12 płatów śledziowych z solanki 300 g. jogurtu nat. gęstego 125 g. jabłka 65 g. cebuli 30 g. miodu 1-2 łyżki oleju natka pietruszki, wykałaczki Wymoczone i osączone z wody śledzie skropić olejem. Jabłka i cebulę pokroić w grubą kostkę, połączyć z jogurtem i miodem, dokładnie wymieszać. Zwijać płaty śledziowe (tworząc "kominy") i spinać je wykałaczkami. Układać na półmisku,a następnie nałożyć do nich delikatnie sos. Na koniec udekorować np. natką i jabłkiem. czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...