Sałatki, sałateczki: 1. Sałatka śledziowa z ananasem 2. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 3. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża
Wypisz Wymalujuwielbia tę zapiekankę, więc dziś ukłon w jej stronę. Smacznego Kochanie! Będziemy potrzebować: -płat polędwicy z dorsza, świeżego -płat wędzonego na zimno łososia -kawałek świeżego tuńczyka -płat świeżego śledzia, ja kupiłem filet ze skórą, więc go obieram -ok 400 ml mleka -puszka groszku konserwowego -puszka kukurydzy konserwowej -kg ziemniaków ugotowanych -łyżeczka masła -por, część biała, posiekany -szalotka posiekana -łyżeczka masła
BaRepaswynos i nam zostawili 2 porcje na zaś potem ). Potem było jeszcze pyszne ciasto czekoladowe. Pozmywali po gotowaniu , obiedzie i deserze. W piątek Mama zastrajkowała i zrobiła sobie śledzia z jabłkiem i cebulką w sosie śmietanowym z ziemniakami- ja załapałam się na podsmażane na rumiano ziemniaczki ( z kminkiem ). A dziś jest ogórkowa ( sama się gotuje ). I to by było
Buniabaje w kuchniBlogosfery Kulinarnej. Niestety nie wszystkich, bo jest nas większa grupa, ale myślę, że pozostali będą jeszcze mieli swoje 5 minut na moim blogu. Póki co ich kuchenne zmagania, możecie śledzić między innymi na naszym fanpejdżu na Facebooku . Choć każdy z nas jest inny, każdy lubi inne smaki, to w Wielkanoc jesteśmy wierni tradycji. Dbamy, aby nasze rodziny miały
Kuchnia w opałachmakaronowa Sałatka warzywna z tortelini Rukola z gruszką i granatem Jajka z farszem z bobu Sałatka z tortellini tricolore Sałatka z wędzonym kurczakiem Bruschetta z pomidorami Sałatka świąteczna z śledziem i buraczkami Sałatka makaronowa Sałatka z tuńczyka z groszkiem Sałatka jajeczna z kukurydzą chili Sałatka z wędzonej makreli Jesienny szpinak z owocami Sałatka z pora i ananasa Surówka z sałaty
Ala piecze i gotujeJeśli śledzicie mój profil na FB oraz profil na Instagramie to wiecie, że weekend spędziłam w Kazimierzu Dolnym. Wraz z grupą blogerów zostałam zaproszona do Gaca SPA, by odpocząć, spędzić razem czas, ale zapoznać się też z ofertą tego miejsca i kuchnią FIT. Podczas wizyty odbyła się także uroczysta kolacja i ogłoszenie wyników na najlepsze danie inspirowane "Kuchnią Fit" Konrada
Pasja Smakumają tak różnorodny asortyment... chyba za mało buszuję po sklepowych półkach:-) Przyprawy na pewno się przydadzą:-) W ciągu najbliższego czasu zamierzam testować przysłane mi produkty, także zapraszam do śledzenia bloga... * wpis zawiera lokowanie produktu
IMPRESJA SMAKUporadzisz sobie z ich realizacją. A jeśli nie lubisz spędzać w kuchni długich godzin - tym bardziej ją kup! :-) Anię Starmach zna każda osoba zakręcona na punkcie gotowania. :-) Od początku śledziłam jej poczynania w konkursie zorganizowanym przez telewizję śniadaniową i z fascynacją obserwowałam jak wyrastała na kulinarną gwiazdę. Moim zdaniem podbiła serca odbiorców właśnie wspomnianym wcześniej prostym gotowaniem, którego bardzo brakuje
Szefowa kuchniJeżeli uważnie śledzicie, a przynajmniej przeglądacie tego bloga, nie trudno będzie Wam zgadnąć skąd ta słodka przekąska. Po zrobionym przez Żonę Mą torcie, zostało trochę kajmaku i porzeczek, więc wymyśliłem sobie, że zrobię pischingera, czeli wafle przekładane masami. Co jest potrzebne? -wafle, andruty suche -masa kajmakowa -masa porzeczkowa -mix orzechów zgniecionych w moździerzu -gorzka czekolada z kąpieli wodnej -płatki migdałowe
BaRepasktórym będziemy przechowywać naszą granolę. Możemy ją jeść z mlekiem lub jogurtem naturalnym i np. pokrojonym ulubionym owocem (kiwi, banan, ananas, truskawki itd.). Smacznego! Jeżeli chcesz na bieżąco śledzić moje posty, to polecam polubić mojego Facebooka sagneska.pl . Stamtąd najszybciej dowiesz się o nowych wpisach
Sagneska - gotowanie i lifestylerazu lub włożyć do lodówki i poczekać będzie jeszcze lepsza Opcjonalnie wyciskamy czosnek , możemy też dodać ogórki konserwowe lub kiszone pokrojone w kostką lub np śledzie
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęPora i szczypiorek kroimy na drobno. Wszystkie warzywa łączymy razem, dodajemy 2 solidne łyżki jogurtu, 2 łyżki majonezu, przyprawiamy do smaku i mieszamy. Śledzia kroimy w paseczki, dodajemy do warzyw i mieszamy. Smacznego
Maminek kulinarnykukurydza, marchewka 3 jabłka 4 ziemniaki ugotowane 1 duży burak ugotowany 30 dag filetu śledziowego solonego 4 łyżki majonezu sól,pieprz do smaku jabłka do wydrążenia do nafaszerowania Wykonanie: Sledzie moczymy aż do uzyskania pożądanej słoności. Kroimy w nieiwielką kosteczką. Do tak przygotowanych sledzi wkrajamy w małą kostkę ziemniaki i jabłka oraz ugotowanego buraka.Dodajemy marchew z groszkiem i kukurydzą. Mieszamy
Z Majeczką w kuchniciekawe jego smaku, zapachu, wyglądu i to do czego może on nam się przydać w kuchni. I udało się :) Jesteśmy jednymi z testerek olejów z awokado. Pozostałe recenzję możecie śledzić na fanpage'u BadaPak . Zachęcam Was szczególnie dlatego, że olej z awokado został wydany w wielu wariantach smakowych, np. z dodatkiem Horopito pepper czy limonki :) My wybrałyśmy 100% olej
Zdrowie na języku :Pdodają energii, poprawiają ogólne samopoczucie i nie powodują uczucia głodu. Ponad to, gdy zdobędę potrzebne składniki przygotuję inne potrawy z diety azteckiej, np. muffinki migdałowe . Już teraz zapraszam do śledzenia mojej AZTECKIEJ PRZYGODY :D Dotychczas na blogach widziałam przepisy, w których nasionka chia były wykorzystywane do puddingów, dodawane do jogurtów, owsianek itp. Jednak właściwe spożycie nasionek wymaga ich zmielenia, bowiem
Zdrowie na języku :P