Potem smażymy (ja robię to na mieszance: olej rzepakowy z dodatkiem oliwy). Jeden blin to 2 łyżki ciasta. Smażymy do lekkiego podrumienienia i zmieniamy stronę. Podajemy z kawiorem lub śledziami :) Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyDzisiaj pokażę jak robię śledzie po cygańsku, oczywiście nie byłabym sobą, gdybym czegoś od siebie nie dodała :) Czytaj więcej
Pasja tworzenialutego będę przez trzy miesiące bardziej zajęta. A i co najważniejsze - razem z moimi babeczkami szykujemy dla Was niespodziankę, dlatego koniecznie musicie nas polubić na FB . Mnie możecie śledzić na Instagramie . To był wspaniały tydzień : * niespodzianki uwielbiam #darylosu * kawa zawsze na tapecie * będą ciasteczka - pyszne, maślane * kawa być musi koniecznie :) bez niej nie zaczynam dnia! * udzielam
Magiczne Życie MartyZależało mi na tym, żeby było prosto, elegancko , ale jednocześnie, żeby zachować blogową formę i strukturę. Mam nadzieję, że nowy wygląd przypadł Wam do gustu i zachęci Was do śledzenia bloga. Jednocześnie mam prośbę. Jeśli na Waszych urządzeniach lub w przeglądarkach zobaczycie, że coś na stronie się rozjeżdża lub jest jakiś problem, proszę dajcie mi znać. To dla mnie ważne
W kuchni wieczoremKochani, juz od dziś możecie śledzić Garnkowe fanaberie na facebooku ( klik ) Całkiem inny smak gdy pieczemy karkówkę w porcjach. Bardziej soczysta, krucha, delikatna.. Idealnie współgra z sosem pieczeniowym - w końcu taki sos najlepszy, niby uniwersalny, a bardzo smakowity. Najlepszym dodatkiem są jednak kluski śląskie ( przepis ) Składniki : opcjonalnie : sól, pieprz, majeranek papryka czerwona słodka czosnek 6-7 ząbków mała
Garnkowe fanaberieSałatki, sałateczki: 1. Sałatka śledziowa z ananasem 2. Sałatka tuńczykowa z ryżem parabolicznym, kapustą pekińską i... 3. Sałatka/pasta kanapkowa z pora 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża
Wypisz Wymalujuwielbia tę zapiekankę, więc dziś ukłon w jej stronę. Smacznego Kochanie! Będziemy potrzebować: -płat polędwicy z dorsza, świeżego -płat wędzonego na zimno łososia -kawałek świeżego tuńczyka -płat świeżego śledzia, ja kupiłem filet ze skórą, więc go obieram -ok 400 ml mleka -puszka groszku konserwowego -puszka kukurydzy konserwowej -kg ziemniaków ugotowanych -łyżeczka masła -por, część biała, posiekany -szalotka posiekana -łyżeczka masła
BaRepaswynos i nam zostawili 2 porcje na zaś potem ). Potem było jeszcze pyszne ciasto czekoladowe. Pozmywali po gotowaniu , obiedzie i deserze. W piątek Mama zastrajkowała i zrobiła sobie śledzia z jabłkiem i cebulką w sosie śmietanowym z ziemniakami- ja załapałam się na podsmażane na rumiano ziemniaczki ( z kminkiem ). A dziś jest ogórkowa ( sama się gotuje ). I to by było
Buniabaje w kuchniBlogosfery Kulinarnej. Niestety nie wszystkich, bo jest nas większa grupa, ale myślę, że pozostali będą jeszcze mieli swoje 5 minut na moim blogu. Póki co ich kuchenne zmagania, możecie śledzić między innymi na naszym fanpejdżu na Facebooku . Choć każdy z nas jest inny, każdy lubi inne smaki, to w Wielkanoc jesteśmy wierni tradycji. Dbamy, aby nasze rodziny miały
Kuchnia w opałachmakaronowa Sałatka warzywna z tortelini Rukola z gruszką i granatem Jajka z farszem z bobu Sałatka z tortellini tricolore Sałatka z wędzonym kurczakiem Bruschetta z pomidorami Sałatka świąteczna z śledziem i buraczkami Sałatka makaronowa Sałatka z tuńczyka z groszkiem Sałatka jajeczna z kukurydzą chili Sałatka z wędzonej makreli Jesienny szpinak z owocami Sałatka z pora i ananasa Surówka z sałaty
Ala piecze i gotujeJeśli śledzicie mój profil na FB oraz profil na Instagramie to wiecie, że weekend spędziłam w Kazimierzu Dolnym. Wraz z grupą blogerów zostałam zaproszona do Gaca SPA, by odpocząć, spędzić razem czas, ale zapoznać się też z ofertą tego miejsca i kuchnią FIT. Podczas wizyty odbyła się także uroczysta kolacja i ogłoszenie wyników na najlepsze danie inspirowane "Kuchnią Fit" Konrada
Pasja Smakumają tak różnorodny asortyment... chyba za mało buszuję po sklepowych półkach:-) Przyprawy na pewno się przydadzą:-) W ciągu najbliższego czasu zamierzam testować przysłane mi produkty, także zapraszam do śledzenia bloga... * wpis zawiera lokowanie produktu
IMPRESJA SMAKUporadzisz sobie z ich realizacją. A jeśli nie lubisz spędzać w kuchni długich godzin - tym bardziej ją kup! :-) Anię Starmach zna każda osoba zakręcona na punkcie gotowania. :-) Od początku śledziłam jej poczynania w konkursie zorganizowanym przez telewizję śniadaniową i z fascynacją obserwowałam jak wyrastała na kulinarną gwiazdę. Moim zdaniem podbiła serca odbiorców właśnie wspomnianym wcześniej prostym gotowaniem, którego bardzo brakuje
Szefowa kuchniJeżeli uważnie śledzicie, a przynajmniej przeglądacie tego bloga, nie trudno będzie Wam zgadnąć skąd ta słodka przekąska. Po zrobionym przez Żonę Mą torcie, zostało trochę kajmaku i porzeczek, więc wymyśliłem sobie, że zrobię pischingera, czeli wafle przekładane masami. Co jest potrzebne? -wafle, andruty suche -masa kajmakowa -masa porzeczkowa -mix orzechów zgniecionych w moździerzu -gorzka czekolada z kąpieli wodnej -płatki migdałowe
BaRepaschilli i limonki. Kto lubi ostre smaki powinien czym prędzej go przyrządzić. Jest bardzo prosty i zyskuje na smaku z czasem. Polecam sos i zapraszam do polubienia bloga i śledzenia najnowszych przepisów! Na ok 150 ml Czas przygotowania: 10 min. Składniki: 2 małe świeże papryczki chilli 3 cienkie plastry limonki 1 łyżka oleju ryżowego lub rzepakowego 2,5 łyżeczki koncentratu
Kuchnia PROzdrowotna