Możesz je też udekorować świeżymi owocami na gałązkach. Jeżeli nie lubisz czerwonej porzeczki, zamień ją na wiśnie lub maliny. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia
Chilli Czosnek i OliwaGotowe palmier są złote i chrupiące. Świetnie smakują na ciepło oraz w temperaturze pokojowej. Przepis dodaję do akcji: *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia
Chilli Czosnek i Oliwaewentualnie szczypiorkiem. Świetnie smakują ze szklaneczką schłodzonego piwa (najlepiej tego samego, jakie jest w cieście) lub białego wina. Smacznego! *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia
Chilli Czosnek i Oliwaparę minut pracy wystarczy by na kanapkach poczuć wyborny smak własnoręcznie przygotowanej pasty z wędzonej ryby. Dziś pastę wykonam z piklinga ( zawsze zdumiewa mnie pomysłowość handlowców, którzy nawet zwykłego śledzia nazwą w egzotyczny sposób), ale równie dobrze możemy ją wykonać z każdej ryby o tłustym mięsie, takiej jak makrela, czy też pstrąg. składniki 1 wędzona ryba 2 łyżki
Miód i pieprzpysznymi słodkościami (i nie tylko), które zobaczyłam w tej książce. Myślałam, że ich zabraknie, a tu są! Przyznam, że wcześniej nie znałam autorki, ale dzięki książce, na pewno będę śledzić jej kulinarne poczynania. Troszkę przypomina mi mnie samą. Ma ogromną pasję do gotowania - tak jak ja! Dane o książce: Liczba tron: 200 Format: 16,5 x 24 cm Oprawa : miękka
Di gotujeniedzielne śniadanie musi być wyjątkowe. Syncio wczoraj oglądał program "Ewa gotuje"i co chwilę wołał "mamo a to ugotujesz?". Ewa przyrządzała omlet grzybek nie miałam niestety możliwości śledzić przepisu. Powiedziałam, że owszem zrobię takie śniadanie ale jutro. Poczytałam na temat tego rodzaju omletu, wyjęłam z lodówki jajka i oto co powstało! puszysty i pyszny a do niego
Dzieje kuchennej Wiewiórywygraną i podejmuje kolejne próby posiadania męskiego potomka. Po trzech latach żona rodzi bliźniaków, a sama umiera umęczona wydaniem na świat drugiego z nich. W dalszej części książki śledzimy losy trójki dzieci aptekarskiej rodziny oraz coraz bardziej wynaturzone zachowania Franciszka. Książka jest tak wciągająca, że zaczytałam się w nią wczoraj na balkonie i nawet nie zauważyłam, kiedy noc nastała :) Przeczytałam
Weekendy w domu i ogrodzienastępnie doprawić ulubionymi przyprawami. Jeżeli chcesz, aby smak dressingu był wyrazisty, nie doprawiaj zbyt intensywnie sałatki. W połączeniu z majonezem musztarda może być dodawana do np. świątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu
Codogaraaromatyczny i ma charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy (z delikatną nutką goryczy). Znakomicie nadaje się do sałatek (stosuje się go na zimno) i doskonale komponuje się ze śledziami ( klik ). Wracając do sałatki... Może być ona dodatkiem do obiadu oraz rewelacyjną przekąską w wersji solo. Idealnie, a jednocześnie prosto skomponowane składniki - wybornie smakują z charakterystycznym posmakiem oleju rydzowego. Sami
Di gotujeminut. Powinny być ładnie wyrośnięte i rumiane. Studzimy na blaszce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. A dla tych, którzy tak jak ja czekają na burzę utwór... Ci znajomi, którzy śledzą mój prywatny profil zauważyli, że moje fascynacja skandynawską muzyką trwa
Dzieje kuchennej Wiewiórymożna je też zjeść na zimno, np. zabrać do pracy czy szkoły jako przekąskę. Przepis dodaję do akcji: *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia
Chilli Czosnek i Oliwaszybkie wykonanie i ładny smakowity wygląd kuszą. Tym bardziej, że są szybką przekąską zaspokajającą pierwszy głód. Na wykałaczki można nadziewać różności pyszności. Od sera, kiełbasek, oliwek, po jajka, śledzie, kawałki kurczaka, itp. Dziś zaprezentuję Wam koreczki serowo - oliwkowe z dodatkiem malutkich wieprzowych kabanosów i mozzarelli. Składniki: 100 g sera żółtego w kawałku szklanka czarnych oliwek szklanka zielonych oliwek cienkie kabanosy
Zasmakuj KuchniPodsyp listkami bazylii i przykryj drugą połówką bułki. Powtórz z drugą kanapką. Zajadaj od razu! Przepis dodaję do akcji: *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia
Chilli Czosnek i Oliwaśledziowych z solanki 300 g. jogurtu nat. gęstego 125 g. jabłka 65 g. cebuli 30 g. miodu 1-2 łyżki oleju natka pietruszki, wykałaczki Wymoczone i osączone z wody śledzie skropić olejem. Jabłka i cebulę pokroić w grubą kostkę, połączyć z jogurtem i miodem, dokładnie wymieszać. Zwijać płaty śledziowe (tworząc "kominy") i spinać je wykałaczkami. Układać na półmisku,a następnie
Lubię to gotujępobiegła po miskę z wodą i delikatną szmatką przecierała zaczerwienione i opuchnięte brzegi ran. Gładziła córkę po twarzy, podczas gdy brat trzymał ją za ręce, a tato ze zdumieniem śledził proces rośnięcia skrzydeł. Po jakiejś godzinie wszystko dobiegło końca. Nastolatka znacznie osłabła, więc nawet nie wstała. Rodzina przy niej czuwała. Obmyli jej plecy i skrzydła z krwi, podali picie
Anioszek w kuchni