śledź - 8346 przepisów (strona:501/557)

Sałatka śledziowa 174

Składniki : * 6 płatów śledziowych ala matias * pół czerwonej papryki konserwowej * mała marchewka * natka pietruszki * pół czerwonej cebuli * sól , pieprz * łyżka soku z cytryny * 3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie : Śledzie kroimy w paski , takie idealne na jeden kęs. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy z drobno pokrojoną natka

Magiczne Życie Marty
Nie żałuj sobie przypraw ! 119

korzenny lekko piekący i gorzkawy smak * poprawiają trawienie, łagodzą objawy niestrawności * ssanie goździków usuwa nieprzyjemny zapach z ust np. czosnku * całymi goździkami przyprawiamy kompoty, herbaty, grzane wino ale i śledzie oraz sosy mięsne * można używać do marynowania dziczyzny, wieprzowiny i baraniny  * sproszkowane goździki nadają się do mięsnych pasztetów oraz potraw rybnych   Wszystkie przyprawy do tego wpisu udostępniła firma

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXIX 127

świątecznych przepisów. Będą propozycje na Wielkanocny stół .  A w następny weekend Kwietniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów . Tym razem smoothie zdominuje nasze blogi.  Już dzisiaj Was zapraszam do śledzenia tego wydarzenia! To świetna zabawa.  I to by było na tyle już. Zapraszam na zdjęcia i do usłyszenia za tydzień.  * nareszcie słonko  * tak się zaczynał ten tydzień

Magiczne Życie Marty
Drugie śniadanie z Fitellą #1 Trufle musli 140

czytelników do poświęcenia większej chwili czasu na przygotowanie czegoś do zjedzenia w pracy, szkole, na uczelni. Po co głodować, albo dojadać batonikami? Na koniec akcji jest przewidziany konkurs, więc śledźcie co się dzieje na blogu i fanpage. Pierwszym przepisem, który chcemy Wam dzisiaj zaprezentować, na inaugurację akcji są pyszne trufle musli, które wykonacie dosłownie w kilka minut! Do ich wykonania

Pora coś zjeść
Czekoladowe ciasto z kokosową kaszą manną 412

połączenie jest rewelacyjne! Ciasto jest sycące, spokojnie można się najeść jednym kawałkiem, jednak łasuchy na pewno nie zjedzą tylko jednego ;-). Ciasto znalazłam dawno temu u Arabeski . Zapraszam! Zachęcam do śledzenia naszego Facebooka i Instagrama! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Lody malinowe 107

Witajcie! Jak pewnie zauważyliście na fanpage (pojawiają się na nim materiały, których tu nie zobaczycie, więc warto śledzić ;-)), mamy od kilku dni maszynkę do robienia lodów! Wkrótce pojawi się obszerniejszy post o korzystaniu z maszyny, ale jeśli się jeszcze zastanawiacie, to nie ma na co czekać, obecnie w Biedronce jest dość tania, a działa dobrze, bo to właśnie tą mamy

Pora coś zjeść
WEGETARIAŃSKA POTRAWKA TIKKA MASALA. 260

Siedząc z ulubioną książką, odpływam w siną dal, unoszę się ponad chmury i pokonuję lata wstecz, setki i tysiące kilometrów, by móc czuć się jak obserwator zza rogu i śledzić losy bohaterów. Czytanie to nałóg, a książki - najlepszy (i najbezpieczniejszy) narkotyk na świecie. Kurczak tikka masala - znasz? Na pewno, bo kto go nie jadł, ten gapa i musi to nadrobić

W kuchni Karmel-itki
"Nic się nie stało! Chłopaki, nic się nie stało.." 151

zjednoczenia i radośni, wierzyliśmy... "Może akurat, może jednak?" Niestety, jednak nie. Dotąd oglądałam każdy mecz, ale dziś Euro już nie będzie dla mnie interesujące na tyle, by z uwagą śledzić każde spotkanie. Coś zgasło, osobiście Euro w pewnym sensie dla mnie się skończyło. Pokazaliśmy kilka dobrych akcji, no, trudno, nie udało się. Obiecująca gra. Nawet fauli nie było wiele (chyba

