prostymi flatbreadami . Hummus możesz przechowywać w lodówce przez 2-3 dni, koniecznie w zamkniętym pojemniku lub przykryty folią spożywczą, ponieważ obsycha z wierzchu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwawstępie, dziś zabiorę Was nad włoskie Jezioro Como, do przepięknego ogrodu przy willi Carlotta. Nad jezioro przyjechaliśmy samochodem, po drodze zatrzymując się na nocleg przy niemieckim Zamku Łabędzia. Kto śledził mirabelkowego Instagrama w wakacje, mógł na bieżąco obserwować naszą podróż- z przymusowym zwiedzaniem Mediolanu i innymi przygodami. Nad jeziorem zaplanowaliśmy trzy noclegi pod namiotem i wizyty w kilku słynnych ogrodach
les mirabelleszajmuje: pani Hrabina w kuchni z przepisem na mini tarty z wędzonym łososiem: Drugie miejsce zajęła pani Laura Przybyła i jej przepis na śledzie z twarożkiem, sałatą roszponką, cykorią i jarmużowym pesto: Trzecie miejsce przyznaję pani Dominice S. z przepisem na krewetki z suszonymi pomidorami: Gratuluję wszystkim wygranym! Zwycięzców
Marta Gotujektórzy śledzą mojego bloga od początku wiedzą, że mam ogródek działkowy. Niby niedaleko a jednak 2 km trzeba popylać. Zaniżyłam średnią wiekową na całych działkach, bo moi sąsiedzi mają średnio 75 lat, moje Dziewczynki źle się tam czuły, bo w pobliżu jest strzelnica, ale ogólnie było super, do momentu kiedy nie włamano nam się do altanki, automatycznie straciłam cały
greenscarfBardzo lubię łączyć gruszkę z wytrawnymi potrawami. I tak towarzyszyła ona już przeróżnym sałatkom i śledziom. Przyszła kolej również na schab, który zapieczony z gruszką i serem jest prawdziwym smakowym rarytasem. 6 plastrów schabu 2 duże, dojrzałe gruszki 100g twardego sera długodojrzewającego sól, pieprz olej 1. Każdy plaster schabu cienko rozbijamy, przekrawamy na pół. Posypujemy solą i pieprzem, smarujemy niewielką
Szefowa kuchnidodać jajka oraz mąkę . Doprawić solą i pieprzem (dużo pieprzu), dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie porcje masy. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podałam z śledziem z prawdziwymi grzybami w śmietanie, ale również dobrze smakują z kwaśną śmietaną lub sosem grzybowym, SMACZNEGO
magiczna kuchnia KasiJeśli śledzicie nasz profil na Facebooku to na pewno wiecie, ze bierzemy udział w organizowaniu wydarzenia „W 2016 nauczę się gotować”. Akcja ma na celu zachęcenie jak największej ilości osób do domowego gotowania :) Na stronie wydarzenia co tydzień mamy inny wątek przewodni, z którym pojawiają się przepisy na dania proste, ale bardzo smaczne :) W tym tygodniu tematem są jajka. Nasza
Kolizje Smakówrozdzielone na mniejsze kartony więc nie trzeba dźwigać ciężarów. Ja zrobiłam zakupy w FRISCO.PL i jestem bardzo zadowolona. O całym toku postępowania mojego zamówienia byłam informowana mailem więc mogłam "śledzić" moje zakupy. Mieszkańcy okolic Warszawy mogą mieć zakupy w domu w tym samym dniu. Ja natomiast ze względu na sporą odległość miałam przesyłkę kurierem. Dostawę miałam w ciągu dwóch
Ala piecze i gotujesposób często stosuję w swojej kuchni. W trakcie warsztatów podzieliliśmy się na grupy w wspólnie przygotowaliśmy: - świąteczną zupę z orzechów włoskich - pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi - śledzie w grzybach i ziołach do tego orzechowy wafelek - karpia w maku i kokosie, jabłko i gruszkę z pęczakiem na domowym winie - karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem I powiem
Niezły Młynekcukru pół łyżeczki soli 3 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu Zagotować wszystkie składniki zalewy. Przestudzić. Płaty śledziowe lekko wymoczyć w zimnej wodzie, odsączyć. Zmielić razem śledzie i mięso. Dodać mąkę ziemniaczaną, przyprawić pieprzem. Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, panierować w bułce tartej, smażyć na oleju. Usmażone kulki wrzucić do zalewy, po czym schłodzić. Pozostawić
Praktyczna plProsta i szybka do zrobienia sałatka. filety śledziowe marchewka [ ugotowana] groszek konserowy kukurydza konserwowa papryka czerwona ogórek konserwowy cebula maj onez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę, marchewkę i ogórka pokroić w kostkę.Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku
Moje domowe kucharzenieserów twardych " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Nie trzeba wcale mieć specjalistycznego sprzętu , wystarczy wiaderko po śledziach w którym trzeba zrobić dziurki i już mamy formę , parę kafli lub cegieł – posłuży Wam doskonale za prasę . Nic tylko próbować " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżymogę się zmusić." Kilka dni później dodała: "Ale najlepsze jest to że biegałam dzisiaj!!!! 2,3 km ale po 6 m-cach nie-biegania suuuper się czuje! Dzięki!!! Za śledzie i tort!!" Skoro ktoś jednak pobiegł po moich wpisach, to może warto? No to zaczynamy, tym bardziej, że za tydzień kolejna edycja City Trail. Tym razem
Sto kolorów kuchnirobiłam na święta..i całkiem o nim zapomniałam..no i teraz mi się przypomniało o pierniku dojrzewającym..chyba też nie pokazałam efektu końcowego..makowce też chyba zostały zawieruszone..różne śledzie też...oj muszę zrobić porządek z zaległymi przepisami.. Ciasto 150 g margaryny 150 g cukru 1 szkl.mąki 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 łyżeczki proszku
Moje domowe kucharzenienależy do grupy kulinarnej B, czyli jest ziemniakiem ogólnoużytkowym, zawierającym więcej skrobi niż ziemniaki typu A. Pod widelcem się rozgniatają. Danie główne: zraz wołowy - polędwica sezonowana, ziemniaki Vineta ze śledziem, boczek sous vide, mus z ogórków z Hajnówki, konfitura z czerwonej cebuli, sos tymiankowy i wódka Młody Ziemniak 2014 (powstaje z ziemniaków odmiany Dukat zebranych w czerwcu, na Podlasiu). Vineta
królestwo garów