oladek z kurczaka podałam sałatkę z buraczków. Świetnie będzie pasować do mięsa wieprzowego i wołowego. Sałatkę możemy również podać do wędlin, ale równie dobrze można do niej wkroić... śledzie. Składniki: 3 jednakowej wielkości buraki 1 winne jabłko 3 korniszony (lub ogórki kiszone) 1/4 czerwonej cebuli sok z cytryny posiekany koperek 2-3 kubka kwaśnej śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka
Czerwień i błękituważając, bo rumienią się bardzo szybko. Usmażone cenci odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu, a gdy trochę przestygną, posyp cukrem pudrem. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaFilety śledziowe płuczemy z soli, i następnie kroimy je na kawałki tzn na kostkę. Ziemniaki gotujemy w osobnym garnku w mundurkach. Do zimnego wywaru dodajemy pokrojone śledzie i śmietanę. Wszystko razem mieszamy. Podajemy na zimno z obranymi ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Smacznego
ClauditteMissCookingDIPY: 1. Sałatka śledziowa z ananasem (DB) 2. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... (DB) 3. Sałatka/pasta kanapkowa z pora (DB) 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych (DB) 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty
Wypisz Wymalujwpisuję je na sam szczyt listy do natychmiastowego zrobienia. Następnego dnia marmolada była gotowa. I czekała na finałowe spotkanie... SPOTKANIE NR 3 - Weekendowa Piekarnia Nie pamiętam, od której edycji śledzę wszystkie poczynania dzielnych piekarek i piekarzy. Po reaktywacji zakwasu wielokrotnie obiecywałam sobie wstąpienie w ich szeregi, czego efektem nie był dotąd ani jeden wspólnie upieczony bochen chleba, nawet jedna mała
KUCHARNIApłatków róż powędruje więc do Osoby, która jako pierwsza prawidłowo odpowie na pytanie: Co zaczynam robić od połowy sierpnia? Kto czyta uważnie blog i ma czas, by śledzić to, co piszę i pokazuję na FB nie powinien mieć problemów z odpowiedzią. Na Wasze odpowiedzi czekam najpóźniej do 12 lipca br. Jeśli nikt nie trafi, wybiorę najbardziej oryginalną propozycję
KUCHARNIAmojej chrupiącej sałatki. Sałatka z dukkah to pierwsza z czterech propozycji, jakie pokażę Wam w ramach współpracy z Łowcami Smaku . Zachęcam do zapoznania się z ofertą Gustiqo i do śledzenia moich wpisów - będą pojawiać się raz w miesiącu. Pyszną podróż przez smaki zakończymy konkursem, a nagrodami będą zestawy smakołyków od Gustiqo i Łowców Smaku:) RZODKIEWKI Z PATELNI Z DUKKAH - CHRUPIĄCA
KUCHARNIAodleciał... Mam jednak nadzieję, że Wy czekaliście do końca na wyniki konkursu z książką "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy" wydawnictwa Jedność (klik) - co nowego w ofercie wydawnictwa można śledzić na profilu FB (klik) Nie było łatwo. Dostałam od Was w prezencie tyle zwierzeń i marzeń ubranych w tak piękne słowa. Musiałam temu jakoś zaradzić i udało się! Dzięki
KUCHARNIAjako dumna posiadaczka 178 cm zgłaszam się jako pierwsza czytelniczka) Nagrodzone osoby proszę o kontakt mailowy na adres: kucharnia@wp.pl Wkrótce kolejny książkowy konkurs, więc nie smućcie się i śledźcie wpisy
KUCHARNIAsię tu wszystkich podążających szlakiem Mazowieckiej Michy Szlacheckiej. Pomysłodawczynie mają jeszcze wiele doskonałych pomysłów na promocję i rozwój szlaku, dlatego zachęcam Was jeśli nie do odwiedzenia szlaku, to śledzenia tego, co ciekawego tam się dzieje - informacje można znaleźć na stronie internetowej (klik) oraz na FB (klik) . Miejsca i produkty należące do Mazowieckiej Michy Szlacheckiej oznaczone są takim symbolem - wypatrujcie
KUCHARNIAchleba, który stanowi „podkład” pod terrynę, w praktyce może okazać się inna niż podana w przepisie – będzie zależeć od wielkości kromek. Do miski przełóżcie twaróg i dodajcie do niego śledzie pokrojone w dość drobną kostkę, drobno posiekany koperek i szczypiorek oraz sporą ilość pieprzu. Całość wymieszajcie. Odetnijcie skórki z chleba i zmiksujcie kromki w malakserze, aż uzyskacie drobne okruchy. Dzięki
w mojej kuchnipodtrzymuję swoje zdanie. Jakość jest najważniejsza! System Gwarantowanej Jakości Żywności obejmuje w chwili obecnej mięso drobiowe, mięso wieprzowe i wędliny. Kupując produkty ze znakiem QAFP macie możliwość śledzenia dostawców i wszystkie etapy produkcji. Przez to zawsze będziecie wiedzieć co jecie, a w zdrowym żywieniu to jest najważniejsze. Mam nadzieję, że jeszcze nie raz się zobaczymy
Niezły Młynek