W kuchni Karmel-itki
Blog Forum Gdańsk 2012 - transmisja na żywo. 195

Miejskiej, blogerzy biorą udział w debacie poświęconej nowym mediom. Konferencja cieszy się dużym uznaniem w branży, co owocuje rozwijaniem relacji Miasta z blogerami również przy innych projektach. Zapraszam do śledzenia wydarzeń na żywo! Cała relacja moimi oczami znajdzie się na blogu w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 374

się dowiedzieć, jak się nimi odpowiednio posługiwać. Sztućce do ryb -  służą do filetowania ryb, oddzielania mięsa od ości. Natomiast zwykłym nożem i widelcemy jemy wyłącznie ryby wędzone oraz śledzie.  Zupy w bulionówkach je się łyżeczką do bulionu, którą kładziemy tak jak zwyczajną łyżkę,  z prawej strony nakrycia między nożami. Do zupy, gdzie podajemy pieczywo i masło

W kuchni Karmel-itki
DROBIOWE GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. 954

Smartfona. Tablet jest, chociaż leży gdzieś na półce. Im mniej czasu w sieci, tym łatwiej jest się ludziom komunikować między sobą w realnym świecie. Ale nie odstaję w kuchni. Śledzę trendy, chociaż nie gonię ślepo za nimi. Dziś przepis na szybkie klopsiki z posiekaną kapustą, zanurzone w sosie pomidorowym. A'la gołąbki bez zbędnego bawienia się w zawijanie w liście

W kuchni Karmel-itki
OFDS Poznań - będzie się działo! 176

roku, co również jest zupełną odmianą i nowością, do akcji wkroczą kulinarni blogerzy z Wielkopolski. Kilka z blogów otrzymało zaszczytny status BLOGA PARTNERSKIEGO , co zobowiązuje autorów do dokładnego śledzenia i relacjonowania wszystkiego, co się dzieje. BlogerChef ma w tym swój wielki wkład i właśnie organizatorzy, autorzy BlogerChef'a są głównymi współorganizatorami całego festiwalu, dając tym samym otwartą furtkę możliwości blogerom

W kuchni Karmel-itki
DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM. 191

mniejszym zasolenia, w przypadku Morza Bałtyckiego wynosi ono ok. 7 promili. Dorsz jest gatunkiem ryb niemigrujących. Zaliczany jest do drapieżników wśród ryb, żywi się mniejszymi rybami, takimi jak np. śledzie, makrele czy młodym narybkiem. Odżywiający się dobrze, dożywa nawet 20 lat.   (źródło: "Dwie ryby - flądra i dorsz" G. Łapanowski, R. Pilecki )   Dorsz jest niesamowicie delikatny, zarówno

W kuchni Karmel-itki
CYTRYNOWY PSTRĄG ŁOSOSIOWATY. 208

Stół uginał się pod ciężarem smakołyków, jakimi go zastawiono. Pierogi, kapusta, śledzie w kilku odsłonach, ryby smażone, pieczone, gotowane. Grzybów moc, krokietów sterta, a słodkości co nie miara. Można dostać oczopląsu! Tradycja co rok od lat wielu pielęgnowana w większości domów. Choinka błyszcząca, pachnąca lasem. Niegdyś jednak na stołach potraw ilość nieparzysta być musiała, a i ona od statusu społecznego

W kuchni Karmel-itki
KARMEL-ITKA W PRASIE LOKALNEJ. 168

gruby szal. Idzie twardo, po gazetę. Coś jej świta, że chyba miała się tam pojawić. Coś jej się wydaję, że miał być tam z nią wywiad. Ci, którzy śledzą "W kuchni Karmel-itki" na Facebooku już wiedzieli wcześniej. Pewnego styczniowego dnia, redaktor z lokalnej gazety "Panorama Leszczyńska" zadzwoniła do mnie, by przeprowadzić wywiad. Ale dlaczego? Zainteresowała się moją stroną zupełnie

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania