chleb - 26176 przepisów (strona:501/1746)

Chleb pytlowy 147

ardzo prosty przepis na chleb ze.... sproszkowanym zakwasem (to taka moja przymiarka przed wyhodowaniem swojego własnego zakwasu). ;) Z dodatkiem czarnuszki, kminku i sezamu. Ale można dodać swoje ulubione dodatki. :) var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion='1';(function(){var js, pf;pf = document.createElement('script(...)pf.type = 'text/javascript';if('https:' == document.location.protocol){js='https://pf-cdn.printfriendly.com/ssl/main.js'}else{js='http://cdn.printfriendly.com/printfriendly.js'}pf.src=js;document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); Chleb pytlowy PRZEPIS Temperatura pieczenia: 230 o C (10 min.), 210 o C (30 min.) Czas pieczenia : ok. 40 min. Składniki 2 szkl mąki pszennej chlebowej. typ 750 2 szkl mąki żytniej pytlowej 3 szkl. wody ciepłej 1 szkl

coolinarnastrefa.blogspot.com
Chleb z ziemniakami 138

ardzo smaczny chleb z dodatkiem ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków. Z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Dodatek ziemniaków przedłuża świeżość chleba. Następnego dnia chleb jest tak samo smaczny jak w dniu pieczenia. Z podanej porcji wychodzą 2 bochenki upieczone w standardowej formie keksowej i jeden mały chlebek jak poniżej na zdjęciu. Polecam. Chleb z ziemniakami PRZEPIS Temperatura pieczenia

coolinarnastrefa.blogspot.com
Chleb mieszany z jabłkiem - World Bread Day 2013 157

Chleb za żytnim zakwasie, mąki mieszane a do tego jabłko i miód. Brzmi dobrze, ale czy się uda ? Ja nie jestem chlebowa, uważam się za osobę, której zdecydowanie brak talentu piekarniczego. W swojej "karierze" udało mi się zamordować 2 zakwasy i zniechęcić na jakiś czas do pieczenia. Ale znowu mnie naszło i może udany jakimś cudem chleb spowoduje(...)będę walczyć z tematem ? Zobaczymy i nadzieja jest bo chleb jaki opiszę niżej wyszedł pyszny ! Swój skromny chlebek dołączam do akcji Zorry w Światowym Dniu Chleba 2013 , jej 8-mej edycji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Chleb orkiszowy z orzechami włoskimi, na zakwasie 211

Stefan ma się dobrze, ładnie rośnie i chętnie współpracuje. A ja staram się pamiętać o dokarmianiu go żeby był aktywny. Staram się też żeby w domu był domowy chleb. Mój ostatni wypiek to chleb z mieszanki mąki orkiszowej i pszennej, z dodatkiem orzechów włoskich - pyszny i zdrowy. Ten chleb powinien się nazywać Brzydal bo wierzch zdecydowanie nie grzeszy urodą(...)ściereczką. Musiałam posypać ścierkę zbyt małą ilością mąki bo przy przekładaniu okazało się, że ciasto przywarło a podczas odklejania porwało się nieco .... Jednak takie rzeczy mnie nie zniechęcają - chleb ładnie wyrósł, jest bardzo smaczny i chrupiący i przecież najważniejsze jest wnętrze, prawda ? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Chleb z ziarnami 267

Czyli przygodę z domowym pieczywem czas zacząć!   Moją przygodę z domowym pieczywem rozpoczęłam od chleba. Koleżanka z dawnej pracy przyniosła kiedyś słoik z tajemniczą substancją i instrukcją wykonania chleba, postulując aby „ktoś go upiekł i oddał jej odświeżony zakwas w rewanżu, bo ona nie ma czasu teraz piec i zakwas jej się zmarnuje”… No to upiekłam. I tak piekę(...)już regularnie drugi rok. Chleb jest banalnie prosty w wykonaniu, rewelacyjny w smaku i co najważniejsze – ZAWSZE wychodzi! Na skuteczne sfinalizowanie przepisu składają się następujące elementy: Wielki Gar Długa Łycha Silna Ręka Pana Męża Słój z Wielce Tajemniczą Substancją – czyli Zakwas Reszta składników Zakwas w świecie idealnym zdobywa się od zabieganej koleżanki. W rzeczywistości nie tak już doskonałej, zakwas trzeba

Grunt to przepis!
Sałatka Drwala z kurczakiem 118

też przepis na sałatkę z kurczakiem, grzankami i serem cheddar 500 g mięsa z piersi kurczaka + przyprawa gyros 1/2 główki sałaty lodowej 1/3 granatu – opcjonalnie 3-4 kromki chleba tostowego 100 g boczku (u mnie wędzony, z serii Pikok Pure z Lidla) 1 op. serka camembert garść prażonej cebulki (gotowa mieszanka lub 1 cebula) do panierki: 2 jajka + mąka(...)mnie pokryła ona dno patelni). Odsączamy na ręczniku kuchennym. Na tę samą patelnię dajemy cebulę i smażymy na średnim ogniu, do zezłocenia (często mieszamy, by jej nie przypalić). Chleb tostowy (u mnie bez skórki) kroimy w kostkę, oprószamy ziołami prowansalskimi. Wrzucamy na rozgrzaną suchą patelnię LUB z niewielką ilością klarowanego masła. Smażymy, aż do ładnego zarumienienia. Na patelnię po smażeniu

