śledź - 8346 przepisów (strona:480/557)

Szarlotka owsiana z konfiturą figową. 3 urodziny bloga... 155

moich drogich czytelników. Za to, że jesteście ze mną. Że zaglądacie tutaj, komentujecie, dajecie znać o sobie. Nieważne, czy dopiero trafiliście na moją stronę, czy już od dłuższego czasu śledzicie moje poczynania w kuchni. Ważne, że jesteście!!! :) Drugie podziękowania kieruję w stronę dwóch ważnych dla mnie osób - mojego M, który dzielnie znosi moje eksperymenty kulinarne i wiecznie panoszący się bałagan

My simple kitchen
Sałatka śledziowa w konserwowym towarzystwie 157

duży słoik pieczarek konserwowych 1 duży słoik marynowanej papryki 3 ogórki konserwowe 2 cebule pieprz do smaku 2-3 łyżki oleju do sałatek, może być oliwa Sposób wykonania: Śledzie moczymy w wodzie ok pół godziny, by wypłukać nadmiar soli. Następnie wszystkie składniki, czyli ryby, pieczarki, paprykę, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy olej

Kuchnia w czekoladzie
Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka 107

Cieszę się, że w sklepach mamy wreszcie duży wybór ryb. Od śledzia do lucjana. Mimo tego, że jesteśmy krajem nadbałtyckim, mimo wielu nadal czystych rzek, rozległych jezior i stawów hodowlanych, ciągle jemy za mało ryb. Pstrąga znajdziecie w prawie każdym sklepie, spróbujcie tego. Pstrągi myjemy w chłodnej wodzie, osuszamy dokładnie papierowym ręcznikiem wewnątrz i na zewnątrz. Skórkę nacinamy ostrym nożem

Karo in the Kitchen
SIERPNIOWE ZADUCHY 100

lubię! To słodkie zaciemnianie materii. Zwodzenie! Obietnice bez pokrycia! I te popołudnia duszne, senne, zakropione strużką potu. Tyle razy sobie obiecywałem – nie będę śledził długoterminowych prognoz pogody. Zapowiadano, że… Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
BadaPak.pl - bakaliowy e-sklep godny polecenia! 167

mogę zamówić sobie większą ilość na zapas i nie biegać co tydzień do sklepu po kolejną paczkę kaszy jaglanej.  Bardzo wszystkim polecam zakupy w e-sklepie BadaPak.pl i śledzenia ich profilu na facebooku , gdyż informują tam często o aktualnych promocjach

two broke sisters
Buraczki na zimę 2015 151

godziny by przeszły buraczki. Wkładałam do słoiczków , zakręcałam i pasteryzowałam od zagotowania wody z 8-10 minut :) Pyszne będą do zupy i do drugiego dania , przydadzą się też do śledzie w majonezie i ogóreczkiem kiszonym

Różowa kuchnia
Ustka i jej morskie opowieści 227

smażalniach. Ile w tym prawdy? Obecnie rybacy mają ustalane limity połowu zależne od gatunku ryby i okresu połowu. Przykładowo świeżego dorsza łowi się tylko do końca czerwca, flądrę i śledzia można łowić bez większych przeszkód cały sezon. Bałtyk jest obfity tak naprawdę właśnie w te trzy rodzaje ryb oraz łososia, którego mięso w odróżnieniu od norweskiego jest mniej różowe . Musicie

Kuchnia PROzdrowotna
Recenzja: "Złota kuchnia polska" Elżbiety Adamskiej, czyli jak dałam się skusić "opakowaniu" 123

Postanowiłam uruchomić dział recenzji. Od teraz dzielić się będę z Wami przemyśleniami na temat zakupionych bądź wypożyczonych książek. Mam nadzieję, że będziecie śledzić te wpisy uważnie. Dzisiaj książka, która wzbudziła we mnie szczególnie intensywne emocje. "ZŁOTA KUCHNIA POLSKA" ELŻBIETY ADAMSKIEJ         Przechadzam się między regałami księgarni, palcem wodzę po identycznych okładkach. Wszystkie utrzymane są w nowoczesnym stylu

Życie zamknięte w smaku
Ciasteczka żurawinowo-migdałowe 150

lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane) do zezłocenia. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Ciasteczka szafranowo-cytrynowe 153

lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane) do zezłocenia. Voila! (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Życie zamknięte w smaku
Zajazd „Gniewko” – kuchnia kociewska 149

pieczonego ziemniaka i sosów – mięsnych, drobiowych, podrobowych lub rybnych. Ja najchętniej zamawiam bulwy z kurczakiem, mój mąż z drobiowymi żołądkami – równie dobrze jednak polecić wam mogę ich wersję ze śledziem w śmietanie. W karcie znajdziecie zawsze bogaty wybór zup. Ja polecam wam kociewski żurek – uwierzcie mi, że jest pyszny. Próbowaliśmy też pierogów i nigdy się na nich nie zawiedliśmy. Propozycją

Smaki Ewy
Kremowa zupa z brukselki i zielonej papryki 143

pisałam wcześniej, nie mogę na razie poświęcać tyle czasu na przygotowywanie i publikowanie regularnych notek i śledzenie kulinarnych poczynań na ulubionych blogach. Mam nadzieję, że w niedługim czasie się to zmieni. Nie znaczy to, że zupełnie zerwałam z blogowaniem. Liczę na wyrozumiałość i cierpliwość. Dziś na blogu pomysł na zieloną zupę, bo latem z zup nie rezygnuję. Dzisiaj akurat ugotowałam

Czerwień i błękit
Spaghetti z borowikami w sosie śmietanowym z szafranem i oregano. 198

tęskniłem do gotowania! Cały lipiec i sierpień spędziłem na leniuchowaniu. Nie gotowałem praktycznie w ogóle, a śledziłem, smakowałem i inspirowałem się i czas w końcu zacząć siekać, ciąć, dusić i jeść! Zaczynamy od spaghetti z borowikami. Czego nam będzie potrzeba? -suszone borowiki; zalane wrzątkiem (około szklaki); wywaru nie wylewamy -ok 100 gram makaronu na osobę, gotujemy al dente -sól, pieprz

BaRepas
Sałatka z pomidorów 250

kostkami lodu. Pokroić w plastry, posolić. Skropić octem balsamicznym z Modeny. Podawać z bazylią. Doskonała w towarzystwie  serów i szynki... Smacznego!  Niektórzy nawet jedli ją ze śledziami! Podana na  Porcelanie Bogucice , nabiera nietuzinkowego charakteru

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania