śledź - 8419 przepisów (strona:478/562)

Wątróbka duszona z cebulą, czosnkiem, chilli i z sokiem cytrynowym 151

wątróbkę tak samo jak na śledzie, frytki czy Michałki muszę mieć po prostu mocne parcie , taki dzień nadszedł dziś, nie wylazłabym bez niej ze sklepu! Chciałam więc się z Wami podzielić moją przebojową duszoną wątróbką, która rozpływa się w ustach. Co trzeba: - 0,9kg wątróbki drobiowej - dwie czerwone cebule - dwa ząbki polskiego czosnku - łyżka soku wyciągniętego z cytryny - chili pieprz

upichcona
Nasz pierwszy wspólny piknik z CODZISW.MENU 128

ubicie pikniki? Ja bardzo! Szczególnie gdy organizowane są w tak zacnym gronie! Jeśli śledzicie mój fanpejdż, to na pewno wiecie, że w ubiegłą niedzielę wybrałem się do Warszawy, gdzie wraz z grupą szalonych blogerów z Codzisw.menu urządziliśmy najpyszniejsze wydarzenie końca lata. Nie wierzycie? Zobaczcie sami! ;) Przez cały weekend wisiała nad nami groza deszczu i braku słońca. Jednak okazało się

Food Square
Miękki ser w typie Topfkase 147

cytryny , smak sera będzie bardziej kwaśny . 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach -kawałkach solanka: 0,5 kg soli 2 l wody dodatki: forma – może być pojemnik po śledziach z wypalonymi drutem dziurkami chusta serowarska lub tetra -pielucha łyżka cedzakowa Kefir wlewamy do szklanki i odstawiamy na 2 godziny w pomieszczeniu o temperaturze 21-26 C . Mleko przelewamy do garnka

Ogrodnik w podróży
Chleb na owsiance .... z cyklu Wypiekanie na Śniadanie. 123

Małgorzaty Ziółkowskiej z bloga Smaki Alzacji . Jest mi niezmiernie miło i serdecznie dziękuję. Tym bardziej, iż jest to mój debiut w akcji z cyklu Wypiekanie na Śniadanie . Dotychczas śledziłam z wypiekami na twarzy wcześniejsze akcje, skrupulatnie zapisywałam przepisy i piekłam, piekłam i piekłam. Pieczemy Chleb na Owsiance z przepisu Agnieszki z bloga Kuchnia nad Atlantykiem.       Zadanie: wypiek

Naturalna Kuchnia
Ciasteczka szafranowo-cynamonowe 139

lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane) do zezłocenia. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Liedster Blog 130

Ogród ,szydełkowanie    2.  Twoje popisowe danie to..            Śledzie w galarecie   3. Ulubiony gadżet w kuchni?             Robot wielofunkcyjny    4. Warzywa czy owoce?            Warzywa

Eli Gotowanie
Pizza 169

niegdyś Wielkopostne zwyczaje żywieniowe. Otóż, w czasie Wielkiego Postu na stołach gościł przede wszystkim chleb, jako podstawa diety, można go było posmarować powidłami bądź umoczyć w oliwie. Podawano także śledzie, ale bez śmietany oraz czarną kawę z palonych żołędzi bez żadnych dodatków, nawet cukru, co z resztą w ostatnim czasie i tak okazuje się być strasznym burżujstwem. Poza kawą serwowano

Przepysznik - BLW i nie tylko
Lebkuchen 172

roku postanowiłam zamiast tradycyjnego sernika z brzoskwiniami, upiec sernik kawowy i jak się okazało był to wielki błąd, bo Cynamon uwielbia kawę. Choć zatem miał do wyboru śledzie, pasztet i galaretkę, wybrał sernik :] Tym samym, choć pozbawił mnie kilku kawałków serowej rozkoszy, zaskarbił sobie absolutnie caluteńkie moje serducho i dołączył do mojej osobistej Ligi Sernikowych Skrytożerców! Po takim krótkich wstępie

Przepysznik - BLW i nie tylko
Śledziowe bliny. 109

wymieszać. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną piane, dodajemy do sledziowo- gryczanej masy  i delikatnie mieszamy. Możemy doprawić solą i pieprzem ale należy robić to ostrożnie ponieważ sledzie same w sobie sa słone, wiec w łatwy sposób możemy przesolić. Na małej patelce rozpuszczamy odrobine masła i kładziemy małe i cienkie kotleciki. Bliny smażyc z obu stron

Radość kipiąca uśmiechem.
Szarlotka owsiana z konfiturą figową. 3 urodziny bloga... 161

moich drogich czytelników. Za to, że jesteście ze mną. Że zaglądacie tutaj, komentujecie, dajecie znać o sobie. Nieważne, czy dopiero trafiliście na moją stronę, czy już od dłuższego czasu śledzicie moje poczynania w kuchni. Ważne, że jesteście!!! :) Drugie podziękowania kieruję w stronę dwóch ważnych dla mnie osób - mojego M, który dzielnie znosi moje eksperymenty kulinarne i wiecznie panoszący się bałagan

My simple kitchen
Sałatka śledziowa w konserwowym towarzystwie 160

duży słoik pieczarek konserwowych 1 duży słoik marynowanej papryki 3 ogórki konserwowe 2 cebule pieprz do smaku 2-3 łyżki oleju do sałatek, może być oliwa Sposób wykonania: Śledzie moczymy w wodzie ok pół godziny, by wypłukać nadmiar soli. Następnie wszystkie składniki, czyli ryby, pieczarki, paprykę, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy olej

Kuchnia w czekoladzie
Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka 112

Cieszę się, że w sklepach mamy wreszcie duży wybór ryb. Od śledzia do lucjana. Mimo tego, że jesteśmy krajem nadbałtyckim, mimo wielu nadal czystych rzek, rozległych jezior i stawów hodowlanych, ciągle jemy za mało ryb. Pstrąga znajdziecie w prawie każdym sklepie, spróbujcie tego. Pstrągi myjemy w chłodnej wodzie, osuszamy dokładnie papierowym ręcznikiem wewnątrz i na zewnątrz. Skórkę nacinamy ostrym nożem

Karo in the Kitchen
SIERPNIOWE ZADUCHY 117

lubię! To słodkie zaciemnianie materii. Zwodzenie! Obietnice bez pokrycia! I te popołudnia duszne, senne, zakropione strużką potu. Tyle razy sobie obiecywałem – nie będę śledził długoterminowych prognoz pogody. Zapowiadano, że… Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
BadaPak.pl - bakaliowy e-sklep godny polecenia! 179

mogę zamówić sobie większą ilość na zapas i nie biegać co tydzień do sklepu po kolejną paczkę kaszy jaglanej.  Bardzo wszystkim polecam zakupy w e-sklepie BadaPak.pl i śledzenia ich profilu na facebooku , gdyż informują tam często o aktualnych promocjach

two broke sisters

Proponowane wyszukiwania