Smaki Na Talerzu
Chleb jogurtowy 97

Chleb jogurtowy to prawdziwa gratka dla wszystkich, którzy uwielbiają domowe pieczywo. Robienie kanapek z tego pieczywa to czysta przyjemność! Artykuł Chleb jogurtowy pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Kulebiak 19

Zapach pieczonego ciasta unosi się w kuchni, a złocista skórka wychodzi spod pieca, obiecując niezapomniany smak. Dzisiaj pragnę podzielić się z Wami przepisem na kulebiak, potrawę

Marder&Marder Manufacture
CHLEB PSZENNY. MIĘKKI I DELIKATNY 25

odstawiamy w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. Kiedy ciasto odpowiednio  podrośnie do piekarnika nagrzanego do 200 st wstawiamy pusty żeliwny garnek lub naczynie żaroodporne, w którym będziemy piec chleb. Naczynie nagrzewamy w tej temperaturze około 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy je na blat stołu (uwaga - jest bardzo gorące) i przekładamy delikatnie nasze ciasto. Wierzch nacinamy i  przykrywamy(...)pokrywką lub górą od naczynia żaroodpornego, i wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 st na 30 minut. Po tym czasie chleb odkrywamy i dopiekamy jeszcze 20 minut. Upieczony wykładamy na kratkę i studzimy

Walijskie Pichcenie
Sałatka z kotletem z kurczaka (resztkowa) 37

ulubione przyprawy do kurczaka mąka krupczatka bułka tarta lub panko 1 duże jajko sól, pieprz Dodatkowo: 1/2 główki kapusty pekińskiej 150-200 g pomidorków koktajlowych garść orzechów 4 kromki chleba tostowego oliwa do smażenia zioła prowansalskie Sos: 1/4 szkl. oleju 1-2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz do smaku(...)panierujemy w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej lub panko. Smażymy na rozgrzanej na patelni oliwie. Po przestudzeniu kroimy na paseczki. Kapustę pekińską szatkujemy. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Chleb tostowy (bez skórki) kroimy w kostkę, oprószamy ziołami prowansalskimi, rumienimy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości oliwy, do zarumienienia. Składniki na sos łączymy ze sobą. Mieszamy, aż do uzyskania jednolitej

Smaki Na Talerzu
Pasta z bobu z fetą 24

łupinek. Wiem, że niektórzy jedzą bób ze skórką, my natomiast wolimy bez. Taki bób w łupinkach jest zdecydowanie bardziej ciężkostrawny. Tutaj wybór należy do Ciebie. Inne pasty do chleba na blogu Na blogu znajdziesz także inne propozycje z przepisami na pasty do chleba: Pasta z bobu z miętą Pasta z tuńczykiem i oliwkami Pasta z bobu z białym serem Pasta

Kulinarne przygody Gatity
Chleb pleciony na bidze i zaparce 39

czerwcu razem z innymi blogerami piekliśmy w Piekarni Amber pieklismy chleb pleciony n bidze i zaparce. Przepis pochodzi z bloga Brooot.de U mnie pieczony w formie do pieczenia 32 x 12 cm 200 g mąki pszennej typ 550 150 g semoliny 250 g mąki  … The post Chleb pleciony na bidze i zaparce appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Kotlety z chleba tostowego 33

Wyobraź sobie chrupiące i złociste kotlety, których tajemniczym składnikiem jest zwykły chleb tostowy. Ta prosta przekąska to prawdziwe arcydzieło smaku, które zaskakuje swoją prostotą i jednocześnie wykwintnością. Chrupiąca skórka chleba otula delikatne wnętrze kotletów, tworząc harmonijną grę tekstur i smaków. Każdy kęs to zaskakująca podróż smakowa, gdzie prostota składników spotyka się z niezwykłą intensywnością smaku. Podane na eleganckim talerzu, ozdobione

Kulinarna Chwila
Przekąska z chleba tostowego 53

Szukasz pomysłu na ciekawą imprezową przekąskę, która zaskoczy gości? Nasza przekąska z chleba tostowego na jeden kęs sprawdzi się idealnie! Artykuł Przekąska z chleba tostowego pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Zapiekanka ziemniaczana z rybą 46

Tylko brakuje mi pomysłu, jak 600 g filetów z dorsza 2-3 ziemniaki 1 papryka 1 cebula 6 pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów (polecam Mutti) 1 cytryna 2 kromki chleba tostowego kilka kropli tabasco oregano sól, pieprz, cukier oliwa Rybę kroimy w grubą kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą oraz pieprzem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Gotujemy przez około(...)ogniu przez około 15-20 minut. Doprawiamy oregano, szczyptą cukru, solą, pieprzem oraz odrobiną tabasco. Zawartość patelni łączymy z podgotowanymi ziemniakami oraz surową rybą, mieszamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Chleb tostowy kruszymy w rozdrabniaczu. Przygotowanymi okruchami posypujemy wierzch zapiekanki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania