śledź - 8346 przepisów (strona:484/557)

Tarta z rabarbarem, 100-tny wpis, Liebster Blog i...niespodzianka :) 170

zakładka do fan page'a na facebooka:) W końcu i ja zdecydowałam się udostępniać treści bloga na tym portalu :)Będzie mi baaaaardzo miło, jeśli polubicie moją stronę i zechcecie śledzić moje poczynania :) :* Bardzo mi również miło z powodu drugiej już nominacji do Liebster Blog :) Tym razem nominowała mnie Klaudia z bloga Chochlikikuchenne:) Bardzo Ci dziękuję za nominację i już odpowiadam

My simple kitchen
Pikantne serowe paluchy 159

szybkie paluchy serowe:) Do tego keczup lub ulubiony sos i let's the weekend beginn ;D Uwaga! 30 czerwca następuję likwidacja Google reader. Dlatego już teraz serdecznie zapraszam do śledzenia mojego bloga poprzez Bloglovin :) Inspirację znalazłam tutaj ( klik ) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego ser żółty papryka chilli w proszku keczup Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Płat ciasta francuskiego smarujemy cieniutko keczupem

My simple kitchen
Kruche ciasto z czereśniami i budyniem 113

coraz większą ilością owoców. Nie zmieniło się jednak jedno - otwarcie sezonu czereśniowego nadal równa się z początkiem wakacji :)  I w końcu coś na inaugurację sezonu czereśniowego:) Osobom, które śledzą mnie także na facebooku ( klik ) zadałam wczoraj pytanie co ja mam zrobić z całym wiadrem czereśni :) Wybór padł m.in. ciasto, domowy kompot czy winko :) I tym samym pierwszym czereśniowym wpisem

My simple kitchen
Ciasto ze śliwkami z bezą na serowym spodzie i... 1 urodziny bloga:):) 126

równie pysznym wypiekiem :) Sezon na śliwki w pełni więc zachęcam gorąco do pieczenia śliwkowych smakołyków :) Ale to jeszcze nie koniec :) Za niedługo będę miała dla Was małą niespodziankę , więc śledźcie bloga uważnie ;) Przepis na ciasto pochodzi czasposisma "Smacznego!", nr 9/2005. Blaszka o wymiarach  26/41 cm Składniki: 1 kg śliwek węgierek 1 jajko 7-8 łyżek mleka 7-8 łyżek

My simple kitchen
Sok z czarnego bzu 146

przeciwwzdęciowego. Ceniono także jego walory uspokajające, uśmierzające ból głowy, uszu i zębów. W średniowieczu na kwiatach czarnego bzu pędzono wódkę, która miała wspomagać leczenie guzów, obrzęków wewnętrznych, dolegliwości śledzony i wątroby, oraz przyspieszać procesy trawienne. Także współcześnie zarówno owoce, jak i kwiaty czarnego bzu są wykorzystywane do leczenia przeziębień, gryp i angin. Działają napotnie, obniżają gorączkę i hamują rozwój infekcji

My simple kitchen
Pikantna zupa dyniowa 109

Zgodnie z zapowiedzią na profilu facebookowym dzisiaj przepis na coś dyniowego (jeśli chcecie na bieżąco śledzić moje poczynania kulinarne zachęcam do polubienia). Miniony tydzień był dla mnie wręcz mordęgą ale na szczęście dzisiaj w końcu mogę zasiąść przed komputerem i w spokoju coś skrobnąć. Choć co do tego spokoju miałabym pewne wątpliwości. Wracając z pracy przytargałam ze sobą jeszcze jedną

My simple kitchen
Kawa orzechowa 170

Może nie do końca dziś, ale już od paru dni. Dzisiaj po dość długiej przerwie uchylam rąbka wspomnianej wcześniej tajemnicy :) Po pierwsze wyjaśniam powód mojej długiej nieobecności. Ci, którzy śledzą mnie na bieżąco na moim profilu na facebook'u wiedzą, że zepsuł mi się komputer i odebrałam go z naprawy dopiero kilka dni temu. A drugim powodem mojej słabej aktywności

My simple kitchen
Smaki Bagdadu w Let's Travel Magazine 102

tworzonego przez blogerów, którzy nie mogą usiedzieć na miejscu, czyli takich jak ja. ;) Czekają tam na Was dwa pyszne przepisy oraz mnóstwo historii z życia szalonych podróżników. Ci, którzy śledzą moje kulinarne poczynania na facebooku pewnie już wiedzą, a tym, którzy się zagapili, przypominam. Magazyn jest do pobrania za darmo na stronie www.letstravelmag.pl , a poniżej pierwsza strona artykułu na zachętę

Food Square
Bananowe Pole 129

jest przede wszystkim inspiracja i podłożenie iskry pod Wasze żywoty. Nie jesteśmy doskonali ani idealni, ale wiemy, że warto walczyć o siebie i swoje marzenia. Mamy nadzieję, że będziecie śledzić nasz bieg przez życie, bo to długi dystans i trzeba mieć dobrą wytrzymałość.           Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Tarta winna bo idealna do wina 160

Robi się ją błyskawicznie, ciasto, choć drożdżowe - nie wymaga zbyt wiele pracy, a w czasie jego wyrastania przygotowujemy inne składniki i do pieca! Ci z Was, którzy na bieżąco "śledzą" mój blog pamiętają zapewne, że przepis na razową tartę znajdą tu - klik. Dla tych, którzy są tu pierwszy raz (dziękuję!) mała dygresja - to ciasto jest FENOMENALNE. Nie wymaga mnóstwa pracy

Garniec Magalie
Łosoś w ostrej cytrynce 168

Dzisiaj alternatywa dla wszystkich, którzy nie lubią śledzia. Nie tylko świąteczna, danie idealnie nadaje się jako przystawka na imprezę z przyjaciółmi.  Jeśli zaś myślicie już tylko o zbliżających się Świętach, myślę, że jest to również idealna propozycja na tą okazję. Składniki marynaty zapewne Was zaskoczą, ale uwierzcie że efekt końcowy jest ... co tu dużo mówić - rewelacyjny!   Składniki

Garniec Magalie
Piegowaty bananowiec, czyli bananowe ciasto Jamie Olivera 181

warsztaty z Jamie Oliverem :) A żeby było jeszcze fajniej, to termin zbiegł się z moimi urodzinami. Spędzę je w Londynie w fantastycznym towarzystwie :)  Was zapraszam do śledzenia fanpage'a oraz mojego profilu na instagramie, gdyż tam będą się pojawiać zdjęcia z pobytu w Londynie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przetwory- zapasy zimowe z owoców i warzyw 136

zielonymi pomidorami Porzeczka Żel porzeczkowy Sałatki/ surówki Warzywna w przecierze własnym Warzywna z burakami Warzywna z zielonymi pomidorami Z cukinii i buraków Sos Słodko- kwaśny- relish Szczaw Przecier Śledzie Marynowany w winie W piwno- cynamonowej marynacie Śliwka Ketchup śliwkowy Śliwki z alkoholem Truskawki Konfitura z kiwi Wiśnia W żelu Żurawina Konfitura Z dynią

Tradycyjna Kuchnia
Śledzie w sosie koperkowym 213

przyprawami, a w między czasie dodawać olej i śmietanę. Ogórki obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę, koperek bardzo drobno posiekać, następnie wymieszać z utartym wcześniej majonezem. Polać pokrojone śledzie w salaterce, wymieszać, ozdobić świeżymi gałązkami koperku i odłożyć w chłodne miejsce

Tradycyjna Kuchnia
Jabłka faszerowane sałatką śledziową NA SYLWESTRA 108

zielonego groszku 4 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól do smaku pieprz do smaku Przygotowanie: Jabłka opłukać, odciąć górną część od ogonka i wydrążyć miąższ z nasionami. Śledzie pokroić z cebulą, wymieszać z miąższem z jabłek, groszkiem, majonezem i całość przyprawić do smaku. Pucharki jabłkowe napełnić farszem śledziowym i podawać zaraz po przyrządzeniu

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania