śledź - 8553 przepisów (strona:480/571)

Jajka zapiekane w awokado 199

Jeśli śledzicie nasz profil na Facebooku to na pewno wiecie, ze bierzemy udział w organizowaniu wydarzenia „W 2016 nauczę się gotować”. Akcja ma na celu zachęcenie jak największej ilości osób do domowego gotowania :) Na stronie wydarzenia co tydzień mamy inny wątek przewodni, z którym pojawiają się przepisy na dania proste, ale bardzo smaczne :) W tym tygodniu tematem są jajka. Nasza

Kolizje Smaków
Zakupy w frisco 152

rozdzielone na mniejsze kartony więc nie trzeba dźwigać ciężarów. Ja zrobiłam zakupy w FRISCO.PL i jestem bardzo zadowolona. O całym toku postępowania mojego zamówienia byłam informowana mailem więc mogłam "śledzić"  moje zakupy. Mieszkańcy okolic Warszawy mogą mieć zakupy w domu w tym samym dniu. Ja natomiast ze względu na sporą odległość miałam przesyłkę kurierem. Dostawę miałam w ciągu dwóch

Ala piecze i gotuje
Warsztaty z Kikkoman i Tabasco - Smaczny orzech do zgryzienia 176

sposób często stosuję w swojej kuchni.  W trakcie warsztatów podzieliliśmy się na grupy w wspólnie przygotowaliśmy: - świąteczną zupę z orzechów włoskich - pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi - śledzie w grzybach i ziołach do tego orzechowy wafelek - karpia w maku i kokosie, jabłko i gruszkę z pęczakiem na domowym winie - karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem I powiem

Niezły Młynek
Kulki śledziowe w zalewie 180

cukru pół łyżeczki soli 3 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu Zagotować wszystkie składniki zalewy. Przestudzić. Płaty śledziowe lekko wymoczyć w zimnej wodzie, odsączyć. Zmielić razem śledzie i mięso. Dodać mąkę ziemniaczaną, przyprawić pieprzem. Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, panierować w bułce tartej, smażyć na oleju. Usmażone kulki wrzucić do zalewy, po czym schłodzić. Pozostawić

Praktyczna pl
Sałatka śledziowa 134

Prosta i szybka do zrobienia sałatka. filety śledziowe  marchewka [ ugotowana]  groszek konserowy  kukurydza konserwowa  papryka czerwona  ogórek konserwowy  cebula  maj onez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę, marchewkę i ogórka pokroić w kostkę.Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku

Moje domowe kucharzenie
Ser twardy Cheddar 185

serów twardych " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Nie trzeba wcale mieć specjalistycznego sprzętu , wystarczy wiaderko po śledziach w którym trzeba zrobić dziurki i już mamy formę , parę kafli lub cegieł – posłuży Wam doskonale za prasę . Nic tylko próbować " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Ogrodnik w podróży
Ciasto przekładane masą budyniową 199

robiłam na święta..i całkiem o nim zapomniałam..no i teraz mi się przypomniało o pierniku dojrzewającym..chyba też nie pokazałam efektu końcowego..makowce też chyba zostały zawieruszone..różne śledzie też...oj muszę zrobić porządek z zaległymi przepisami.. Ciasto 150 g margaryny 150 g cukru 1 szkl.mąki 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 łyżeczki proszku

Moje domowe kucharzenie
Wódka i ziemniak – szlachetna para 179

należy do grupy kulinarnej B, czyli jest ziemniakiem ogólnoużytkowym, zawierającym więcej skrobi niż ziemniaki typu A. Pod widelcem się rozgniatają. Danie główne: zraz wołowy - polędwica sezonowana, ziemniaki Vineta ze śledziem, boczek sous vide, mus z ogórków z Hajnówki, konfitura z czerwonej cebuli, sos tymiankowy i wódka Młody Ziemniak 2014 (powstaje z ziemniaków odmiany Dukat zebranych w czerwcu, na Podlasiu). Vineta

królestwo garów
Raw Food Janek Paszkowski - recenzja książki 202

któremu obok Kingi Paruzel najbardziej kibicowałem. Był najmłodszym uczestnikiem, imponowała mi jego wiedza i umiejętności. Emisja pierwszej edycji zbiegła się z początkiem mojej przygody z gotowaniem, dlatego obok ostatniej, śledziłem ją najbardziej. Raw Food wydana przez Wydawnictwo Olesiejuk to druga książka autora, na pewno przez te lata dojrzał kulinarnie, zebrał bardzo duże doświadczenie i obrał pewną drogę, którą chcę podążać

Parowar Faceta
Pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi 147

tymiankiem i oczywiście sosem sojowy Kikkoman ugotowaliśmy pod okiem Sebastiana Gołębiewskiego, podczas warsztatów zorganizowanych przez zgrany duet: Kikkoman i Tabasco . Oprócz pierogów ugotowaliśmy również świąteczną zupę z orzechów włoskich śledzia w grzybach z ziołami i orzechowym wafelkiem karpia w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem Wszystkie dania

królestwo garów
Wigilijne spotkanie Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej 128

uboga, licha i nie do syta. Najadłyśmy się i to jak ! Na okoliczność spotkania, każda z dziewczyn przygotowała coś specjalnego od siebie. I tak na stole pojawiły się: sałatki, śledzie, pierożki i paszteciki, grzanki i ciasto. Wigilia nasza skończyła się szybko. Niestety, poza nami w tym samym pomieszczeniu odbywało się inne spotkanie. I wiecie -  komfort rozmów przy stole, blogerskiego

kolorowotorcikowo
Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką 141

Czas na rybkę. Jakoś ostatnio zaniedbałam tę kwestię, pewnie przez Święta. Na święta było sporo rybek: rybki w galarecie, po grecku, śledzie kaszubskie, sałatki z rybkami. Było smacznie. Czas zaproponować coś nowego. I tak na dzisiaj proponuję zapiekanego morszczuka. Składniki: 6 płatów ( filetów mrożonych ) morszczuka 250 gram pieczarek 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 30% Olej Mąka do panierowania

Smaki Ewy
"Ryby są super" - konkurs 179

stać się posiadaczem "Ryby są super" wystarczy podać tutaj w komentarzu przepis wraz ze zdjęciem na swoje ulubione danie z ryb lub owoców morza, odpadają przepisy na śledzie solone. Taki przepis należy podać w komentarzu a zdjęcie do przepisu przesłać na adres mailowy dolores1264@o2.pl lub wkleić na fanpage MMCz na FB . Każdy uczestnik zabawy może podać 3 propozycje ale każdą

Moje Małe Czarowanie
Już jako dziecko bawiłem się w programy kulinarne… 185

paski ułożone w wężyk kostki domina, mieszając klocki w plastikowych miskach i witając wyimaginowanych widzów od sformułowania „Następnie dodajemy…”. Dziecięca pasja rozwijała się w taki sposób, że bacznie śledziłem te prawdziwe programy kulinarne z kultowym chyba „La Cuisine des Mousquetaires” na czele, podglądałem gotujących w kuchni rodziców, aż w końcu ukończyłem, z niemałym trudem, szkołę gastronomiczną. Nie, nie kontynuowałem

Jacob Tastes
Torcik śledziowy (do siego roku) 235

obręcz Filety śledziowe odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Tak samo robimy z suszonymi pomidorami i oliwkami. Metalową obręcz ustawiamy na półmisku i po kolei nakładamy warstwy śledzia, pomidorów i oliwek. Każdą warstwę lekko ugniatamy aby szczelnie wypełniła foremkę. Na koniec zdejmujemy obręcz, a całość dekorujemy natką pietruszki. Sałatka jest dosyć kwaśna dlatego dobrze smakuje ze świeżym chlebem

Bon Appetit Małgorzaty

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję