dodaj do brukselki. Orzechy włoskie podpraż na suchej patelni, następnie grubo je posiekaj i również dodaj do miski. Polej składniki sosem i wymieszaj. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwapostanowiłam dodać inne ziółka. Zamiast majeranku dodałam zioła prowansalskie a śledziki nabrały fajnego posmaku. składniki: 7-8 płatów śledziowych solonych 2 cebule 3-4 łyżki ziół prowansalskich olej rzepkowy Śledzie wymoczyć we wodzie lub mleku aby pozbyć się słonego smaku. Następnie wymoczone płaty pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pokrojone składniki dokładnie wymieszać z ziołami
Monia miesza i gotujemoim rodzinnym domu majonez robiło się zawsze do sałatki jarzynowej, do jajek faszerowanych, do śledzi, do zwykłych jajek w majonezie i do innych sałatek. Zaletą domowego majonezu jest to, że nie zawiera wzmacniaczy smaku i aromatu, konserwantów, zawiera same naturalne składanki. Robi się go w 10 min, więc szybciej go zrobić w domu niż iść do sklepu Składniki
moj przepis naułóż krążki podgrzanego camemberta. Sałatkę podawaj na ciepło lub na zimno (włożona do lunchboxa sprawdzi się świetnie następnego dnia jako posiłek do pracy). *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaogóle jestem osobnym kontem :/ ale teraz już będzie wspaniale, obiecuję! Zalety? wygląd (ładnie, przejrzyście) "drzewo" odpowiedzi (wiadomo kto do kogo pisał, jest to ładnie rozmieszczone) możesz śledzić gdzie coś pisałeś (na profilu jest podsumowanie Twoich wszystkich komentarzy) powiadomienia o nowych odpowiedziach czy innych reakcjach na Twój komentarz widzisz w dymku koło nicku na samej górze (jeśli jest czerwone
W kuchni bez szafekprzy gościach oraz dania z gęsiny. Od grudnia rusza również autorski cykl Czwartkowych Kuchni Świata - w każdy czwartek kuchnia innego kraju - Włochy, Francja, Norwegia, Rosja itp.. Marynowany śledź rozpływający się w ustach Sztuka mięsa wołowego podana z bulionem. Mięciutkie mięso z łagodnym sosem chrzanowym i gotowanymi warzywami. Gęsie udo konfitowane z dodatkiem suszonych owoców. Wszystkie porcje na bogato
SzczyptaSmaQnowej książce Ryby są super Dorota Wellman i Karol Okrasa udowadniają, że ich przyrządzanie wcale nie jest trudne. My udowadniamy, że potrafimy jeszcze prościej i nie mniej pysznie! Wy śledzicie fan page i dostajecie nagrodę. Wszyscy zadowoleni, jakby gościli się u nas dwa tygodnie… Składniki: 1 świeża dorada 1 i 1/2 szklanki wody 1 cebula 1 burak 1 marchew
GRUBY WAŁEKChyba praca, przy żadnych innych babeczkach nie sprawia tyle frajdy, co robienie tych sympatycznych potworków. Moje dzieci uwielbiają śledzić każdy etap powstawania kolorowych, włochatych stworków i pomagać- zwłaszcza w wylizywaniu miski po kremie i podjadaniu lukrowych elementów . Gdy już wspólnymi siłami uda nam się ukończyć nasze potworkowe dzieło- zaczyna się kolejny etap przyjemności- zjadanie ! Po dominujących kolorach wokół dziecięcych buziek
Domowe Tortyposzukać mniejszych jajek. Choć jeśli trochę białka Wam wypłynie, to nic się nie stanie. Po zapieczeniu danie i tak będzie wyglądać bardzo apetycznie. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również: Pieczarki zapiekane z mozzarellą "Cheeseburgery" z pieczarką
Chilli Czosnek i Oliwacukrem, dodajemy przyprawy i koncentrat, chwile razem dusimy, pod koniec dodajemy ocet i pokrojone w plastry morele. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Do przygotowanego słoja lub pojemnika przekładamy warstwowo śledzie i masę pomidorową, zamykamy i odstawiamy
Apetyczna babeczkaDrodzy, dziś podaję pyszną i egzotyczna wersję śledzia. Idealna kompozycja na większe spotkanie w gronie przyjaciół. Lub coś dla niespodziewanych gości. Do mojej propozycji użyłam -filety śledziowe z żurawiną i brzoskwinią SEKO -żurawina suszona SKWORCU -dojrzałe mango -jarmuż -pestki dyni -kilka ziaren granatu -kukurydza z puszki Jarmuż umyj ,odetnij stwardniałe części. Zalej wrzątkiem i pozostaw w wodzie
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 500g filetów śledziowych 1 duża cebula drobno pokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki kukurydzy Pół puszki groszku 300ml śmietany Sól, pieprz Śledzie pokroić w paski, jajka, ogórki i cebulkę w kostkę. Sałatkę układać warstwowo, na wierzchu polać śmietaną i odstawić do lodówki, żeby się przegryzła. Przed podaniem wymieszać. Smacznego
Anioły w kuchniłyżce masy. Rozpłaszcz ją przy pomocy łyżki. Smaż przez 1-2 minuty, następnie przełóż łopatką na drugą stronę i smaż jeszcze minutę. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwa