śledź - 8419 przepisów (strona:474/562)

O włoskim gotowaniu i stylowej kuchni - Relacja ze spotkania dla blogerów z Gorenje 149

wśród Was miłośnicy klasycznego wyglądu i rustykalnego stylu w kuchni? Wpis powstał we współpracy z Gorenje Polska. Po więcej szczegółów zapraszam na stronę www.gorenje.pl . *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Świąteczne warsztaty z historycznej rekonstrukcji kulinarnej 111

odkrycia tajemnic kuchni staropolskiej oraz zasmakowania bożonarodzeniowych dań naszych przodków w nowoczesnej, inspirującej odsłonie. To była dla mnie prawdziwa przygoda kulinarna! Tyle nowych smaków i ryby: karp i śledź! Prawdziwa świąteczna uczta, królewski klimat i ludzie, których łączy wspólna pasja - gotowanie, smakowanie i blogowanie. Myślę, że ten rok był dla mnie pod względem ryb przełomowy. Począwszy od wakacji nad polskim

Moja smaczna kuchnia
śledzie w sosie musztardowym 118

Polecam śledzie w sosie musztardowym

Ugotujmy Coś
śledzie w sosie pomidorowym 111

Polecam śledzie z cebulą i pieczarkami

Ugotujmy Coś
Seromak – makowiec z serem 2007

Każdy członek rodziny ma swoje ulubione ciasto świąteczne. Jeden lubi piernik, inny sernik, następny makowiec, a i często znajdzie się ktoś, kto ze wszystkich słodyczy najbardziej lubi śledzie. Ciężko dogodzić wszystkim, ale seromak (seromakowiec) to ciasto, które na pewno przypadnie do gustu zarówno fanom sernika, jak i makowca. Mój makowiec z serem jest bez spodu – prosty, a jakże smaczny

Poezja smaku
Smak Świąt - Agnieszka Maciąg / KONKURS 191

sporo - ponad sto - z podziałem na przystawki, zupy, dania główne, dodatki do zimowych potraw, słodkości, napoje i smakowite prezenty! Wiele fajnych i pysznie brzmiących przepisów, które mamy ochotę wypróbować - śledzie po żydowsku, szwedzku czy sarmacku, albo z imbirem, suszonymi śliwkami i pomarańczą! Karp faszerowany, sałatka z boczniakami glazurowanym w miodzie i occie balsamicznym, zupa grzybowa z suszonych grzybów leśnych

Plate of Joy
Boczniaki po kaszubsku 166

święta, szukam więc przepisów i inspiracji. Poza tym lubię mieć harmonogram prac, tak aby w Wigilę tylko ewentualnie podgrzewać ;-). Znalazłam ciekawy przepis na boczniaki po kaszubsku, dotychczas znałam tylko śledzie po kaszubsku, i przyznam szczerze, że uwielbiałam, no ale… Ten przepis znalazłam w najnowszym magazynie „Kuchnia” i z własnego doświadczenia wiem, że różnie to bywa, więc wolałam

greenscarf
Sałatka z brukselki z parmezanem i orzechami włoskimi 136

dodaj do brukselki. Orzechy włoskie podpraż na suchej patelni, następnie grubo je posiekaj i również dodaj do miski. Polej składniki sosem i wymieszaj. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Śledzie w ziołach prowansalskich 172

postanowiłam dodać inne ziółka. Zamiast majeranku dodałam zioła prowansalskie a śledziki nabrały fajnego posmaku. składniki: 7-8 płatów śledziowych solonych 2 cebule 3-4 łyżki ziół prowansalskich olej rzepkowy Śledzie wymoczyć we wodzie lub mleku aby pozbyć się słonego smaku. Następnie wymoczone płaty pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pokrojone składniki dokładnie wymieszać z ziołami

Monia miesza i gotuje
Domowy majonez 183

moim rodzinnym domu majonez robiło się zawsze do sałatki jarzynowej, do jajek faszerowanych, do śledzi, do zwykłych jajek w majonezie i do innych sałatek.  Zaletą domowego majonezu jest to, że nie zawiera wzmacniaczy smaku i aromatu, konserwantów, zawiera same naturalne składanki. Robi się go w 10 min, więc szybciej go zrobić w domu niż iść do sklepu Składniki

moj przepis na
Sałatka z pieczonych warzyw z soczewicą i camembertem 173

ułóż krążki podgrzanego camemberta.  Sałatkę podawaj na ciepło lub na zimno (włożona do lunchboxa sprawdzi się świetnie następnego dnia jako posiłek do pracy). *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Nareszcie komentarze Disqus! 154

ogóle jestem osobnym kontem :/ ale teraz już będzie wspaniale, obiecuję! Zalety? wygląd (ładnie, przejrzyście) "drzewo" odpowiedzi (wiadomo kto do kogo pisał, jest to ładnie rozmieszczone)   możesz śledzić gdzie coś pisałeś (na profilu jest podsumowanie Twoich wszystkich komentarzy)   powiadomienia o nowych odpowiedziach czy innych reakcjach na Twój komentarz widzisz w dymku koło nicku na samej górze (jeśli jest czerwone

W kuchni bez szafek
Hotel od kuchni. Mercure Racławice Dosłońce Conference & SPA 158

przy gościach oraz dania z gęsiny.  Od grudnia rusza również autorski cykl Czwartkowych Kuchni Świata - w każdy czwartek kuchnia innego kraju - Włochy, Francja, Norwegia, Rosja itp.. Marynowany śledź rozpływający się w ustach Sztuka mięsa wołowego podana z bulionem. Mięciutkie mięso z łagodnym sosem chrzanowym i gotowanymi warzywami. Gęsie udo konfitowane z dodatkiem suszonych owoców. Wszystkie porcje na bogato

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania