moghrabieh (izraelskim kuskusem), warzywami, fetą i kuminowym jogurtem 219

sałatki poza sosem. Posyp pokruszoną fetą i delikatnie wymieszaj. Podawaj z sosem jogurtowym, którym polewaj sałatkę tuż przed podaniem. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na  Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Sushi z komosą ryżową po polsku 189

jest bardzo sypka ale jeśli odpowiednio "uklepiemy" ją i dobrze zrolujemy nori to na pewno sushi będzie wartkie. Zrobiłam na sposób polski z polskimi dodatkami. Możemy dodać także naszego śledzia. Ja zrezygnowałam z tego pomysłu gdyż nagranie do TV było o 7 rano ;) Składniki: Mata bambusowa do rolowania Nori – prasowane wodorosty (algi) 250 g komosy ryżowej ( u mnie trzy kolorowa

Bon Appetit Małgorzaty
Moje #kuchenneskarby - Mój największy skarb 148

Możecie również pokazać mi zdjęcie swojego skarbu - wstawcie go na Waszym Facebooku lub Instagramie i oznaczcie hashtagiem #kuchenneskarby.  *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Polecane blogowanie - luty 2016 i linkowe party 153

pewno podpowiedzą nam jak stać się kimś, o kim inni powiedzą "to jest kulturalny człowiek" . Na koniec coś dla pań. A może nie tylko dla nich :) Interesujesz się modą? śledzisz różne style, żeby wiedzieć, co jest najmodniejsze? Modowy kalejdoskop u Eli Brzeski dostarczy Ci wielu inspiracji. Pani Domu rozpoczyna nowy cykl wpisów pod tytułem  Drogeryjny Tajny Agent . Co się

Codzienna kuchnia niecodzienna